weekoverzicht

Gepubliceerd op 12 mei 2024 om 18:42

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving

 

(foto's) HOT speelt een klassieker, een komedie, in een nieuw jasje!

HOT speelt binnenkort een prachtige komedie naar De Revisor van Gogol. Een klassieker die nog steeds wereldwijd wordt opgevoerd. Gogol was een Russische schrijver van Oekraïense oorsprong.

Lees meer »

 

Zoektocht met meerdere auto's en helikopter naar voertuig met gestolen kentekens

12 mei 2024 17:07

De politie heeft zaterdagnacht enige tijd gezocht naar een auto met gestolen kentekens, op de A73 bij Overloon en Vierlingsbeek. Er werden meerdere auto's en een politiehelikopter ingezet, maar de auto werd niet gevonden.

Lees meer »

 

Kinderen van de basisschool worden uitgenodigd

12 mei 2024

Kinderen van de Basisschool worden op 22 mei uitgenodigd bij Zorgcentrum Op 't Hoogveld, Paulusstraat 1, St.-Anthonis om deel te nemen aan een natuurprogramma dat IVN 

Lees meer »

 

Adembenemend Noorderlicht boven Overloon

11 mei 2024 13:37

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 mei baadde de hemel boven Overloon in een betoverend lichtspel. Het majestueuze Noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, vulde de donkere lucht met dansende stralen van groen, paars en roze.

Lees meer »

 

Workshop palletschilderen

11 mei 2024 10:20

Creatief in de zomer! Doet u mee? U kunt deelnemen aan de workshop palletschilderen op woensdag 5 juni in Ontmoetingspunt ’t Helder.

Lees meer »

 

eerste werkzaamheden Heldersveld

10 mei 2024 16:08

Overloon wordt verrijkt met het nieuwbouwproject Heldersveld. Het bruisende dorp krijgt een gloednieuwe woonwijk.

Lees meer »

 

Wandeling door de Overloonse duintjes

10 mei 2024 13:35

Vanaf de parkeerplaats gaat de route via de heide, langs mooie solitaire eiken en vliegdennen. Op enkele plaatsen op de heide zie je geplagde stukken. Bij de jeneverbessen vertelt de gids je over de mannelijke en vrouwelijke struiken, die natuurlijk beiden hun dienst moeten bewijzen. Ook zie je hier jonge jeneverbesstruikjes. Verder op de route zie je zeedennen met hun grote kegels en reuzenzilversparren.

Lees meer »

 

Voorkom verkeerschaos tijdens Militracks in Overloon

10 mei 2024 10:57

Elk jaar trekt het evenement Militracks duizenden bezoekers naar Overloon. De unieke collectie historische voertuigen en militair materieel is een enorme publiekstrekker. Helaas leidt deze massale belangstelling vaak tot verkeerschaos in en rond het dorp.

Lees meer »

 

Steakhuis in westernstijl huren? Voor 60.000 euro per jaar is ie van jou

9 mei 2024 09:06

Je zou er bij wijze van spreken morgen kunnen beginnen. Steakhuys Leuke Broeders in Overloon is nog volledig ingericht en wacht op een nieuwe uitbater. Voor een huur van 60.000 euro per jaar mag je aan de slag in een restaurant in westernstijl.

Lees meer »

 

Flessenactie

8 mei 2024 18:41

Elk jaar komen de enthousiaste jeugdleden van Badmintonvereniging de Raaymeppers bij u langs voor de jaarlijkse flessenactie.

Lees meer »

 

Workshop paarden tekenen

8 mei 2024 17:07

Deze workshop paarden tekenen wordt gegeven door Joëlle Heijnert: kunstenares en eigenaresse van JH Creatives NL.

Lees meer »

 

DC Loën kampioen

8 mei 2024 16:25

Op dinsdagavond 7 mei kroonde DC Loën zich thuis in de Raaijhal in Overloon tot kampioen in de derde divisie E van de Venlose Darts Organisatie.

Lees meer »

 

Onderzoek nieuwe huisvesting buitendienst en milieustraat

8 mei 2024

Voor de huisvesting van het team van de buitendienst worden drie scenario’s verder onderzocht.  Sinds 1 januari vormen de ruim 50 collega’s van de buitendienst één team. Voor de herindeling op 1 januari 2022 is besloten te wachten met de herinrichting van de buitendienst. Ook bleven de 5 werven Wanroij, Mill, Boxmeer, Cuijk en Grave nog behouden. Op die manier konden tijdens de start van de nieuwe gemeente een aantal belangrijke zaken soepel doorgaan.

Lees meer »

 

Viert ´t Vierd zondag de titel?

7 mei 2024 19:23

Onder leiding van team FC Kruisband heeft ’t Vierd de koppositie van de competitie rondom de kerk stevig in handen.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

7 mei 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Magical World of Circus

6 mei 2024 14:34

‘Sandor Donnert’s Magical World of Circus’ komt naar Overloon. Het circus van de Brits-Hongaarse organisator Sandor Donnert presenteert in 2024 een nieuwe topvoorstelling tijdens een exclusieve tour door Nederland. Op 4 en 5 juni 2024 staat Overloon aan de Stevenbeekseweg op de tourlijst.

Lees meer »