overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 18:25

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Repelsteeltje

30 jul. 2023 10:01

Kindertheater “Repeltsteeltje”, gespeeld door Theatergroep Mariahout is op zaterdag 5 augustus te zien én te horen in het Openluchttheater Overloon. De voorstelling begint om 14:30 uur.

Lees meer »

 

CPO3 Overloon

28 jul. 2023 15:21

Dat er veel animo is voor nieuwbouw in Overloon, blijkt uit de grote groep geïnteresseerden in CPO3. Overloon is niet onbekend met succesvolle CPO-initiatieven. CPO3 is (zoals de naam al zegt inmiddels het derde CPO in Overloon, bestaande uit veelal jonge en lokale initiatiefnemers. Ze zijn, in samenwerking met onder andere gemeente Land van Cuijk en Dorpsraad Overloon, al lange tijd druk met de voorbereidingen voor dit nieuwe CPO-project

Lees meer »

 

Volop derby’s in districtsbeker: SSS’18 en Volharding voor het eerst in tijden weer tegen elkaar

28 jul. 2023 12:07

In het districtsbekertoernooi van dit jaar staat er een bijzondere derby op het programma: SSS'18 en Volharding zullen elkaar voor het eerst in lange tijd weer tegenkomen. De rivaliteit tussen deze twee clubs is al jarenlang voelbaar, en het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Lees meer »

 

Bosbranden? Wat kun je doen om ze te voorkomen?

28 jul. 2023

’s Zomers is het vaak prachtig weer om er lekker op uit te trekken. Maar aan het mooie zomerweer kleeft ook een risico: bosbranden. Elke zomer zien we op het nieuws voorbeelden van grote, verwoestende bosbranden. Maar de branden die het nieuws halen zijn niet de enige. Op ontelbaar veel plekken zijn veel meer kleine bosbranden. Veel van die branden worden veroorzaakt door menselijk handelen. Wat kunnen we doen om dit te voorkomen?

Lees meer »

 

Evaluatie inzameling oud papier en karton 2022

27 jul. 2023

In de gemeente Land van Cuijk is de inzameling van huishoudelijk oud papier en karton per 1 januari 2022 gewijzigd. De inzameling is gewijzigd, omdat er geen interesse van de markt was bij de Europese aanbesteding in 2021.

Lees meer »

 

Digitaal geboorteaangifte doen bij de gemeente Land van Cuijk

27 jul. 2023

Vanaf 20 juli is het mogelijk is om de geboorte van een kind digitaal aan te geven. Voor de kersverse ouder(s) is het eenvoudig via de website te regelen, waar en wanneer het uitkomt binnen drie dagen na de geboorte.

Lees meer »

 

Vol goede moed naar Rhodos voor droomvakantie, nu wil Renuka het liefst naar huis: 'Branden lijken steeds heftiger te worden’

25 jul. 2023 18:47

Het zou een droomvakantie moeten worden, de eerste in vijf jaar. Door de hevige bosbranden op Rhodos ziet Renuka de Kunder (41) de trip waar zij en haar gezin zo naar uitkeken, in duigen vallen. Het liefst pak ik nu het vliegtuig om naar huis te gaan.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

25 jul. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees meer »

 


«   »