overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 11 april 2021 om 14:46

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

SSS’18 gaat met selectie van 42 spelers nieuwe seizoen in

11 apr. 2021

OVERLOON | De selectie van SSS’18 ondergaat geen wijzigingen voor het nieuwe seizoen. 

Lees meer »

 

straat in beeld

11 apr. 2021

De betekenis van straatnamen is vaak zeer verrassend.Veel straatnamen duiden op een bepaalde periode in de geschiedenis of zijn de namen van mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld.

Lees meer »

 

Boetseren met rivierklei

9 apr. 2021

Ben je handig met je vingers om met rivierklei te boetseren? Rivierklei komt uit de rivieren, is heel fijnkorrelig en laat zich gemakkelijk kneden.

Lees meer »

 

Werkzaamheden A73

9 apr. 2021

Van dinsdag 13 en 14 april worden tussen 19.00 uur en 02:00 uur op diverse locaties de op- en afritten tijdelijk afgesloten. Dit in verband met schoonmaakwerkzaamheden aan het wegdek. Het verkeer zal worden omgeleid.

Lees meer »

 

Land van Cuijk-raad besluit over aansluiten Grave

8 apr. 2021

Op 7 april hebben de vier gemeenteraden in het Land van Cuijk in een gezamenlijke raadsvergadering besloten dat de gemeente Grave per 1 januari 2022 aansluit bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Dankjewel goede gevers

7 apr. 2021

Enkele families uit Gennep verzamelden via Marleen van de Logt, kinderkleding, schoenen, en speelgoed voor vluchtelingen in AZC Overloon 

Lees meer »

 

Nazaat Anne Frankboom geplant

6 apr. 2021

OVERLOON | Burgemeester Karel van Soest en wethouder Jeu Verstraaten hebben samen met de Dorpsraad vandaag samen  een nazaat van de Anne Frankboom geplant. Op deze plek is ook een Landschappelijk ommetje gerealiseerd.

Lees meer »

 

Pilots testen voor toegang tot evenementen

6 apr. 2021

In april 2021 starten in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers van evenementen en attracties laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Zo kunnen coronatests helpen om de samenleving  en de economie weer te openen.

Lees meer »

 

Raadsvergadering herindeling Land van Cuijk en Grave

6 apr. 2021

Op woensdag 7 april besluiten de vier gemeenteraden in het Land van Cuijk - eerst gezamenlijk en daarna afzonderlijk van elkaar - over het aansluiten van de gemeente Grave per 1 januari 2022.

Lees meer »

 

Bloeiende regio

5 apr. 2021

'Bloeiende regio' streeft naar meer biodiversiteit en een hoge betrokkenheid tussen boer en burger in onze regio. Door middel van donaties, sponsoring en subsidies kunnen er bloemrijke akkerranden worden aangelegd bij boeren in Overloon en omstreken.

Lees meer »

 

Rectificatie: Overloons gezin picknickt enkel ter ondersteuning van de horeca

5 apr. 2021

OVERLOON | Op de voorpagina van het Boxmeers Weekblad van dinsdag 30 maart 2021 staat een vrolijke foto van een picknickend gezin in Overloon. Het artikeltje kan suggereren dat de familie daar zat uit protest tegen de maatregelen. Dat is geenszins de intentie van het gezin, noch van de redactie geweest. Juist het ondersteunen van de horeca maakte dat familie Franken daar rustig ging picknicken.

Lees meer »

 

Aanbieding Indianen TIPI

5 apr. 2021

Graag wil ik u een leuke aanbieding doen waar kinderen veel plezier aan kunnen beleven Het is een Indianen TIPI gemaakt van Frans-gele wilgentenen Het is een gladde soepele wilgenteen die veilig is voor kinderen.

Lees meer »


«   »