overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 14:05

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Traumahelikopter voor coronapatiënten weer ingezet

18 okt. 2020

Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland.

Lees meer »

 

Bericht van burgemeester Karel van Soest

17 okt. 2020

‘We zijn voorbij de start, maar nog niet aan het einde van het begin’. Dat waren de woorden van premier Rutte tijdens de persconferentie eind maart.

Lees meer »

 

Tweedaagse workshop Op weg naar Heling

16 okt. 2020

Op de zondagen 1 en 15 november geeft Hans Kunneman een tweedaagse workshop over  wat je zelf kunt doen om genezing te bevorderen. De workshop is bedoeld om je te inspireren om naast een reguliere behandeling ook op eigen kracht een weg te zoeken naar heling.

Lees meer »

 

 

Activiteiten voor de jeugd tijdens herfstvakantie

16 okt. 2020

Nog een paar dagen en dan zijn de kinderen wéér een week thuis. En helaas gooit ook deze herfstvakantie het coronavirus roet in het eten. Veel activiteiten gaan niet door en zelfs een paar dagen bij opa en oma logeren is even geen vanzelfsprekendheid. Hoe kom je komende week toch een beetje leuk door?  Een paar tips voor coronaproof uitjes.

Lees meer »

 

Droom voor je buurt? Doe mee met Kern met Pit!

16 okt. 2020

Op het We doen het samen Festival heb je misschien de uitreiking gezien van Kern met Pit. Wil jij ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander goed idee voor je buurt? Schrijf je dan snel in en doe mee!

Lees meer »

 

Directeur Oorlogsmuseum Overloon schrikt van twee grote inbraken in andere oorlogsmusea

15 okt. 2020

De directeur van het Oorlogsmuseum in Overloon is enorm geschrokken van de grote roof in het oorlogsmuseum in Ossendrecht. Hij maakt zich zorgen over zijn eigen museum. “Dit was de tweede grote inbraak in een oorlogsmuseum in 2,5 maand tijd. Dus we moeten wel echt stappen gaan zetten om de boel extra te beveiligen.”

Lees meer »

 

Slecht nieuws over asielaanvraag: bewoner draait door bij azc Overloon

15 okt. 2020

OVERLOON - Een bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon is door de politie aangehouden. De man had amok gemaakt en een ruit ingeslagen van het receptiegebouw bij de entree van het azc-terrein. Daarbij verwondde de man zichzelf ook. 

Lees meer »

 

Corona legt amateursport wéér plat: begrip wint het van de teleurstelling

14 okt. 2020

CUIJK/GENNEP/OVERLOON - Wéér gaat in de strijd tegen corona de amateursport op slot. Er is verslagenheid, maar ook begrip en hoop. Een rondje langs sporters en trainers.

Lees meer »

 

Nieuwe expositie “De dienstfiets van de Wehrmacht” in Oorlogsmuseum Overloon

14 okt. 2020

Er is genoeg te beleven tijdens de herfstvakantie in Oorlogsmuseum Overloon.  Zo is er afgelopen week een nieuwe expositie geopend, genaamd  ‘De dienstfiets van de Wehrmacht’. Voor kinderen is er een interactie speurtocht ontwikkeld en ook de openingstijden zijn met twee uren verruimd voor een verantwoord, veilig en dus Corona-proof bezoek.

Lees meer »

 

De Tentfeest Overloon pubquiz

13 okt. 2020

Overloon-Aanstaande zaterdag 17 oktober gaan we in samenwerking met Partycentrum Bos een pubquiz organiseren! Aangezien normaal gesproken dit weekend Tentfeest Overloon zou zijn houden we een vermakelijke quiz met (Tent)feest gerelateerde vragen 

Lees meer »

 

Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

13 okt. 2020

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. 

Lees meer »

 

verwijderen zieke kastanjebomen

13 okt. 2020

Overloon–  dinsdag 13 oktober is de gemeente Boxmeer begonnen met het verwijderen van de zieke kastanjebomen bomen aan de Vierlingsbeekseweg, Overloonseweg, Holtheesedijk en Loonseweg.

Lees meer »


«   »