Nieuwe inzamelvergoeding oud papier voor verenigingen

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 08:55

Verenigingen zijn al jarenlang betrokken bij, en erg belangrijk voor de inzameling van huishoudelijk oud papier en karton in de gemeente Land van Cuijk. De verenigingen ontvangen hiervoor een vergoeding van de oud papierverwerker en/of de gemeente.

De inzamelkosten voor 2022 zijn zo gestegen dat sommige verenigingen geen tot weinig opbrengsten aan de inzameling zouden overhouden als de geldende regeling (verordening) gehanteerd zou worden. Daarom is een nieuwe verordening met een nieuw toekomstbestendig vergoedingssysteem nodig.

 

Op dit moment is de basis van de vergoedingsregeling de marktwaarde van het oud papier (per ton) minus de inzamelkosten per ton. Als de kosten stijgen wordt de vergoeding dus lager. Het uitgangspunt voor de nieuwe Verordening is een vaste inzamelvergoeding van € 50,- per ton, zodat de verenigingen zeker zijn van vaste opbrengsten. Op die manier kan de continuïteit van de inzameling ook beter bewaakt worden. 

 

Van 1 januari 2022 tot 1 juli 2022 is er een tijdelijke overbruggingsregeling voor de verenigingen. Zodra de gemeenteraad van het Land van Cuijk de nieuwe verordening heeft vastgesteld, gaat deze in. Naar verwachting per 1 juli 2022.

 

Oud papier inzameling 

Het Sint Theobaldusgilde staat al vanaf 1977 in weer en wind voor u klaar om u oud papier huis aan huis in te zamelen, maar door overmacht wordt het ons door derden niet meer mogelijk gemaakt om het papier nog huis aan huis op te halen.Het Sint Theobaldusgilde zal nu op een andere manier voor u klaar staan zodat u toch u oud papier kunt afvoeren en het niet bij het restafval hoeft te doen.

Dit vraagt wel enige medewerking van u.

Het oud papier zal naar de locatie  “De oude Molen” (nabij de zendmast) gebracht moeten worden waar de gildeleden wederom voor u klaar zullen staan. Meer informatie Oud-papier inzameling in Overloon klik hier