overloon nieuws

Home » Nieuws » Vaarwel schoolreisjes hallo gezinnen in het musea vinden ze de maatregelen niet slecht

Vaarwel schoolreisjes hallo gezinnen in het musea vinden ze de maatregelen niet slecht

Gepubliceerd op 8 mei 2020 om 09:41

OVERLOON - Afstand houden als het museum weer open mag: daar waren ze bij het Oorlogsmuseum in Overloon wel op voorbereid. Dat schoolreizen een probleem zou worden bij versoepeling van de corona-maatregelen, dat had directeur Erik van den Dungen niet voorzien. En zo ziet hij nog wel meer kleine verrassingen, mee- en tegenvallers.

Door Frank Houtappels 07-05-20 Vanaf 1 juni kun je het Oorlogmuseum in Overloon weer bezoeken: je reserveert een kaartje voor een bepaald moment op de dag. Maar gelukkig, zegt Erik van den Dungen, betekent dat niet dat je het museum binnen een bepaald aantal minuten weer moet verlaten. Je kunt in principe zo lang blijven als je wil.Dat time slot is vooral bedoeld voor de drukte bij het binnenkomen. Om te voorkomen dat iedereen hier 's ochtends in de rij staat voor de ingang.Voor musea zijn de versoepelingen van de maatregelen ‘niet slecht’, zegt Van den Dungen.

Een stelletje is één bezoeker

Dat bezoekers in het museum anderhalve meter afstand moeten kunnen houden, daar zijn ze in Overloon al weken mee bezig. Hoewel hij denkt dat zijn vrouw de komende weken nog mee moet helpen om alle stickers en routepijlen op te plakken, denkt Van den Dungen dat die herinrichting wel klaar is, voor 1 juni.

In de kleine lettertjes heeft Van den Dungen een belangrijk voordeel ontdekt. Voor zijn museum geldt niet het maximum van dertig bezoekers zoals dat in bijvoorbeeld de horeca geldt. 

,,In het museumprotocol las ik dat er een maximum geldt voor aantallen mensen op netto vloeroppervlak. Tien personen per vierkante meter. En, net zo belangrijk: dat geldt voor personen, óf gezelschappen als gezin of huisgenoten. Dus als jij met je vriendin komt, tellen jullie niet voor twee, maar voor één persoon. We mogen dus zowel vijfhonderd eenlingen binnen hebben, als vijfhonderd tweetallen. Dat maakt nogal verschil. Op een goede seizoendag zijn er bij ons duizend mensen binnen, dan is het wel vol.’’

Over kortingsacties voor grote gezinnen heeft hij nog niet nagedacht. Met een glimlach: ,,Bedankt voor de tip, ik zal ’m doorgeven.’’ Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/vaarwel-schoolreisjes-hallo-gezinnen-in-overloon-vinden-ze-de-maatregelen-voor-musea-niet-slecht~af4f323e/

Lees ook

Steun Oorlogsmuseum Overloon

Op Koningsdag tijdens het NOS journaal kwam  Oorlogsmuseum Overloon voorbij in een item over musea in Nederland en de financiële consequenties door de Corona-crisis. Uiteraard wordt ook ons museum zwaar getroffen als museum zonder subsidies en nu dan ook zonder bezoekers èn inkomsten.

Lees meer »


«   »