Opwaardering MTB-route Overloon

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 11:07

De TKO ToerKlub Overloon heeft op vrijdag 29 december 2023 het eerste gedeelte van de nieuwe mountainbikeroute aan de Venrayseweg met succes getest

Als afsluiting van het jubileumjaar van TKO ToerKlub Overloon zullen komende weken door vrijwilligers van TKO afrondende werkzaamheden worden uitgevoerd in de bossen van Overloon. Dit om de drukbezochte vaste MTB-route van Overloon nog veiliger te maken voor zowel bikers als ook voor de overige recreanten in het bos.

Op 2 plaatsen, zowel nabij de Venrayseweg als langs de Vierlingsbeekseweg komt een nieuwe gevarieerde lus met leuke bochten. Hierbij wordt de vaste route meer naar de zijkant van de bossen verplaatst. Voor meer rust voor de natuur in het kerngebied. Tevens zal de onoverzichtelijke oversteek van de Vierlingsbeekseweg nabij de Kuluutweg worden verplaatst naar de Kuluutsheuvel.

 

Als laatste worden de in slechte staat verkerende route-palen vervangen door nieuwe kunststof palen. De MTB-route-aanduiding hierop krijgt de fraaie rode kleur van onze gemeente Land van Cuijk. De gemeente heeft de palen ter beschikking gesteld. Vrijwilligers van TKO zullen de werkzaamheden uitvoeren. Als de weersomstandigheden ons niet dwars zitten zal op zondag 21 januari, tijdens onze "Gérard Kocken MTB Toertocht" de opgewaardeerde vaste route officieel geopend worden door wethouder Maarten Jilisen.

 

P.s.: Voor vragen over de werkzaamheden, of voor aanmelding voor extra hulp in de bossen kunt u een bericht sturen aan info@toerklub.nl.

Meer informatie op de website van Toerklub Overloon www.toerklub.nl   www.facebook.com/toerkluboverloon 

Opening vaste ATB-route overloon 2013

Na anderhalf jaar hard werken willen we de aanleg van de mountainbike-route rondom Overloon afronden met een feestelijke opening. De route is een schot in de roos: wekelijks rijden honderden fietsers deze tocht, de reacties op de diverse internetfora zijn positief: technisch uitdagend, goed aangelegd. Op zaterdag 27 april is de ATB route van Overloon officieel geopend.  De route wordt door middel van het onthullen van een informatiebord formeel in gebruik genomen  dit gebeurden door de  Wethouder Erik Ronnes van Boxmeer

Lees meer klik hier