overloon nieuws

Home » Nieuws »   Weekoverzicht

  Weekoverzicht

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 13:29

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Natuur is kurkdroog: extra alert op brandgevaar

25 apr. 2021

Momenteel geldt in onze regio natuurbrandrisico Fase 2. Dit betekent dat we extra alert zijn op natuurbranden en bij een dergelijke melding met meer voertuigen uitrukken.  Ook bij fase 2 kun je echter gerust de natuur in trekken. Gebruik je gezond verstand: meld verdachte zaken meteen via 112 en houd je zoals altijd aan de regels. Parkeer bijvoorbeeld in de aangewezen vakken en gooi afval in de prullenbak.

Lees meer »

 

Leraar Frank sleutelt nadat het noodlot hem trof aan een Willys Jeep

24 apr. 2021

SERIE Als 14 juni 2016 niet in de agenda had gestaan, had Frank Stoffer (38) uit Grave waarschijnlijk nooit in Oorlogsmuseum Overloon die Willys Jeep opgeknapt. Maar kijk maar na, die rampdag bestaat.  

Lees meer »

 

Even geen jubileumfeest voor Oorlogsmuseum Overloon, maar werken aan de toekomst

24 apr. 2021

Door Joost Ariaans 24-04-21, OVERLOON - Oorlogsmuseum Overloon heeft de viering van het 75-jarig bestaan verschoven naar het najaar, maar bouwt in de tussentijd - nu de deuren door corona toch dicht zijn voor publiek - wel aan de toekomst.

Lees meer »

 

Dodenherdenking dit jaar op aangepaste wijze

23 apr. 2021

Helaas moeten we mededelen dat er ook dit jaar geen dienst voor de dodenherdenking plaats zal vinden in Overloon. Dit betekend niet dat er niet kan worden herdacht.

Lees meer »

 

Ik Hou van Holland Live Spel

23 apr. 2021

Maandag 26 april tijdens Koningsnacht hebben we het Ik Hou van Holland Live Spel.

Lees meer »

 

gratis compost op de minimilieustraat

23 apr. 2021

U kunt vier zaterdagen gratis compost afhalen op de minimilieustraten. De actie loopt van zaterdag 24 april tot en met zaterdag 15 mei.

Lees meer »

 

Kunst met wilgentakjes

23 apr. 2021

In de natuur ligt de kunst voor het oprapen Maar.... je moet wel goed kijken en zien wat er is.

Lees meer »

 

Wonen Vierlingsbeek neemt 22 woningen Mooiland over

23 apr. 2021

Wonen Vierlingsbeek neemt op 30 september 2021, 22 huurwoningen in Vierlingsbeek en Maashees over van woningcorporatie Mooiland. Wonen Vierlingsbeek verhuurt bijna 500 woningen in de gemeente Boxmeer.

Lees meer »

 

College Boxmeer onderschrijft onderzoek naar ervaringen azc

22 apr. 2021

Burgemeester en wethouders van Boxmeer hebben kennis genomen van het rapport ‘Ervaringen met zeven jaar opvang van asielzoekers in Overloon’. 

Lees meer »

 

oranje speurtocht

21 apr. 2021

Aanstaande dinsdag 27 april is het zo ver..... Koningsdag 2021 Doe mee met de oranje speurtocht door ons mooie Overloon! Oproep Hang je vlag buiten, versier je huis, fiets, skelter of verkleed je in 't oranje! 

Lees meer »

 

Vluchtelingen Azc Overloon Actief Met Bouw Van Wilgenhutten

21 apr. 2021

Het was een prachtige dag om samen met 2 Iraanse dames, Persila en Elham uit het AZC Overloon, drie wilgentenen hutten te bouwen voor de leerlingen van Basisschool Antonius in Maashees

Lees meer »

 

winkels en terrassen deels open, einde avondklok

20 apr. 2021

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen.

Lees meer »

 

lente Spelen

20 apr. 2021

Sociom organiseert weer leuke activiteiten voor jongeren op woensdag 28 april!

Lees meer »

 

NLdoet 2021

19 apr. 2021

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Lees meer »


«   »