overloon nieuws

Home » regionieuws » Pilot “Wonen met ondersteuning” van start aan de Kraai in Boxmeer

Pilot “Wonen met ondersteuning” van start aan de Kraai in Boxmeer

Gepubliceerd op 18 februari 2020 om 19:22

In de wijk Luneven aan de Kraai in Boxmeer heeft Mooiland vijf huurwoningen gebouwd. De woningen, ook wel tiny houses genoemd, zijn geschikt voor één persoon.

Het nieuwbouwproject is een initiatief van gemeente Boxmeer, Mooiland en zorgpartijen PGZ, UniK, Labyrint Zorg & Werk, MEE, Sociom  en GGZ.  De woningen zijn bestemd voor een speciale doelgroep. Vanaf  1 maart 2020 start deze  pilot ‘wonen met ondersteuning’ met vijf jongeren.

 

De opstap naar zelfstandig wonen

De bovengenoemde zorgaanbieders signaleerden dat een deel van de groep jongeren tussen 18-23 jaar een vorm van ondersteuning én betaalbare huisvesting nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen en mee te kunnen doen in de samenleving. Deze doelgroep viel ‘tussen wal en schip’. Op initiatief van de gemeente Boxmeer zijn de voorbereidingen gestart voor deze unieke 10-jarige pilot ‘Wonen met ondersteuning’. De tiny houses hebben een levensduur van 10 jaar.

 

Trainingshuizen
Iedere woning is een trainingshuis: een plek waar jongeren leren om zelfstandig te wonen. Bijvoorbeeld door hun levensonderhoud en woonlasten zelf te betalen.  Ze worden daarin begeleidt door de zorgaanbieders. Na maximaal twee jaar maken zij de stap naar meer zelfstandigheid en kunnen ze op eigen benen staan. Mooiland voelt hierbij, in afstemming met de samenwerkingspartners, een verantwoordelijkheid voor een goed vervolg  op deze huurwoning.

 

Klaar voor verhuur
Omwonenden zijn in een vroeg stadium betrokken bij de plannen. De vijf tiny houses aan de Kraai zijn klaar voor verhuur. De woningen van 32m² zijn geschikt voor één persoon en worden vanaf maart 2020 verhuurd aan jongeren die geselecteerd zijn voor de pilot. De zorgaanbieders selecteren de jonge bewoners en Mooiland regelt de verhuur. De kale huur is € 432,51 (prijspeil in 2020).

 

Voor meer informatie over de pilot kunnen inwoners contact opnemen met  de volgende partijen;

Zorgloket gemeente Boxmeer via 0485 585865, Zorgverlening PGZ via 0495 622399,

UniK 088 2052345 of Labyrint Zorg & Werk via 0413 479895.


«   »