Home » regionieuws » nieuws op donderdag 26 juli

nieuws op donderdag 26 juli

Gepubliceerd op 26 juli 2018 om 20:01

OP TERMIJN NIEUW ZIEKENHUIS IN VENRAY

Er komt op termijn een nieuw ziekenhuis in Venray. De huidige vestiging van VieCuri in Venray is sterk verouderd en alles behalve energieneutraal. Ankie van Rossem, voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis, deed deze toezegging donderdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis.

DE RUST IS TERUG OP HET AZC IN GRAVE

Geplaagd door incidenten kwam het asielzoekerscentrum in Grave de afgelopen weken geregeld negatief in het nieuws. Het schetst een verkeerd beeld van het leven op het terrein, vinden ze bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De boodschap: het is net als met voetbalhooligans, een klein groepje verpest het voor de rest. Een ochtend op het azc in Grave.

https://www.gelderlander.nl/grave/de-rust-is-terug-op-het-azc-in-grave~ada7cb1e/

MAN UIT GRAVE IN NIJMEGEN BEWUSTELOOS GESCHOPT EN GESLAGEN: GETUIGEN GEZOCHT

NIJMEGEN - Een 25-jarige inwoner van Grave die ernstig gewond raakte bij een geweldsincident in Nijmegen afgelopen weekeinde, ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.https://www.gelderlander.nl/nijmegen/man-uit-grave-in-nijmegen-bewusteloos-geschopt-en-geslagen-getuigen-gezocht~a492cc1e/

DUMOULIN, GROENEWEGEN EN KRUIJSWIJK AAN DE START VAN DAAGS NA DE TOUR

BOXMEER | De Tourrenners Tom Dumoulin en Laurens ten Dam, Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, Antwan Tolhoek, Wout Poels en Koen de Kort staan aan de start bij Daags na de Tour in Boxmeer.https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/sport/139564/dumoulin-groenewegen-en-kruijswijk-aan-de-start-van-daags-na-de-tour

DAAGS NA DE TOUR LIVE TE VOLGEN OP DE RADIO

BOXMEER | Omroep Land van Cuijk doet maandag 30 juli live verslag van Daags na de Tour vanuit Boxmeer. Daarnaast zorgen ze voor interviews en sfeerreportages vanaf het parcours voor luisteraars.https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/139486/daags-na-de-tour-live-te-volgen-op-de-radio-

 

Lyceum Koen van Keulen houdt bijeenkomst

Het Baarnsch Lyceum, de school waar de in Italië overleden Koen van Keulen (17) op zat, houdt donderdagmiddag een bijeenkomst voor leerlingen en medewerkers "om met elkaar het verdriet te delen''. Van Keulen kwam vorige week om het leven toen hij na een avondje stappen op weg naar zijn camping in een greppel viel en verdronk.

Beluister hier onze podcast over de onfortuinlijke dood van Koen van Keulen

Deadline samenbrengen migrantenfamilies verstrijkt

De deadline voor het samenbrengen van migrantenfamilies in de Verenigde Staten verstrijkt. Een eerder ingestelde deadline om 2.551 kinderen bij hun ouders terug te brengen werd in juli niet gehaald vanwege logistieke problemen en daarom werd er een nieuwe deadline ingesteld.

Brexit-onderhandelingen VK en EU

De Brexit-onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie komen in Brussel bijeen. Het is de tweede bijeenkomst waar de nieuwe onderhandelaar, Dominic Raab, bij aanwezig zal zijn. Er wordt gesproken over een vrijhandelszone met de EU na de Brexit.

Experts denken dat het VK door de Brexit zeer geïsoleerd komt te zitten

'Rustige' achttiende rit in Tour

Een dag na de korte maar zware bergetappe mogen de sprinters weer aan de bak. De achttiende etappe, die over 171 kilometer van Trie-sur-Baïse naar Pau gaat, eindigt naar alle waarschijnlijkheid in een massasprint. Voor de strijd in het klassement zal de rit naar verwachting geen verschillen brengen.

NUsport blikte terug op de rit van gisteren en vooruit op vandaag

Dit gebeurde er vannacht

Overname NXP door Qualcomm afgeblazen

De overname van chipmaker NXP door de Amerikaanse branchegenoot Qualcomm gaat definitief niet door. De bedrijven kregen niet voor de gestelde deadline donderdagochtend 5.59 uur goedkeuring van de Chinese toezichthouder voor de fusie. Een reden voor de uitgebleven goedkeuring gaf Peking nog niet. Mogelijk is de stap een reactie van China op de oplaaiende handelsoorlog met de Verenigde Staten.

De overname werd in oktober 2016 aangekondigd, maar is nu dus afgeblazen

Brandweer Londen rukt massaal uit voor flatbrand

De brandweer van Londen is uitgerukt met vijftien wagens en meer dan honderd brandweermensen in een poging het vuur in een luxe appartementengebouw in de wijk West Hampstead te blussen. Het vuur, dat begon op de vierde van vijf verdiepingen, was tot ver in de omgeving te zien.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen

Japan executeert sekteleden sarin-aanslag

Japan heeft de resterende zes ter dood veroordeelde leden van de sekte Aum Shinrikyo geëxecuteerd. De sekte zat achter de aanval met het zenuwgas sarin in de metro van Tokio in 1995, die dertien doden en meer dan zesduizend gewonden tot gevolg had. De zes zijn ter dood gebracht door ophanging. Begin juli executeerde Japan al de leider van de sekte, Shoko Asahara, en zes andere leden.

Daarm zijn alle dertien leden nu ter dood gebracht

Pakistaanse verkiezingsuitslagen vertraagd

De definitieve uitslagen van de parlementaire verkiezingen in Pakistan laten op zich wachten. De reden voor de vertraging is naar verluidt een technische storing in de telmachines. De definitieve uitslag werd in de nacht van woensdag op donderdag verwacht, maar wordt nu mogelijk pas donderdagmiddag bekendgemaakt. De eerste uitslagen wijzen op een overwinning voor de voormalig cricketer Imran Khan.

Politieke opponenten stellen echter dat die vroege uitslagen misleidend zijn

Dit schrijven andere media vandaag

Mensen die thuis verpleegkundige zorg ontvangen, krijgen komende weken mogelijk kantoorpersoneel over de vloer of zijn meer afhankelijk van hun familieleden. Een op de drie wijkzorgorganisaties heeft het zomerrooster namelijk niet rond gekregen: voor honderden fulltime vakantiebanen zijn definitief geen mensen gevonden. Dat blijkt uit informatie die 63 wijkzorg-organisaties deelden met de NOS. Die organisaties bedienen tezamen minstens 281.000 cliënten.

Het grondwaterpeil moet verhoogd worden om de natuur beter bestand te maken tegen extreme droogte. Daarvoor pleiten natuurorganisaties in het AD. Zij vrezen dat dier- en plantensoorten uitsterven als ons land vaker met hittegolven te maken krijgt. De organisaties betwijfelen of natuurgebieden bestand zijn tegen klimaatverandering.

Dit gebeurde op deze dag in 1953

In Cuba valt Fidel Castro met een kleine groep rebellen de Moncada-barakken aan in wat later de start van de Cubaanse Revolutie genoemd zal worden. De meeste aanvallers komen om het leven, Castro zelf wordt gevangen genomen en tot vijftien jaar cel veroordeeld. In 1955 komt hij echter al vrij door een generaal pardon. Na een ballingschap en langdurige guerrilla-strijd in de jaren daarna, grijpen Castro en zijn volgelingen (de 26 juli-beweging genoemd, naar de aanval in 1953) in 1959 de macht in Cuba. Castro blijft uiteindelijk tot 2008 de leider van het eiland.

En dan nog dit 

Een vrouw in de Amerikaanse staat Nebraska is gearresteerd nadat ze veel te hard reed, direct nadat ze al een bekeuring had gekregen wegens hetzelfde vergrijp. De 31-jarige vrouw werd in eerste instantie aan de kant gezet en bekeurd omdat ze 150 kilometer per uur reed waar de maximumsnelheid 120 was. Na het in ontvangst nemen van de bekeuring, scheurde de vrouw er echter met niet minder dan 230 kilometer per uur vandoor, waarna ze weer werd stopgezet en gearresteerd werd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.