overloon nieuws

Geslaagde De Lónse Kermis

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 16:55

De Lónse Kermis in Overloon kan terugkijken op een geslaagde editie. Ondanks enkele regenbuitjes en een wat druilerige zaterdag, waren de weergoden over het algemeen goed gezind en was de temperatuur perfect voor een bezoek aan de kermis.

Uit de geregistreerde incidenten blijkt dat de kermis in Overloon rustig is verlopen, bevestigd door de communicatieadviseur-woordvoerder van de politie.maar er hebben wel twee diefstallen plaatsgevonden. Gelukkig is de gestolen rookmachine van de kermisexploitant weer terug, maar de gestolen Accu LED-parren zijn nog niet gevonden.

 

Een belangrijke factor voor het succes van De Lónse Kermis was de inzet van de lokale horeca en een groep vrijwilligers. Dankzij de goede samenwerking met de kermisexploitanten, lokale horeca en de gemeente, kon de kermis een groot succes worden genoemd. Vooral de Lónse Kinderkleedjesmarkt en de extra activiteiten voor kinderen tijdens de familiedag op zondag waren zeer populair. De jeugd kon genieten van schminken en een silent disco, waar ze konden dansen op de muziek van een stille kermisdisco.

 

Op dinsdag konden bezoekers hun haren laten versieren met haarveertjes en gekleurde gel. Ook kon men een coole glittertattoo laten zetten. Op woensdag was er een letterspeurtocht op het kermisterrein, waarbij mooie prijzen te winnen waren. Bezoekers konden zoeken naar letters en bij het vinden van alle letters verdienden ze een kaartje voor de rups of botsauto's.

 

De kermis werd officieel geopend op zaterdagmiddag, waarbij Frans Wouters, de voorzitter van de Dorpsraad, en Atze Lubach, voorzitter van de BOVAK, aanwezig waren om het startsein te geven. Na de opening vond ook de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats. Kinderen hadden de afgelopen weken hun mooiste kleurplaat ingeleverd en maakten kans op leuke prijzen. Tijdens de opening werden de winnaars bekendgemaakt en kregen zij hun prijs uitgereikt.

 

Voor meer informatie over De Lónse Kermis kunt u terecht op de website https://delonsekermis.nl/ of volgt u hen op Facebook (https://www.facebook.com/delonsekermis/) en Instagram (https://www.instagram.com/delonsekermis/).

 

Een overzicht van De Lónse Kermis foto’s en filmpjes klik hier met dank aan Geert


«   »