Het was een camperpark, is nu een camping, en die zit vol: ‘We hadden twee keer uit kunnen verkopen’

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 19:14

Waar eerst alleen campers stonden rondom ’t Schaartven in Overloon, kunnen nu ook ‘echte’ kampeerders - die met tent en caravan - terecht op Camping Schaartven. Een succesverhaal van twee eigenaren die het roer omgooiden. (fotobron: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

Door Joost Ariaans 13-05-24,

Het is een mooie plek daar in Overloon. Een grote plas water, strandje erbij. Bomen eromheen. Als dan nog de zon zich van zijn beste kant laat zien, hoef je niet ver te reizen om op je vakantiebestemming aan te komen.Dat was precies wat Sandra Grummels en Michel Janssen uit Vierlingsbeek dachten toen ze hun oog lieten vallen op de (voormalige) openbare zwemplas. Daar wilden ze zelf wel met hun camper staan. En toen ze de kans kregen daar aan de slag te gaan als campingbazen, grepen ze die.

Bewust low budget begonnen

Hun Welcom-telecomwinkel hielden ze nog wel aan. ,,Het camperpark was een hobby die een beetje geld opleverde”, zegt Grummels. Dat was twee jaar geleden. ,,Nu is het onze bron van inkomsten.

 

We zijn bewust low budget begonnen”, zegt Janssen. ,,We wilden het twee jaar aankijken en dan besluiten of we ermee door gingen of niet. Maar dat besluit hebben we na een jaar al genomen. Ook omdat de reacties van gasten op Google en Facebook goed zijn. Er was hier laatst een Duitser die was gekomen nadat hij een positief stukje over ons had gelezen. In Promobile, een blad voor camperreizigers.”

 

Ruhiges Plätzchen, direct an einem kleinen See.

 

Dan wil je wel.
Het is aan de twee die rust te bewaren nu ook de vakantiegangers met tent en caravan welkom zijn. Maar een ‘waarschuwing’ op de website zegt genoeg: ‘Bij ons vindt u dus geen speeltoestellen, animatieteam of voetbalveld, bij ons vindt u rust’. Wat niet wil zeggen dat kinderen niet welkom zijn.Hun telecomzaak hebben ze verkocht. ,,Die is overgenomen door een collega die een Welcom in Apeldoorn heeft. Hij heeft nu twee winkels.

 

Mensen met een camper zijn na drie, vier dagen weer weg. Helemaal als het regent. Mensen met een tent of caravan blijven langer

Sandra Grummels , Camping Schaartven

Lees ook 

Camping 't Schaartven voor rustzoekers

20 apr 2024 13:29

‘Back to basic op een fantastische locatie’ Camping ’t Schaartven is hét adres voor kampeerders die tijdens hun vakantie van rust en ruimte aan het water in een groene omgeving houden.

Lees meer »