weekoverzicht

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 17:20

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl  en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

onthulling nieuw informatiepaneel MTB-route van Toerklub Overloon

21 jan. 2024 13:53

Op zondag 21 januari was een bijzondere mijlpaal bereikt voor de MTB-route van de Toerklub Overloon. De gemeente plaatste een nieuw informatiepaneel als markeringspunt voor het startpunt van de route, waarmee dit initiatief het feestelijke jubileumjaar afsloot en de vaste ATB-route van de Toerklub Overloon verder wilde verbeteren.

Lees meer »

 

Bouw mee aan een inclusieve speeltuin voor kinderen met en zonder beperkingen!

20 jan. 2024 14:13

Lieve mensen zoals jullie wellicht weten of gehoord hebben is het mij weer gelukt om €12.300 binnen te harken voor activiteiten voor in de speeltuin. 2024 zal in het teken staan van volop samenspelen, niemand staat aan de zijlijn maar iedereen hoort erbij.

Lees meer »

 

IVN Trapt het Nieuwe Jaar Af met Creatieve Workshop over Wilgen

20 jan. 2024

IVN Geijsteren-Venray organiseerde voor haar jeugdleden een creatieve middag met als thema de WILG Eerst werd verteld wat de wilg betekent voor de natuur en de mens sinds 7500 jaar,

Lees meer »

 

Aankondiging: inzameling schoon snoeihout in het buitengebied

20 jan. 2024

Schoon snoeihout is zeer geschikt voor het opwekken van duurzame energie. Daarom zamelen we in het buitengebied van de gemeenten Land van Cuijk en Boekel aan huis schoon snoeihout in. U kunt zich hier binnenkort voor aanmelden, tussen 22 januari en 15 februari 2024.

Lees meer »

 

Bomenonderhoud

19 jan. 2024

In de gemeente Land van Cuijk wordt ieder jaar ongeveer een vierde deel van het gemeentelijk bomenbestand gecontroleerd. Met deze werkwijze komt elke gemeentelijke boom eens in de vier jaar aan de beurt. Bij de controle wordt gekeken of de bomen nog gezond en veilig zijn Denk bijvoorbeeld aan het handhaven van een minimale doorrijhoogte of het verwijderen van dode takken. Indien nodig wordt een boom gesnoeid of in het uiterste geval geveld (kappen).

Lees meer »

 

Politie zoekt getuigen van diefstal elektrische fiets

18 jan. 2024 18:35

Op vrijdag 12 januari is er Tussen 22.10 uur en 22.15 uur werd er vanuit de fietsenstalling van de Pit, gelegen aan het 14 oktoberplein in Overloon, een elektrische fiets weggenomen.

Lees meer »

 

natuurwandeling met de jeugd in UNESCO Maasheggen

18 jan. 2024

IVN De Maasvallei organiseerde midden in de winter een wandeling in het UNESCO Maasheggengebied We startten bij het Pontipad wat lang geleden door de IVN'ers Arnold

Lees meer »

 

Zorgen over Hondenpoep in avontuurlijke leertuin van Kindcentrum 't Loont

17 jan. 2024 20:42

De avontuurlijke leertuin van Kindcentrum 't Loont is een waardevolle aanvulling op het onderwijs en de vrijetijdsbesteding van de leerlingen. De school zijn verheugd dat de leerlingen de leertuin volop gebruiken, zowel tijdens als na schooltijd. Het is precies wat de school beogen: een plek waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en leren in een uitdagende en natuurlijke omgeving.

Lees meer »

 

Officiële onthulling nieuw informatiepaneel MTB-route van Toerklub Overloon

17 jan. 2024 20:00

Op zondag 21 januari zal een mijlpaal worden bereikt voor de MTB-route van de Toerklub Overloon, aangezien de gemeente een nieuw informatiepaneel heeft geplaatst om het startpunt van de route te markeren.

Lees meer »

 

Waarschuwing neptelefoontjes van politie geef geen persoonlijke informatie door

17 jan. 2024

Politie Land van Cuijk krijgen meerdere meldingen binnen dat burgers worden gebeld door de "politie." Iemand vertelt dat er in uw buurt woningbraken zijn gepleegd waarbij uw gegevens naar voren zijn gekomen.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

16 jan. 2024

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Lily Arts gehuldigd voor 25 jaar inzet bij Oker tijdens jaarvergadering

16 jan. 2024 18:48

Tijdens de eerste repetitie van het nieuwe jaar werd meteen gestart met de jaarvergadering. Dit is ook meestal het moment waarop Oker een jubilaris in het zonnetje zet.

Lees meer »