weekoverzicht

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 11:01

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Samen in actie voor Oekraïne met Radio555

6 mrt. 2022

Het conflict in Oekraïne dreigt voor 44 miljoen Oekraïners uit te lopen op een humanitaire ramp. Hulp is voor ieder van hen van levensbelang. Daarom bundelen de landelijke radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime hun krachten om geld op te halen voor Giro555.

Lees meer »

Kom je ook naar de Lammetjesdag van Peelkudde Schaapsdrift?

6 mrt. 2022

Op Zaterdag 19 en Zondag 20 maart 2022 van 10.00 tot 17.00uur organiseren wij de Lammetjesdagen voor jong en oud.

Lees meer »

 

Lezing over wilgen en vlechten

6 mrt. 2022

Lezing over wilgen in zorgcentrum Brunswijck  Eindhoven

Lees meer »

 

PLUS Verbeeten doneert 3500 euro aan Voedselbank

5 mrt. 2022

Overloon-Vierlingsbeek – Onlangs eindigde de spaarcampagne voor een gratis boodschappenpakket. De afgelopen maanden konden klanten van PLUS sparen voor een pakket met een winkelwaarde van maar liefst 50 euro.

Lees meer »

 

Doe mee aan ‘30 dagen gezonder’! Welke uitdaging ga jij aan?

5 mrt. 2022

Over wat gezond is, kunnen we heel lang praten. Maar over wat voor jou gezonder is, hoef je vast niet lang na te denken. Dat weet je wel... Maar ‘weten’ is nog geen ‘doen’. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. 

Lees meer »

 

182 overtredingen snelheidscontrole

4 mrt. 2022

Overloon –Agenten van het team verkeer hebben op zaterdag 19 februari aan de Venrayseweg bestuurders gecontroleerd op hun snelheid.

Lees meer »

 

Anne van der Kroon te zien in televisieprogramma Je Zal Het Maar Hebben

4 mrt. 2022

Overloon- In het BNNVARA-programma Je Zal Het Maar Hebben ontmoet presentator Jurre Geluk jongeren met een zeldzame aandoening of ziekte. In de uitzending van 26 april zien we Overloonse Anne van der Kroon, geboren met het Vatersyndroom, Klippel Feil & scoliose . Om te laten zien hoe haar beperkingen van invloed zijn op het dagelijks leven, werd Anne gefilmd. 

Lees meer »

 

Uitnodiging voor bestuur van accommodaties

4 mrt. 2022

De voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis kennen ieder een eigen accommodatiebeleid en manier van bekostiging. Nu we één gemeente Land van Cuijk zijn, is het niet de bedoeling dat beleidsmatige verschillen blijven bestaan.

Lees meer »

 

Sirenes loeien op maandag 7 maart

4 mrt. 2022

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4.278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.

Lees meer »

 

Carnaval zorgt voor ‘kippenvelmomentjes’

3 mrt. 2022

Overloon  in het Huibuuke Land is de afgelopen dagen met volle teugen genoten van een onvergetelijk carnavalsfeest. Een feest waar we met z’n allen eigenlijk al helemaal geen rekening meer mee hadden gehouden.

Lees meer »

 

Kappersstoel in de fik in azc verdachte vrijgesproken

2 mrt. 2022

Een 31-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum (azc) in Overloon ontkent fel dat hij iets te maken had met de kappersstoel die op 14 oktober 2021 op mysterieuze wijze in vlammen opging.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

2 mrt. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Creatief vlechten met wilgentenen

2 mrt. 2022

Met wilgentenen worden niet alleen op ambachtelijke wijze manden, fuiken, eendenbroedkoreven etc. gevlochten. Er ontstaat steeds meer belangstelling voor vlechtwerken t.b.v.

Lees meer »

 

Van Hier nor Daor

1 mrt. 2022

Overloon-Twee keer moest de organisatie van de carnavalsvereniging de huibuuke de afgelopen jaren Van Hier nor Daor uitstellen wegens corona.Maar dit jaar is alles anders. Gelukkig kan het doorgaan op carnaval dinsdagochtend en daar zijn natuurlijk erg blij mee.

Lees meer »

 

Harde knallen bij testvlucht F16

1 mrt. 2022

Een F16 van Vliegbasis Volkel maakt dinsdag 1 maart een testvlucht. Daardoor kunnen er harde knallen hoorbaar zijn op het traject Tiel-Steenbergen als het toestel door de geluidsbarrière gaat, zo waarschuwt de Vliegbasis Volkel.

Lees meer »