weekoverzicht

Gepubliceerd op 12 december 2021 om 10:13

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Max Verstappen wereldkampioen

12 dec. 2021

Met Max Verstappen heeft Nederland voor het eerst een wereldkampioen Formule 1. De Limburger was in Abu Dhabi 57 rondes lang niet opgewassen tegen Lewis Hamilton, maar wist de Britse recordkampioen na een safety car in de slotronde alsnog voorbij te steken. Zo eindigde een verhit WK met veel controverse, want reken maar dat Mercedes deze uitslag aan gaat vechten. 

Lees meer »

 

Lichtjes op oorlogsgraven 2021

11 dec. 2021

Ook dit jaar zullen er weer kaarsjes geplaatst worden op de 281 graven op de CWGC-begraafplaats aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon.

Lees meer »

 

Sint-Theobaldusgilde stopt met inzamelen oud-papier Na ongeveer 45 jaar

11 dec. 2021

Zo vandaag voor de laatste keer het oud papier opgehaald met de kraak-perswagens. Na ongeveer 45 jaar moeten we nood gedwongen stoppen met het ophalen van het oud papier. 

Lees meer »

 

Meldpunt overlast vuurwerk

10 dec. 2021

Inwoners kunnen vuurwerkoverlast 24/7 melden via MijnGemeente-app of www.boxmeer.nl. Kies hiervoor de hoofdcategorie ‘Handhaving/Overlast/Criminaliteit’ en de subcategorie ‘Vuurwerk’.

Lees meer »

 

aangepaste dienstregeling op de Maaslijn

10 dec. 2021

Op zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling voor de treinen en bussen van Arriva in Limburg. Deze nieuwe dienstregeling 2022 bevat verschillende optimalisaties en aanpassingen. Voor de Maaslijn komt daar met ingang van maandag 13 december nog een aanpassing bij. 

Lees meer »

 

Man (26) die wordt verdacht van neersteken van een medebewoner van het azc ‘verdedigde zichzelf’

9 dec. 2021

DEN BOSCH/OVERLOON - De 26-jarige man die op 1 juni 2021 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon neerstak, beweert dat hij zichzelf verdedigde tegen een aanval van het slachtoffer.

Lees meer »

 

Winterse kleurenpracht in natuur

9 dec. 2021

GENIET VAN WINTERSE KLEUREN IN VLECHTWERKEN 

Lees meer »

 

lage waterdruk

8 dec. 2021

Het waterleidingnet in Noord-Brabant is grotendeels in de jaren vijftig aangelegd. Om een goede drinkwaterlevering voor nu en in de toekomst zeker te stellen, vernieuwen wij de komende jaren wijk voor wijk de waterleidingen in de diverse Brabantse gemeenten. Gaan we bij u in de buurt aan de slag? Dan informeren wij u hierover altijd vooraf per brief.

Lees meer »

 

COA zoekt extra opvangplekken: AZC ‘geen optie’

7 dec. 2021

OVERLOON | Het asielzoekerscentrum (AZC) in Overloon zal niet langer openblijven. Ook niet als het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een beroep op de (nu nog) gemeente Boxmeer doet om het AZC ook na mei 2022 open te houden. “Wij blijven bij ons standpunt”, onderstreept wethouder Willy Hendriks.

Lees meer »

 

De Lindeboom

7 dec. 2021

Een groot dankjewel aan iedereen die zich heeft ingezet voor mij, zodat ik weer gezond, sterk en krachtig, met alle ruimte om mij heen, kan leven in ’t mooie Overloon.

Lees meer »

 

Wimke de Körver Erepenning voor MSD Animal Health Boxmeer

7 dec. 2021

MSD heeft op 6 december de Wimke de Körver Erepenning ontvangen. Burgemeester Van Soest overhandigde deze aan Martin van Collenburg CEO van MSD in de raadszaal van het gemeentehuis. Foto: Martin van Collenburg neemt de Wimke de Körver Erepenning in ontvangst.

Lees meer »

 

klanten PLUS Verbeeten sparen maar liefst €20.000, voor lokale clubs en verenigingen 

6 dec. 2021

Samen met jullie, (PLUS Verbeeten-Overloon) onze klanten, hebben we maar liefst €20.000,- gesponsord aan lokale clubs en verenigingen in onze buurt.

Lees meer »

 

Nep e-mailbericht over het maken van een afspraak voor een sneltest

6 dec. 2021

Er gaat op dit moment een nep e-mailbericht rond waarin mensen worden gevraagd kosteloos een afspraak voor een corona-sneltest te maken. Het bericht lijkt afkomstig van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, maar dat is niet zo. Het is een nepbericht dat niet afkomstig is van het RIVM!

Lees meer »