overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 16:57

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Makkelijker en sneller afrekenen bij PLUS Verbeeten

26 jun. 2021

OVERLOON / VIERLINGSBEEK | Vanaf heden doen klanten van PLUS Verbeeten nog sneller hun boodschappen. Het is nu namelijk mogelijk om de boodschappen zelf af te rekenen. Door deze zogenoemde Selfpay en Scan & Go varianten bepalen klanten zelf welke manier van afrekenen hun voorkeur heeft. 

Lees meer »

 

statiegeld op kleine plastic flessen

26 jun. 2021

Op 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes in Nederland ingevoerd. We hopen zo te voorkomen dat ze in de natuur terechtkomen.

Lees meer »

 

Nieuwsbrief van AZC Overloon

25 jun. 2021

Voor u ligt de nieuwsbrief van AZC Overloon, een uitgebreide nieuwsbrief waarin ditmaal ook de gemeente aansluit om u te informeren. Natuurlijk vindt u weer de vertrouwde onderwerpen over onze activiteiten en plannen op het AZC. 

Lees meer »

 

gemeente Boxmeer zal de lijn van minister Grapperhaus volgen en gedogen dat de horeca vanavond open blijft na 22.00 uur

25 jun. 2021

Minister Grapperhaus vindt dat er niet hoeft te worden opgetreden tegen kroegen die vanavond tussen 22.00 en 24.00 uur open blijven. Het is een lokale beslissing om al dan niet in te grijpen, maar als minister van Justitie en Veiligheid heeft hij er alle begrip voor als dat niet wordt gedaan.

Lees meer »

 

Nieuwe generatie bij Zorgboerderij Samen

25 jun. 2021

OVERLOON | Zorgboerderij Samen in Overloon wordt doorgegeven aan de jongere generatie. Per 1 juli neemt Jens Hoenselaar, samen met José van Hoenselaar en Mathijs van Gaal, het stokje over van oprichtster Iet Cremers. 

Lees meer »

 

Operatie Lancaster

24 jun. 2021

Begin mei arriveerde er vanuit het Belgische Glabbeek een bijzonder transport bij Oorlogsmuseum Overloon. In meer dan 2000 grote en kleine wrakstukken werd een in 1945 gecrashte Britse Lancaster bommenwerper binnengebracht. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni worden de resten van deze Lancaster NN775 op een nieuwe schans gelegd in de militaire hal van het museum. Hiermee wordt het toestel straks voor een groot publiek zichtbaar.

Lees meer »

 

VLUCHTELINGEN UIT AZC OVERLOON DIENSTBAAR IN LAND VAN CUIJK

24 jun. 2021

We ervaren vanuit Samen Sint Anthonis en Dorpsteam fijne  en goede hulp van vluchtelingen aan mensen in onze gemeenschap:

Lees meer »

 

Dorpsraad tegen verlenging AZC

23 jun. 2021

Het COA vangt asielzoekers op, onder andere in het AZC tussen Overloon en Stevensbeek. Hiertoe heeft het COA met de Gemeente Boxmeer een bestuursovereenkomst die in 2022 afloopt. De gemeenteraad van Gemeente Boxmeer moet op 8 juli a.s. een besluit nemen over het al dan niet verlengen van deze overeenkomst voor de periode vanaf medio 2022. En vooruitlopend op dit besluit zal de gemeenteraad zich in de commissievergadering op 1 juli inhoudelijk voorbereiden op dit besluit.

Lees meer »

 

Tarotcursus door Hans Kunneman

23 jun. 2021

In een serie van acht workshops leer je hoe je zelfstandig met Tarot aan de slag kunt ongeacht je niveau.

Lees meer »

 

Alleen verder met azc zonder alleenstaande minderjarigen en veiligelanders

23 jun. 2021

Burgemeester en wethouders van Boxmeer willen in de toekomst alleen nog vluchtelingen opvangen die kans maken om in de gemeente een nieuw bestaan op te bouwen. 

Lees meer »

 

Overlijden Maria Hendriks de Bruijn

22 jun. 2021

In mei werd galblaaskanker vastgesteld bij Maria. Begin juni is ze hieraan succesvol geopereerd, waarvan ze in record tempo herstelde en slechts na 1 week al naar huis mocht om verder te herstellen. 

Lees meer »

 

Besluitvorming over AZC

21 jun. 2021

Voorstel betreffende het (al dan niet) verlengen van het contract met het COA betreffende het azc in Overloon

Lees meer »

 

rondleidingen en workshops bij In ’t Holt

21 jun. 2021

Deze zomer is het weer mogelijk om te ervaren hoe een voedselbos eruitziet, ruikt en proeft. In voedselbos In 't Holt te Overloon staan meer dan 400 verschillende eetbare bomen, struiken, planten, e.d. In de maanden juli en augustus is er iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur een rondleiding. Tijdens deze  basis rondleiding zult u ook ontdekken dat diverse planten in eigen tuin en onkruiden heerlijk eetbaar zijn.

Lees meer »

 

ZooParc Overloon verwelkomt nieuwe bewoner: giraffe Dhakija gearriveerd

21 jun. 2021

Overloon, 21 juni 2021 – ZooParc heeft een nieuwe giraffe mogen verwelkomen. Netgiraffe Dhakija kwam een paar dagen geleden aan in de dierentuin in Overloon. 

Lees meer »

 

Kermis Boxmeer in juni helaas nog niet toegestaan

21 jun. 2021

De kermis in Boxmeer die dit jaar van 25 tot 29 juni stond gepland, kan helaas niet doorgaan. De versoepelingen die dit soort evenementen mogelijk maken, gaan pas per 30 juni in.

Lees meer »

 

1,5 marathon hardlopen in Land van Cuijk voor KIKA

21 jun. 2021

Op 27-06-2021 mag ik 50 jaar worden. Ik wil dat alle kinderen dit ook mogen bereiken daarom wil ik er aan mee werken om het genezing percentage van 75% te verhogen naar het liefst 100%. Daarom wil ik me de komende 2 jaar inzetten om een mooi bedrag binnen te halen voor onderzoeken.

Lees meer »

 


«   »