weekoverzicht

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 19:24

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Warm welkom voor Sinterklaas

13 nov. 2022

Daar is hij weer en na twee jaar kon het weer met een groots feest gevierd worden in Overloon: de intocht van Sinterklaas.

Lees meer »

 

Prinsenpaar der Huibuuke 2023: Prins Joep I & Prinses Loes!

13 nov. 2022

Op vrijdag 11 november was het dan eindelijk weer zover: Vör de Kerk op ’t Plein. Op een zonovergoten 14 Oktoberplein vierden ruim 3000 feestelijk uitgedoste bezoekers de aftrap van de Carnaval.

Lees meer »

 

Weggesmeten bierglas zet leven van SSS-voetballer Willem (21) op zijn kop: ‘Mijn zicht is nog 30 procent’

13 nov. 2022

Willem Verstraaten in de Nijmeegse Molenstraat voor Café  Stretto waar hij het slachtoffer werd van een caféruzie.

Lees meer »

 

Creatief vlechten met buurtvereniging

13 nov. 2022

Een mooi initiatief van de Buurtvereniging St.-Hubert aan de Hapseweg om samen te komen en onder het genot van koffie

Lees meer »

 

PLUS Verbeeten zet opnieuw stap in strijd tegen voedselverspilling met ‘Brood van gisteren’

12 nov. 2022

PLUS Verbeeten zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling met ‘Brood van gisteren’. Brood dat gisteren vers in de winkel is aangeleverd of is afgebakken en niet verkocht is op de dag zelf, wordt de volgende dag verkocht voor een extra voordelige prijs. Een half brood kost 25 cent, een heel brood en een zak bolletjes 50 cent.

Lees meer »

 

elfde van de elfde pleinfeest

11 nov. 2022

Op 11 november, de elfde van de elfde, wordt het carnavalsseizoen traditiegetrouw geopend. Om deze nieuwe periode weergaloos te beginnen, organiseert carnavalsvereniging De Huibuuke “Vör de kerk op ’t plein, een feest vör iederiën”.

Lees meer »

 

Na twee jaar coronapauze kan Elfde van de Elfde in Overloon weer los

10 nov. 2022

Misschien is het wel een van de grootste Elfde van de Elfde feesten van Brabant. Vrijdag staat bijna heel het dorp Overloon op het plein voor de kerk om de aftrap van het carnavalsseizoen te vieren. Er wonen 4000 mensen en voor het carnavalsfeest van de Huibuuke zijn ruim 3700 kaarten verkocht.

Lees meer »

 

Winterzwemmen in Overloon

9 nov. 2022

Wist u dat: Er in Overloon ook aan winterzwemmen gedaan wordt.

Lees meer »

 

Q-support zoekt patiënten in Nederland op

9 nov. 2022

Met een zogenoemde Q-tour bezoekt Q-support Q-koortspatiënten verspreid over heel Nederland. Als gevolg van corona was het lange tijd lastig elkaar te ontmoeten. Maar dit najaar trekt Q-support weer het land in met actuele informatie verzorgd door nazorg- en medisch adviseurs.

Lees meer »

 

Personeel van het Air Combat Command bereidt zich weer voor op opereren bij duisternis

9 nov. 2022

Vanaf maandag 7 november 2022 bereidt het personeel van het Air Combat Command van de Koninklijke Luchtmacht zich voor op het opereren bij duisternis. In de weken 45, 46, 48, 50 en 51 wordt er van maandag tot en met donderdag vanaf vliegbasis Leeuwarden en vliegbasis Volkel gevlogen tot uiterlijk 22.30 uur. Op vrijdag vinden de vluchten alleen overdag plaats.

Lees meer »

 

Engelenavond in Kerstsfeer

8 nov. 2022

Op donderdag 15 december vindt in ’t Helder Overloon weer een engelenavond plaats met Marielle Beks.

Lees meer »

 

Stichting De Oude Schoenendoos houdt in het kader van de viering van haar veertigjarig bestaan een jubileumtentoonstelling

8 nov. 2022

Tijdens deze expositie zijn onder meer oude foto’s, oorlogsdagboeken en archeologische vondsten met foto’s uit de dorpen Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees, Groeningen en Vortum-Mullem via de website te zien. Ook kunnen de bezoekers een demonstratie van de website met werkprogramma bijwonen en zijn op de tentoonstellingsborden oude foto’s te zien uit het werkgebied.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

8 nov. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Overtredingen bij snelheidscontrole

7 nov. 2022

Overloon –Agenten van het team verkeer hebben op woensdag 19 oktober 2022 aan de Venrayseweg bestuurders gecontroleerd op hun snelheid.

Lees meer »