overloon nieuws

Home » Nieuws » Klassikaal onderwijs? Het dorp Overloon mag het zeggen

Klassikaal onderwijs? Het dorp Overloon mag het zeggen

Gepubliceerd op 26 februari 2019 om 19:07

9 en 10 maart word het enquete formulieren over de plaats van de nieuwe school opgehaald. Als mensen het formulier klaar leggen, ze wat sneller ophalen of misschien willen sommige mensen alvast voor hun buren verzamelen zodat zij niet bij iedereen aan hoeven bellen.https://www.dorpsraadoverloon.nl/

Krijgen de leerlingen van de Josefschool in Overloon in de toekomst weer klassikaal onderwijs? Of krijgen ze een onderwijsvisie voorgeschoteld waarbij ze zelf kunnen bepalen waar ze op een schooldag hun energie in willen steken?  Of het een van deze uitersten wordt, is de vraag.

Wel is het zo dat het hele dorp de visie van de school mag bepalen.  Ouders, toekomstige ouders, opa's, oma's, verenigingen en plaatselijke ondernemers kunnen hun mening geven.

Er komen door de school belegde sessies waarin mensen in vier- of achttallen met elkaar kunnen discussiëren aan de hand van een aantal van tevoren opgestelde vragen of stellingen op een ‘koerskaart’.  De vraag waar de nieuw te bouwen school moet komen te staan - een heet hangijzer in het dorp - komt niet ter sprake. Hoe die school eruit komt te zien wél, zegt directeur Jochem Gerrits. ,,Voordat je nieuw gaat bouwen moet je een goede visie hebben op het onderwijs. Daar kun je dan bij de bouw rekening mee houden.”

Het idee van een koerskaart is niet nieuw. Volgens Gerrits zijn er in Nederland allerlei grote bedrijven die volgens deze methode erachter willen komen wat er op de werkvloer leeft, welke ideeën er zijn. Bij scholen is de methode allesbehalve gemeengoed. ,,Je kunt in het dorp betrokkenheid en draagvlak creëren. Er komen thema's naar voren die je verder kunt uitwerken.  Alles is mogelijk, we gooien het open. Kinderen ontwikkelen zich niet alleen op school, maar ook op straat, bij de sportvereniging of de fanfare. Dat willen we op elkaar afstemmen.”

‘we willen weer klassikaal onderwijs’, dan is dat zo.Mensen geven een advies, maar het is wel een zwaarwegend advies.”
Als de verwachting van Gerrits uitkomt dan zullen er de komende tijd zo tussen drie- en vierhonderd mensen hun mening gaan geven. Wie niet bij de sessies aanwezig kan zijn heeft de mogelijkheid om de “koerskaart” te downloaden via www.onzekinderenonzetoekomst.nl.

Aanmelden KICK-OFF (maandag 11 maart 2019 / locatie Josefschool) klik hier op 

Op deze wijze heeft men toch de mogelijkheid om met anderen te gaan brainstormen over onze school.

Alle partijen aan tafel

Op een 'gestructureerde manier’ wil de school alle partijen aan tafel krijgen. Ook onder meer jeugdzorg en kinderopvang worden erbij betrokken. In een aantal sessies (de eerste is 11 maart op de Josefschool) worden de meningen verzameld.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/klassikaal-onderwijs-het-dorp-overloon-mag-het-zeggen~a37abf843/

lees ook Locatie nieuwbouw basisschool Overloon

Naar aanleiding van de info avond 4 februari jl. in de Pit over de plaats van een nieuwe basisschool in Overloon, gaat de dorpsraad een nieuwe enquête organiseren. Er wordt in de week voor carnaval een formulier huis aan huis bezorgd.

Wij willen zondag 10 maart in de loop van de ochtend het formulier bij u op komen halen.lees meer op bron:https://www.dorpsraadoverloon.nl/

lees ook Overloon probeert met het dorp nieuwe plek van basissschool te bepalen

Zeg het maar, waar moet de nieuwe Josefschool, de basisschool van Overloon, komen? Op de huidige plek aan de Theobaldusweg? Bij de sporthal aan de Raaijweg? Op een andere plek?

Dat die multiplechoicevraag niet al te eenvoudig te beantwoorden is, bleek deze week tijdens een door de dorpsraad belegde informatiebijeenkomst. ,,De meningen zijn erg verdeeld", zegt verantwoordelijk wethouder Willy Hendriks.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/306366_overloon-probeert-met-het-dorp-nieuwe-plek-van-basissschool-te-bepalen

lees ook Basisschool St. Jozef uit Overloon op zoek naar een nieuwe locatie

Wilma Nabuurs van de dorpsraad Overloon vertelt tegen Omroep Venray dat zij voorstellen om een uitgebreider onderzoek naar alternatieve locaties te doen om de voor- en nadelen te benoemen.
Het wordt door de initiatiefnemers al gebracht als bijna een voldongen feit, maar volgens Mevr. Nabuurs is er niet goed onderzocht of er alternatieven voor handen zijn die centraler in het dorp liggen. De Raaijhal ligt trouwens wat afgelegen aan de rand van het centrum nabij een bosgebied, tevens is zij op korte termijn aan een opknapbeurt toe, wat ook een overweging is die in de beslissing moet worden meegenomen.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/268895_onrust-rond-verhuizing-overloonse-basisschool-st-jozef

Lees ook School Overloon denkt aan nieuwbouw buiten dorp

OVERLOON - Scholieren van de Josefschool in Overloon volgen over een paar jaar mogelijk de lessen op een heel andere plek dan nu. Vanuit het centrum verhuizen ze naar een nieuwe school die moet komen te staan aan de Raaijweg, bij sporthal De Raaijhal.Het is een serieuze optie die momenteel wordt onderzocht.De huidige school aan de Theobaldusweg is op, zegt schooldirecteur Jochem Gerrits. De twee schoolgebouwen (de voormalige meisjes- en jongensschool) met  gymzaal werden er halverwege de jaren veertig neergezet. ,,Heel veel vaders, moeders en opa's en oma's hebben er op school gezeten. Het gebouw is dierbaar maar niet meer dienstbaar. Ik denk dat het niet meer voldoet.”lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/232535_school-overloon-denkt-aan-nieuwbouw-buiten-dorp

Doe mee en speel de KoersKaart! 


Samen praten over de ontwikkeling van onze kinderen uit Overloon en omgeving. Wat hebben onze kinderen nu en in de toekomst nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen?

U vindt op deze website de informatie over de KoersKaart in Overloon. Op de pagina 'Informatie' vindt u antwoorden op de vragen u waarschijnlijk heeft.  Staat uw vraag er niet bij dan vinden wij het fijn als u dit ons laat weten door met ons contact op te nemen. 

De speelperiode van de KoersKaart is van maandag 11 maart tot maandag 1 april.

De kick-off vindt plaats in de Josefschool op maandag 11 maart 
(19.30 uur tot 21.30 uur)

 
                                             Klik op aanmelden

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.