16-jarige jongen uit Venray krijgt geen straf voor steekpartij Overloon: noodweerexces

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 10:27

DEN BOSCH/OVERLOON - Een destijds 16-jarige jongen uit Venray stak op 6 juni 2021 een man in Overloon met een mes in de buik. Hij krijgt hiervoor geen straf. Het gerechtshof in Den Bosch ontsloeg de jongen donderdag van alle rechtsvervolging, omdat hij zichzelf verdedigde.

Door Geert van der Star 08-10-22, 10:02

Het incident vond plaats rond 01.00 uur ’s nachts, toen er een handgemeen ontstond tussen het slachtoffer en de jongen bij een woning aan de Oploseweg. Het Openbaar Ministerie constateerde tijdens de rechtszaak dat de Venrayse jongen zich op dat moment mocht verdedigen tegen een zogenoemde ‘ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding.

 

‘Reactie disproportioneel’

Die verdediging stond volgens de advocaat-generaal niet in redelijke verhouding tot de ‘aanranding. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/16-jarige-jongen-uit-venray-krijgt-geen-straf-voor-steekpartij-overloon-noodweerexces~a433cd23/

 

Lees ook

Reactie op arrest van 6 oktober 2022 na steekpartij in Overloon d.d. 6 juni 2021

9 okt. 2022

RNV Juridisch nam dit weekend inhoudelijk kennis van het arrest van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. In deze zaak stonden zij het 44-jarige slachtoffer uit Overloon bij evenals bij de eerdere behandeling bij de Rechtbank te Roermond in januari van dit jaar.

Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/1049390_reactie-op-arrest-van-6-oktober-2022-na-steekpartij-in-overloon-d-d-6-juni-2021

 

Lees ook

Jongen (16) aangehouden na steekincident

Overloon-Een bewoner van een woning aan de Oploseweg raakte afgelopen nacht gewond nadat hij in zijn buik werd gestoken. We hielden een 16-jarige jongen uit Venray aan voor het steekincident. De bewoner raakte kort na 01.00 uur gewond. Tijdens een woordenwisseling met een van de aanwezige gasten ontstond er een handgemeen waarbij werd gestoken. De bewoner liep verwoningen aan zijn buik op. Hij werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht, daar is hij vannacht gebleven ter observatie.

Lees verder en foto's op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/686257_jongen-16-aangehouden-na-steekincident