Vraag subsidie aan voor een groen dak!

Gepubliceerd op 25 juni 2024 om 15:04

In Land van Cuijk wordt hard gewerkt aan maatregelen om overlast door klimaatverandering te voorkomen. Dit doen we door tuinen, schoolpleinen en bedrijventerreinen groener te maken. En ook onze daken kunnen groener. Daarom is er nu subsidie beschikbaar voor een groen dak.

Foto: Geert Arts

Wist je dat een groen dak je huis in de zomer lekker koel houdt? En in de winter voor extra isolatie, en dus energiebesparing, zorgt? Dat is fijn voor jou, maar ook goed voor het klimaat. Want het klimaat verandert snel. Groene daken zien er niet alleen mooi uit, ze bieden ook nog eens vele voordelen voor het klimaat én voor jou als bewoner. Met de subsidieregeling maken we als gemeente Land van Cuijk de aanschaf van een groen dak nu nog aantrekkelijker. Voor inwoners, ondernemers én verenigingen.

De voordelen van een groen dak:

 • -  Meer groen, minder grijs maakt het niet alleen mooier, maar biedt ook voedsel voor insecten;

 • -  Energiebesparing, want een groen dak werkt isolerend.

 • -  Dat betekent een koeler huis of gebouw in de zomer en warmer in de winter;

 • -  Het groen beschermt daken tegen de straling van zon. Je dak gaat dus langer

  mee en je bespaart kosten.

 • -  Wateropvang, want groene daken vangen water op en dit ontlast onze afvoer en

  het riool.

  Vraag nu tot 5.000,- subsidie aan voor een groen dak!

  De subsidie voor een groen dak kan door inwoners, ondernemers en verenigingen aan worden gevraagd tot en met 31/12/2024 via www.gemeentelandvancuijk.nl/subsidie- groen-dak. De hoogte van de subsidiebijdrage is maximaal € 15,- per m² aangelegd groen dak, met een maximum van € 5.000,- per aanvraag.

  Land van Cuijk verduurzaamt.

  Het klimaat verandert. Daar kunnen we niet omheen. Om te zorgen dat het Land van Cuijk een fijne plek blijft om te wonen en te leven moeten we nu dingen anders doen.

 

Dat vraagt wat van iedereen. De gemeente werkt er hard aan om dit voor iedereen mogelijk te maken. Maar ook inwoners, bedrijven en organisaties moeten zelf dingen veranderen. Door bijvoorbeeld je huis en tuin te verduurzamen ben je beter voorbereid op hitte of juist regenoverlast. En met de juiste maatregelen bespaar je flink op je energierekening en vergroot je je wooncomfort. Bedrijven kunnen vaak op grotere schaal het verschil maken. Zo streven we er naar dat Land van Cuijk in 2045 klimaatneutraal is.

Samen werken we aan een duurzaam Land van Cuijk.