weekoverzicht

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 17:11

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

SSS'18 scoort opnieuw, maar Handel blijkt te sterk

3 mrt. 2024 19:46

Voor de derde wedstrijd op rij vond hekkensluiter SSS’18 het net, maar het doelpunt van Thymo van de Pas leverde dit keer geen resultaat op. Titelpretendent Handel was een maatje te groot: 1-3 in Overloon.

Lees meer »

 

drukte bij leegverkoop bij Toon en Netty op de Loonse Hei

2 mrt. 2024 20:57

Op een zonnige zaterdagochtend  2 maart was het een drukte van jewel bij de leegverkoop van Toon en Netty Hendriks op de Loonse Hei. Al vroeg in de ochtend waren mensen uit de veren om de kans te grijpen om iets van de overvloed aan spullen die het echtpaar te koop aanbood, op de kop te tikken. Toon en Netty hadden besloten om hun spullen voor een klein tot middelmatig bedrag van de hand te doen, zodat anderen ervan konden genieten.

Lees meer »

Jaarlijkse subsidie voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties

1 mrt. 2024

Ontvangt uw vereniging, stichting of maatschappelijke organisatie momenteel jaarlijks een subsidie van de gemeente Land van Cuijk of wenst u met ingang van 2025 jaarlijks subsidie te ontvangen?  Vraag dan uiterlijk 1 mei 2025 subsidie aan. 

Lees meer »

 

Verdachte aangehouden na drugsonderzoek in Stevensbeek

1 mrt. 2024

De politie land van Cuijk is op donderdagavond 29 februari doende geweest met onderzoek naar handel in verdovende middelen vanuit een woning in Stevensbeek.

Lees meer »

 

Koopovereenkomst gezondheidscampus Boxmeer getekend

29 feb. 2024

Op woensdag 21 februari tekenden de gemeente Land van Cuijk en vastgoedontwikkelaar Necron Group de koopovereenkomst voor de gezondheidscampus in Boxmeer. Ook maakte Necron de komst van hotelketen Marriott International op de campus bekend.(In maart wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd)

Lees meer »

 

Natuuractiviteiten voor de jeugd tijdens NK

29 feb. 2024

IVN De Maasvallei organiseert creatieve natuuractiviteiten voor de jeugd tijdens het NK op 10 maart a.s. in Oeffelt.

Lees meer »

 

Handelaar Jos herstelt bijna 100 oude motor

28 feb. 2024 13:59

Antiekhandelaar Jos van Katwijk is een van de gezichten van het Duitse televisieprogramma Bares für Rares. Voor dit programma gaf hij samen met kunstsmid Juul Baltussen een aangekochte motor uit begin negentienhonderd, een bijzondere nieuwe bestemming.

Lees meer »

 

Al 1000 huishoudens geholpen met energiebesparen en verduurzamen in Land van Cuijk

28 feb. 2024

Sinds hun start hielpen de energiecoaches van gemeente Land van Cuijk al duizend huishoudens met het besparen op energiekosten en het verduurzamen van hun huis. Op vrijdag 23 februari had Marianne Sturm uit Boxmeer de eer het 1000ste adviesgesprek te krijgen van energiecoach Henk Roeffen. Wethouder Bouke de Bruin feliciteerde beiden met deze mooie mijlpaal.

Lees meer »

 

Wil jij ook meepraten over de Toeristische visie?

27 feb. 2024

Aanstaande donderdag is er een thema-avond over de Toeristische visie en het Bomenbeleidsplan in het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

27 feb. 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Textiel Race

27 feb. 2024

Op 26 februari gaat de Textiel Race van start in gemeenten Land van Cuijk en Boekel. Bij dit project gaan vijf basisscholen vier weken lang zoveel mogelijk oud en kapot textiel inzamelen. Tijdens de race leren kinderen over onderwerpen als consuminderen, de impact van het maken van textiel op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recyclen.

Lees meer »