weekoverzicht

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 13:25

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

Automobilist rijdt tegen stilstaande auto

12 mrt. 2023 20:58

Een automobilist is, door nog onbekende redenen, tegen een geparkeerde auto aangereden op Pasveldweg in Overloon.

Lees meer »

 

Peter Jansen gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap

12 mrt. 2023 18:49

In 1963 is Peter jeugdlid geworden. Dit was toen niet gek. Bijna de hele familie Janssen was lid en zijn vader zat ook nog in het bestuur

Lees meer »

 

Ludiek boerenprotest

11 mrt. 2023 14:17

Overloon - Wie vandaag op de Oploseweg richting Oploo is gereden, kan het niet ontgaan zijn.boerenprotest met bord  Mest er in Politiek er uit om aandacht te vragen voor de zorgen die ze hebben door de voorgenomen nieuwe regels van het kabinet.

Lees meer »

 

Vliegbewegingen boven De Peel

11 mrt. 2023

Van woensdag 22 maart t/m vrijdag 24 maart wordt er gevlogen boven de Peel. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Luchtmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat er zich op een aantal locaties voertuigen bevinden die vanuit de lucht gesimuleerd worden aangegrepen door helikopters.

Lees meer »

 

IVN jeugd creatief vlechten met wilgentenen

11 mrt. 2023

Jammer van het slechte weer waardoor we niet met de boswachter de heide op konden om jonge dennenboompjes om te zagen.

Lees meer »

 

Speeltuin gewoon Buiten viert vijfjarig bestaan

10 mrt. 2023 15:44

Aanstaande zomer bestaat speeltuin Gewoon Buiten 5 jaar en dat gaan we vieren en groots.Noteren jullie 15 juli in de agenda, nadere info volgt later.

Lees meer »

 

Jorn uit Overloon naar World Scout Jamboree in Zuid-Korea

10 mrt. 2023 11:46

Deze zomer gaan wij, Casper (16) uit Mill, Stef (16) uit Sint Anthonis, Jorn (16)uit Overloon, Jesse (13) uit Rijkevoort, Eleonore (14) uit Cuijk en Marit (16) uit Grave een geweldig avontuur beleven! Wij gaan samen met bijna 2000 andere scouts uit Nederland naar Zuid-Korea om daar deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. Hier komen meer dan 50.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

Lees meer »

 

Laatste specifieke corona-adviezen vervallen

10 mrt. 2023

De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – kunnen komen te vervallen.Het kabinet heeft dat besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT) en het Maatschappelijk Impact Team (MIT). 

Lees meer »

 

‘Soldaten die sneuvelden in WOII niet vergeten’

9 mrt. 2023 19:17

Een aantal stichtingen en werkgroepen, die foto’s en verhalen proberen te achterhalen van buitenlandse militairen die in Zuidoost-Nederland gesneuveld zijn, hebben hun krachten gebundeld in hun zoektocht naar nog meer informatie over de laatste dagen van die in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde soldaten.

Lees meer »

 

Flinke schade door ongeval

8 mrt. 2023 19:20

OVERLOON | Op de Stevensbeekseweg in Overloon zijn woensdagmiddag twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen.

Lees meer »

 

PLUS Verbeeten doneert ruim 4000 euro aan Voedselbank

7 mrt. 2023 15:48

Overloon-Vierlingsbeek, 7 maart 2023 – Onlangs eindigde de spaarcampagne voor een gratis boodschappenpakket. De afgelopen maanden konden klanten van PLUS sparen voor een pakket met een winkelwaarde van maar liefst 55 euro.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

7 mrt. 2023

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Westervoort voedselbos plant wilgen-muren

6 mrt. 2023

Een groep enthousiaste mensen zijn o.l.v. Heleen van Bolderen een voedselbos gestart op een plek net buiten Westervoort De rijke kleibodem zal gaan zorgen voor opbrengsten

Lees meer »

 

Inspiratiebijeenkomst voor mantelzorghelden

6 mrt. 2023

Op 20 april organiseren Sociom en de gemeente Land van Cuijk een inspiratiebijeenkomst voor mantelzorgers. Naast ontspanning en waardering is het doel van de bijeenkomst om in gesprek te gaan over aandachtspunten voor mantelzorg in de toekomst. Met behulp van de input wordt het nieuwe mantelzorgbeleid gevormd. De speciale gastspreker tijdens de bijeenkomst is schrijver Tijn Elferink.

Lees meer »