overloon nieuws

Home » regionieuws » Koninklijke onderscheidingen voor Jean Claessens en Theo Kleintjens

Koninklijke onderscheidingen voor Jean Claessens en Theo Kleintjens

Gepubliceerd op 15 september 2018 om 16:00

Boxmerenaar Jean Claessens en Theo Kleintjens uit Afferden ontvingen op 15 september de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Van Soest reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van Midgetgolfclub Amigo in Afferden.

De heer Claessens heeft in 1968 Midgetgolfclub Amigo opgericht en sinds die tijd is hij bestuursvoorzitter. In de afgelopen 50 jaar heeft hij zich actief ingezet voor de club. Niet alleen op organisatorisch vlak maar ook met hand- en spandiensten. Daarnaast heeft hij in 1987 de Stichting Support Yayème opgericht. In dit dorpje in Senegal zijn mede door zijn inzet vele projecten gerealiseerd om de leefbaarheid van de dorpsbewoners te vergroten. In 2015 is de heer Claessens lid geworden van de werkgroep Boxmeer Fairtrade Gemeente en ook daar zet hij zich vol voor in. Hij verzorgt onder andere gastlessen over eerlijke handel bij het Elzendaalcollege in Boxmeer. Ook in de periode dat de heer Claessens als onderwijzer werkzaam was, zette hij zich in voor anderen. Dit deed hij als voorzitter van de Medenzeggenschapsraad en lid van de Gemeenschappelijke Medenzeggenschapsraad.

De heer Kleintjens is sinds 1976 in diverse functies actief voor Midgetgolfclub Amigo. Hij was van 1976 tot 1981 bestuurslid en tussen 1982 en 1997 was hij wedstrijdleider bij de onderlinge competitie en organiseerde hij de jaarlijkse onderlinge toernooien. Sinds 1997 is hij weer bestuurslid. Daarnaast verzorgt hij de inkoop van de prijzen, het onderhoud van de banen en verricht hij organisatorische en administratieve werkzaamheden. De heer Kleijntjes is tevens lid van de feestcommissie.


«   »