overloon nieuws

Dorpsraadvoorzitter doet oproep: ‘Overloon kent oorlog, dus moet het ook meer doen voor Oekraïne’

Gepubliceerd op 22 maart 2022 om 19:08

OVERLOON - Het dorp Overloon moet meer doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Een dorp dat zelf in de Tweede Wereldoorlog is weggevaagd, mag niet de andere kant opkijken nu de Russen dat land bestoken.

Door Joost Ariaans 22-03-22,

Kom in actie, roept Erik van den Dungen, dorpsraadvoorzitter en directeur van Oorlogsmuseum Overloon de inwoners op. ,,Ik wil kijken of we iets op gang kunnen krijgen. Daarbij wil ik best het voortouw nemen.Van den Dungen vindt het te stil in Overloon. ,,Ik wil niet met de beschuldigende vinger naar het achterland wijzen, maar overal in het land zijn acties om hulp die kant op te krijgen. En individuele acties zullen er in Overloon ook wel zijn. Maar ik denk dat we wat pro-actiever kunnen zijn. Wat we vooral niet moeten doen is wegkijken. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/dorpsraadvoorzitter-doet-oproep-overloon-kent-oorlog-dus-moet-het-ook-meer-doen-voor-oekraine~ad58d8a7/

Lees ook Oproep: help Oekraïne

Nederland heeft gul gestort op giro 555 voor Oekraïne. Maar daarmee is het probleem niet uit de wereld. In ons dorp zijn er al enkele hulpacties opgezet. En er zijn ook mensen die iets extra’s willen doen of kunnen doen. Denk aan: schenken van voedingsmiddelen en drogisterijproducten. En dan is de vraag: hoe krijg je die op een plek waar ze goed verdeeld kunnen worden? Enkele transporteurs hebben zich al bereid verklaard om goederen te vervoeren.

Als Dorpsraad willen we hierin graag, waar nodig, coördineren. Dus als iemand een actie bedacht heeft of wil schenken aan een hulpactie, dan horen we dat graag. En ook als iemand transport kan organiseren. Vele handen maken licht werk. En het is nu verdomde hard nodig. Er is geen behoefte aan kleding, zo lijkt het, maar wél aan voedingswaren die onmiddellijk gebruikt kunnen worden. En daarnaast dus ook aan drogisterijproducten en medicijnen.

Wil Iedereen die hierin iets kan betekenen, met goederen of met transport daarvan, zich s.v.p. per email melden bij de dorpsraad, email: brievenbus@dorpsraadoverloon.nl

 

zuster Christa steekt haar handen uit de mouwen voor Oekraïne

Oorlogsmuseum Overloon -Op dinsdag 15 maart reden we met een aanhanger naar haar huisje in Stevensbeek waar we een groot deel van haar schilderijen mochten inladen om geld in te gaan zamelen voor Oekraïne. 

Lees meer »


«   »