Boxmeer gaat steekwapens inzamelen na incident met 16-jarige in Overloon: ‘Het is zorgelijk’

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 19:09

BOXMEER/OVERLOON -  ,,Het incident van afgelopen weekeinde in Overloon geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk het is dat jeugd met steekwapens rondloopt”, zegt burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer. 

Door Herman Wissink 08-06-21,

Hij verwijst daarmee  naar de jongen van 16 jaar uit Venray die in een woning aan de Oploseweg iemand neerstak. ,,Dit is zorgelijk.Boxmeer gaat tijdens de landelijke Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober, jongeren vragen om vrijwillig wapens in te leveren. Dat was toch al de bedoeling, maar de noodzaak daarvan wordt nu pijnlijk duidelijk.

 

Alle gemeenten hebben dat verzoek gekregen. Het is niet verplicht, maar wij doen er graag aan mee. Je moet echt niet denken dat zoiets alleen voor de grote stad is. Je ziet het nu wel weer. Hier gebeurt het ook aldus Van Soest. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/boxmeer-gaat-steekwapens-inzamelen-na-incident-met-16-jarige-in-overloon-het-is-zorgelijk~a3fb9935/

Lees ook Jongen (16) aangehouden na steekincident

UPDATE Overloon-Een bewoner van een woning aan de Oploseweg raakte afgelopen nacht gewond nadat hij in zijn buik werd gestoken. We hielden een 16-jarige jongen uit Venray aan voor het steekincident.De bewoner raakte kort na 01.00 uur gewond. Tijdens een woordenwisseling met een van de aanwezige gasten ontstond er een handgemeen waarbij werd gestoken. De bewoner liep verwoningen aan zijn buik op. Hij werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht, daar is hij vannacht gebleven ter observatie.

Klik hier” & “Lees verder”