Home » regionieuws » het nieuws op vrijdag 27 juli

het nieuws op vrijdag 27 juli

Gepubliceerd op 27 juli 2018 om 11:14

Omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen en ondergelopen straten: noodweer richt schade aan in Brabant

Op verschillende plekken in Brabant barstte het noodweer donderdagavond los. De regen kwam er met bakken uit de lucht en er waren flinke windstoten en hagelbuien. Bomen werden uit de grond gerukt en dakpannen vlogen van huizen af. Inmiddels is de storm gaan liggen, maar de schade is groot.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/280702582/Omgewaaide+bomen,+afgewaaide+dakpannen+en+ondergelopen+straten+noodweer+richt+schade+aan+in+Brabant.aspx

Primeur voor De Peelruiters tijdens Brabants kampioenschap
Tijdens de Brabantse Kampioenschappen (BK) voor paardspringen en paardendressuur in Stevensbeek, komen voor de eerste keer lichamelijk gehandicapten in actie. De primeur is voor De Peelruiters uit Westerbeek, die de titelstrijd in het weekeinde van 28 juli en 29 juli op het Evenemententerrein aan de Radioweg organiseert.https://www.boxmeersweekblad.nl/nieuws/algemeen/471717/primeur-voor-de-peelruiters-tijdens-brabants-kampioenschap-

Organisatie fietsvierdaagse tevreden

Met ruim 1200 deelnemers kijkt de organisatie van de Fietsvierdaagse Venray tevreden terug op de 34ste editie.

"Het is ongeveer 35 procent minder dan vorig jaar (2100, red.) maar gezien de extreme weersomstandigheden is het een mooi aantal", aldus pr-man Erst-Jan Kleinbussink vrijdagmorgen voor de start van de slotdag. "We hebben liever 1200 deelnemers die tevreden zijn over een evenement, dan dat we 2000 fietsers hebben en we te maken krijgen met calamiteiten. https://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/nieuws/73174/organisatie-fietsvierdaagse-tevreden?redir

De hittegolf speelt ook de 34e FietsVierdaagse Venray parten.

 

Het aantal deelnemers aan de Fietsvierdaagse Venray is deze 34e editie blijven steken op 1300, dat is aanzienlijk minder als vorig jaar, toen kon de organisatie 2200 deelnemers verwelkomen.https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2018/07/27/de-hittegolf-speelt-ook-de-34e-fietsvierdaagse-venray-parten

Koninginnenrit in Tour de France De renners gaan over ruim tweehonderd kilometer van Lourdes naar Laruns en komen op de route vier zware cols tegen. Het is de laatste kans voor Tom Dumoulin en Chris Froome om de achterstand op geletruidrager Geraint Thomas te verkleinen voor de individuele tijdrit van zaterdag. Zondag eindigt de Ronde van Frankrijk traditiegetrouw met een vlakke rit naar Parijs.

Dumoulin kondigde aan sowieso de gele trui te gaan aanvallen

Rode 'bloedmaan' te zien

Vrijdag is de zogenoemde 'bloedmaan' te zien. De oorzaak van dit fenomeen is een totale maansverduistering. Die is goed te zien in de avondlucht, als het zomerweer meewerkt. De totale verduistering begint om 21.30 uur. Rond die tijd komt de maan ook op. Het hoogtepunt is om 22.22 uur en de volledige eclips eindigt om 23.14 uur.

NU.nl zette de beste plekken om de bloedmaan te zien op een rij

Ultimatum FNV aan Schiphol

FNV Luchtvaart overhandigt Schiphol vrijdagmiddag een ultimatum. Daarin eist de vakbond dat Schiphol de werkgelegenheid garandeert van circa 300 werknemers die verantwoordelijk zijn voor de dienstverlening aan reizigers met een beperking. De luchthaven heeft tot 27 augustus de tijd om aan de eis te voldoen, anders volgen stakingen. 

Eerder staakten andere werknemers van Schiphol al

Dit gebeurde er vannacht

Warmste nacht ooit in Nederland

Nederland heeft de warmste nacht ooit beleefd van donderdag op vrijdag. In De Bilt kwam de temperatuur 's nachts niet onder de 23,6 graden, waarmee er weer gesproken kan worden van een tropennacht. Volgens Weeronline stond het record voor de minimumtemperatuur in De Bilt (het hoofdmeetstation in ons land) op 20,8 graden en dat was op 9 augustus 2004.

Weerplaza bevestigt dat het de warmste nacht ooit was

'Trump wist van ontmoeting zoon met Russen'

De Amerikaanse president Donald Trump was wel degelijk op de hoogte van een omstreden ontmoeting die zijn zoon Donald Trump jr. had met een aantal Russen in de Trump Tower in 2016. Dat beweert Trumps voormalige advocaat Michael Cohen, zo schrijft de Amerikaanse tv-zender CNN op basis van anonieme bronnen.

Trump beweerde tot nu toe steeds niet op de hoogte te zijn geweest van de ontmoeting

Noord- en Zuid-Korea kondigen weer topoverleg aan

Op 31 juli zullen Noord- en Zuid-Korea verder praten over het afbouwen van militaire maatregelen, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Beide Korea's hebben de intentie uitgesproken om de spanningen tussen de landen te verlagen en de onderlinge relatie te verbeteren. Aan het overleg zullen generaals van beide krijgsmachten meedoen. De bijeenkomst zou moeten plaatsvinden in het grensdorp Panmunjom, in de gedemilitariseerde zone.

De exacte agenda van de ontmoeting is niet bekend gemaakt

VS mist deadline gezinshereniging migranten

De Amerikaanse overheid is er niet in geslaagd om alle kinderen die op de grens met Mexico van hun ouders waren gescheiden weer te herenigen. Een rechter had de regering opgedragen dat uiterlijk donderdag (plaatselijke tijd) alle ongeveer 2.500 migrantenkinderen herenigd moesten zijn met hun ouders.

Tot dusver is dat bij ongeveer 1.400 kinderen gelukt

Vier doden bij flatbrand Frankrijk

Bij een flatbrand in Frankrijk zijn vier mensen om het leven gekomen. De brand ontstond vroeg in de avond in Aubervilliers, net ten noorden van Parijs. Het vuur verspreidde zich over vijf etages van het flatgebouw. Na het blussen vonden de brandweermannen de vier lichamen in een appartement op de op-één-na hoogste etage van de flat met achttien verdiepingen.

De slachtoffers zijn een vrouw en drie kinderen van nog geen tien jaar oud

Duizenden geëvacueerd bij natuurbranden Californië

In de Amerikaanse staat Californië hebben duizenden mensen hun huis moeten verlaten vanwege grootschalige natuurbranden. Op meerdere plekken in de staat zijn grote branden ontstaan, die door de droge hitte snel om zich heen grijpen. In het zuiden van Californië moesten drieduizend mensen geëvacueerd worden. In het noorden van de staat, in de buurt van de stad Sacramento, werden nog eens vijfduizend mensen gedwongen hun woning te ontvluchten. De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken.

Er is een verdachte aangehouden

Dit schrijven andere media vandaag

Grote, traditionele sportbonden in Nederland als voetbalbond KNVB, tennisbond KNLTB en de Hippische Sportfederatie voor paardensport kampen met teruglopende ledenaantallen. Mensen zijn wel meer gaan sporten, maar laten sportclubs vaker links liggen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over lidmaatschappen van sportbonden die het AD heeft opgevraagd bij NOC-NSF.

Het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen in kwetsbare natuurgebieden, moet volgens Trouw mogelijk op de schop. Volgens een advies aan de rechters van het Europese Hof van Justitie moeten agrarische bedrijven bij natuurgebieden die nu al lijden onder de stikstof, geen nieuwe vergunningen krijgen als meer uitstoot het gevolg is. In de praktijk gebeurt dat nu wel. Dat schrijft de advocaat-generaal bij het Europese Hof in Luxemburg in haar visie op vragen van de Raad van State in Nederland.

De berichten over het lerarentekort in het onderwijs hebben geleid tot een flinke stijging van het aantal aanmeldingen bij de pabo's. Dat meldt het NRC op basis van inschrijfcijfers voor de lerarenopleiding. De stijging is het sterkst bij deeltijdopleidingen. Vlak voor de zomervakantie waren daar al 1.735 mensen aanmeldingen binnen, 30 procent meer dan vorig jaar.

Dit gebeurde op deze dag in 1940

Het eerste tekenfilmpje met Bugs Bunny in de hoofdrol wordt uitgezonden. In A Wild Hare maakt het grote publiek voor het eerst officieel kennis met het eigenwijze konijn en zijn beroemde uitspraak "What's up, doc?", ingesproken door de legendarische stemacteur Mel Blanc. Bugs Bunny groeit uit tot het gezicht van de Looney Tunes en wordt een van de populairste animatiefiguren aller tijden.

En dan nog dit 

De plaatselijke autoriteiten in Iga, in het zuiden van Japan, verklaren noodgedwongen niet te kampen met een tekort aan ninja's. Ook worden er geen sollicitanten gezocht om ninja te worden. Enkele buitenlandse media hadden foutief melding gemaakt dat Iga, dat stelt de geboorteplaats van de ninja te zijn, nieuwe aanwas zocht om de oude krijgskunst te waarborgen.

Ruim honderd geïnteresseerden hadden zich al gemeld voor een baan als ninja


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.