overloon nieuws

Home » regionieuws » Piet Verbeeten: Prijs voor opmerkelijk ondernemerschap

Piet Verbeeten: Prijs voor opmerkelijk ondernemerschap

Gepubliceerd op 14 februari 2019 om 13:31

Piet Verbeeten is eind vorig jaar tijdens de uitreiking van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg verrast met de prijs voor opmerkelijk ondernemerschap.(Foto Christel de Laat voorziet Piet Verbeeten van de button van Een Goei Leven)

Met deze award worden ondernemers in het zonnetje gezet die van betekenis zijn voor de regio. Iets wat absoluut geldt voor Piet Verbeeten uit Vierlingsbeek, die met zowel zijn zakelijke als maatschappelijke inzet bijdraagt aan een goei leven in het Land van Cuijk.

Martin van Collenburg – voorzitter van De Ondernemersprijs – legt uit: “Diverse zaken vallen op als je kijkt naar wat Piet Verbeeten allemaal heeft neergezet. Met zijn neef Joop heeft hij PLUS Verbeeten uitgebouwd van één supermarkt naar een keten met 4 PLUS supermarkten in de wijde omgeving. Daarbij gelooft hij heilig in lokale producten. Dat is niet alleen leuk voor het winkelend publiek, maar ook meteen een stimulans voor de lokale economie. Heldro IJs uit Ottersum valt daar bij extra op. Dit bedrijf heeft de familie Verbeeten in 2016 overgenomen, waarna er een ijssalon in Nijmegen bij is gekomen. Verbeeten mag dan inmiddels met pensioen zijn; hij staat zijn kinderen en achterneef nog steeds met raad en daad bij.” “Al kan hij het ook steeds beter loslaten”, lacht dochter Jolien Verbeeten.

Niet dat Verbeeten het rustiger aan is gaan doen sinds zijn pensionering. Zijn dochter: “Hij is overal graag bij én wil alles weten. Daardoor blijft hij bij de tijd. Het is een harde werker, die niet naar zijn eigen doelen kijk, maar naar hoe iedereen er beter van kan worden. Het maakt niet uit of dat nu voor de Plus-coöperatie, onze medewerkers of het dorp is. Hij wil het beste voor ze en zet zich daarom in voor al die maatschappelijke initiatieven in de regio. Ik ben trots op het feit dat hij zo’n vooruitstrevende, toekomstgerichte, sociale en bevlogen ondernemer is.” lees meer op bron:http://www.inzaken.nl/piet-verbeeten-prijs-voor-opmerkelijk-ondernemerschap/

Piet Verbeeten – die twee jaar geleden ook al tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd benoemd voor zijn inzet voor het bedrijfs- en verenigingsleven 

                                        Koninklijke onderscheiding voor Piet Verbeeten Tijdens het Food & Mood festival op 8 juni 


«   »