overloon nieuws

Home » Nieuws » overloon nieuws  Weekoverzicht

overloon nieuws  Weekoverzicht

Gepubliceerd op 23 mei 2021 om 13:16

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

2e editie van De Lónse Kleedjesmarkt

23 mei 2021

Na het succes van 2020, wordt ook dit jaar De Lónse Kinderkleedjesmarkt georganiseerd op zaterdag 14 augustus. Zet de datum alvast in je agenda!

Lees meer »

 

Oorlog in het hoofd: ‘De vrijwilligersbaan in museum heeft gelukkig een helende werking’

22 mei 2021

OVERLOON -  Dit is het laatste deel in een serie van vijf verhalen over Oorlogsmuseum Overloon waarin de mensen die zich ervoor inzetten aan het woord komen. Vandaag Jos Remmen (62) uit Nieuw Bergen. 

Lees meer »

 

Familie Cremers boert bewuster door zelf te zuivelen

21 mei 2021

Groeien of verbreden? Dat was een belangrijk vraagstuk voor melkhoudersfamilie Cremers. Met een vergunning voor uitbreiden op zak is de keuze gevallen op zelf zuivelen. Na jaren voorbereiding hebben ze de smaak te pakken.

Lees meer »

 

21 mei 2021

Bonsai is een Japanse kunstvorm van een miniatuur boom in pot. Een bonsai kweken begint met een scheut, zaailing of stek van een boom of struik. Een kastanje of eikel kan bijv. heel goed. Bonsai kweken en onderhouden is een leuk werk waarover je op internet meer uitleg kunt vinden.

Lees meer »

 

Yes, de De Lónse Bieb is weer open

20 mei 2021

Vanaf 21 mei is iedereen weer welkom in de Bibliotheek. Vooralsnog zijn de bibliotheken alleen geopend voor het uitlenen van materialen.

Lees meer »

 

We komen weer collecteren!

19 mei 2021

Maar liefst zeven maanden heeft het feliciteren/collecteren aan de deur stil gelegen vanwege corona. Lange maanden waarin we naast het contact met jullie, ook veel inkomsten mis hebben gelopen. We pakken het fysiek collecteren binnenkort weer op én hopen op digitale giften voor de Overloonse jeugd.

Lees meer »

 

Na coronasluiting zit nu het weer tegen voor Beachpark

19 mei 2021

OVERLOON - Eerst mocht het beachterras van Harold Goemans bij de Raaijhal in Overloon niet open omdat het bij een sportaccommodatie hoort, en nu zit het weer ongelofelijk tegen. ,,Ik hoop dat het in de loop van volgende week beter wordt.”

Lees meer »

 

onderzoek: financieel resultaat gemeenten

19 mei 2021

Het Centrum voor Economisch Welzijn heeft landelijk onderzoek laten uitvoeren naar de financiële resultaten van gemeenten in 2020 t.o.v. 2019. Hierbij lag de nadruk op het ontdekken of door het Coronavirus de financiële positie van gemeenten is verslechterd.

Lees meer »

 

KRAGT training

18 mei 2021

Een creatieve en dynamische training waar kinderen zichzelf (verder) ontdekken, waar ze ervaren dat ze OK zijn zoals ze zijn, dat ze niet hoeven te veranderen om erbij te horen...

Lees meer »

 

Wilt U 3 Maanden Gastgezin Zijn Voor Een Vluchteling ?

18 mei 2021

Als gastgezin via Takecarebnb heb je de mogelijkheid om nieuwkomers welkom te heten en wegwijs te maken in Nederland.  Via het logeren komt een statushouder op een natuurlijke manier in aanraking met het alledaagse leven in Nederland.

Lees meer »

 

Extra budget voor lokale maatregelen tegen overlast door asielzoekers

17 mei 2021

Staatssecretaris Broekers-Knol stelt in 2021 opnieuw 1 miljoen euro beschikbaar voor gemeenten om lokale maatregelen te treffen tegen overlast veroorzaakt door asielzoekers. 

Lees meer »

 


«   »