overloon nieuws

Home » regionieuws » Boxmeer feliciteert de nieuwe minister van Gehandicaptenzaken

Boxmeer feliciteert de nieuwe minister van Gehandicaptenzaken

Gepubliceerd op 4 juli 2019 om 10:13

Rick Brink is de nieuwe officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Brink mag deze titel dragen na de finale-uitzending van 17 juni jl. bij KRO-NCRV.

De 33-jarige Brink komt een jaar lang betaald in dienst bij de omroep KRO-NCRV en krijgt een team ter ondersteuning. Brink komt uit Hardenberg (Overijssel) en is daar gemeenteraadslid. Eén van de speerpunten van Brink  is dat speeltuinen (deels) zouden moeten worden aangepast voor fysiek gehandicapte kinderen.

 

De gemeente Boxmeer feliciteert de kersverse minister en nodigt hem van harte uit een kijkje te komen nemen in de speeltuin in Overloon.

Het college heeft namelijk onlangs besloten de Stichting Recreatie en Meer een subsidie van € 5000,-- toe te kennen als gemeentelijke bijdrage in de aanschaf van speeltoestellen voor kinderen met beperkingen, dit ten behoeve van de speeltuin te Overloon.

 

De speeltuin met (aangepaste)

OnthullingdeSlakSpeeltuinGewoonBuiten30-06-2019--18-1.jpg

speeltoestellen is een laagdrempelige voorziening, tot stand gekomen door een burgerinitiatief. Door de speeltuin wordt ook aan kinderen met beperkingen mogelijkheden geboden om met andere kinderen te spelen en op die manier wordt deze groep (extra) gestimuleerd tot participatie. Een extra bijkomstigheid is het feit dat ouders van kinderen met beperkingen elkaar (spontaan) treffen en steun kunnen hebben aan elkaar.

De gemeente Boxmeer draagt het initiatief een warm hart toe, daarnaast heeft de gemeente een specifieke verantwoordelijkheid naar kinderen met beperkingen die op deze manier een extra manier geboden krijgen om te participeren.

 OnthullingdeSlakSpeeltuinGewoonBuiten30-06-2019--26-1.jpg OnthullingdeSlakSpeeltuinGewoonBuiten30-06-2019--25-1.jpg

 

Kortom, het college van burgemeester en wethouders wenst Rick Brink als minister van Gehandicaptenzaken veel succes en hoopt dat veel gemeenten in Nederland het Boxmeers voorbeeld zullen volgen.

zie ook Onthulling Slak Speeltuin in Overloon klik hier op


«   »