weekoverzicht

Gepubliceerd op 28 augustus 2022 om 17:53

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Beeldhouwer Adriaan van Rossen Actie voor Oekraïne

28 aug. 2022

Beeldhouwer Adriaan van Rossen uit Overloon is een actie gestart om de mensen in het geteisterde Oekraïne een hart onder de riem te steken. Zijn hele oeuvre gaat in de (uit)verkoop, waarbij de opbrengst geheel ten goede zal komen aan een nog nader te bepalen doel in Oekraïne.

Lees meer »

 

Grenzeloos Verlangen bij Festival Schijt aan de Grens

27 aug. 2022

In Venray en Overloon biedt het grensoverschrijdend cultureel festival zaterdag 27 en zondag 28 augustus een afwisselend programma, allemaal rond het thema van 2022 ‘Grenzeloos Verlangen’.

Lees meer »

 

Vraagtekens en aandachtspunten bij geplande proefvluchten F35

27 aug. 2022

Medio oktober zullen er in onze regio proefvluchten plaatsvinden met de F-35. Daarvoor worden begin oktober door Defensie een tweetal informatiebijeenkomsten georganiseerd. Hierover worden bewoners nog geïnformeerd. Een goede zaak. Toch is het volgens werkgroep Stop Vliegbasis de Peel van belang dat de gemeenten zich goed voorbereiden op de proefvluchten en zich daarbij niet alleen laten leiden door Defensie.

Lees meer »

 

creatieve workshops

26 aug. 2022

Creatieve workshops in Ontmoetingspunt ’t Helder Overloon Vrijdag 23 september palletschilderen – vrijdag 28 oktober dagworkshop beeldhouwen

Lees meer »

 

familieopstelingen 'Helder in verbinding'

25 aug. 2022

Deze bijzondere dag vindt plaats op vrijdag 7 oktober a.s. in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon. 

Lees meer »

 

De Lónse Kermis kijkt terug op een geslaagde kermis

25 aug. 2022

Overloon - De attracties zijn afgebroken en ingepakt: de kermis van Overloon 2022 zit erop en is rustig verlopen volgens de politie Woordvoerder zijn er geen bijzondere registraties van Overloon van afgelopen weekend. Er heeft een diefstal op de kermis plaatsgevonden, maar de daders en het vermiste item zijn direct ook weer aangetroffen.

Lees meer »

 

Spirituele verbindingsdag

25 aug. 2022

Een fijne, gemoedelijke, inspirerende, creatieve dag met tal van standhouders.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

25 aug. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Concert door Zang & theatergroep Oker

24 aug. 2022

 Zang & theatergroep Oker uit Overloon zal voor het eerst na de lange coronaperiode weer een concert verzorgen. 

Lees meer »

 

voorstelling 'Antwoord van de Engelen'

23 aug. 2022

Dramatische spanning, stille verwondering, diep menselijk leed en lichtvoetigheid wisselen elkaar af in een indrukwekkend schouwspel. Op vrijdagavond 30 september is de voorstelling te zien in Overloon in t’ Helder.

Lees meer »

 

Na zomervakantie een gepaste snelheid rijden

23 aug. 2022

Na een lange zomervakantie openen de eerste scholen maandag 29 augustus. Weer hun deuren. In de praktijk betekent dit meer verkeersdrukte en helaas in deze periode een ongevalspiek onder fietsende scholieren. Om te helpen deze piek terug te dringen roept gemeente …… automobilisten op om in de weken na de zomervakantie extra op hun snelheid te letten.

Lees meer »

 

Traumahelikopter landt op de snelweg na ongeluk met vrachtwagen

22 aug. 2022

Overloon - De hulpdiensten zijn maandagochtend massaal uitgerukt voor een ongeval op de A73 ter hoogte van Overloon. Politie, ambulance, brandweer en een traumaheli werden opgeroepen,  de traumahelikopter is midden op de snelweg geland 

Lees meer »