overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 15:53

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Brand in afvalcontainer op vakantiepark De Vers

14 feb. 2021

De brandweer van Vierlingsbeek is op zondagmiddag uitgerukt naar vakantiepark Landal De Vers in Overloon omdat daar een afvalcontainer in brand stond. De brandweer kreeg de melding rond 16.24 uur binnen.en was snel ter plaatse.

Lees meer »

 

Laatste dag schaatspret, maandag gaat het dooien

14 feb. 2021

REGIO - Schaatsliefhebbers moeten het er zondag nog van nemen, want na het weekend lijkt het gedaan met de (ijs)pret. De dooi zet maandag in en daarmee is het gedaan met de winterse omstandigheden.

Lees meer »

 

Sint Theobaldusgilde bedankt inwoners van Overloon voor het inzameling oudpapier

14 feb. 2021

Bij deze wil de Sint Theobaldusgilde  de inwoners van Overloon bedanken voor de fantastische hulp tijdens onze papieraktie op deze "frisse" zaterdagmorgen. Op heel veel plaatsen was het papier verzameld op 1 plek waardoor het voor ons een stuk makkelijker maakte om het papier op te halen via de gladde straten van Overloon.

Lees meer »

 

Jong en oud genieten van het schaatsen

13 feb. 2021

Heerlijk schaatsen en genieten op het ijs op het Schaartven in overloon.

Lees meer »

 

Het blijft stil in ons carnavalsdorp maar er zijn alternatieven

13 feb. 2021

De liefhebber kijkt er elk jaar al maanden naar uit: carnaval. Maar vanwege corona zijn dit jaar alle optochten afgelast en wordt er in geen enkel café de polonaise gelopen. Veel carnavalsverenigingen doen wel hun best om digitale evenementen te organiseren, maar voor de liefhebbers is dat natuurlijk geen 'echt' carnaval.

Lees meer »

 

De EOD maakt een brisantgranaat in de bossen van Overloon onschadelijk

12 feb. 2021

De EOD maakt een brisantgranaat in de bossen van Overloon onschadelijk. De Maritieme EOD gaat langs bij een boer in Biddinghuizen die een complete munitievoorraad heeft opgeploegd. De conventionele ruimers rukken met spoed uit voor een Engelse 1000-ponder die door een baggerbedrijf is opgevist. Mogelijk moet de naastgelegen woonwijk worden ontruimd.

Lees meer »

 

Vanaf maandag weer zoveel als mogelijk inzameling afvalzakken, gft-container nog niet

12 feb. 2021

Vanaf maandag 15 februari zamelen we weer zoveel als mogelijk huis-aan-huis de afvalzakken in volgens de afvalkalender. Dit geldt dus voor de plastic zakken en blauwe tariefzakken. De gft-container zamelen we niet in.

Lees meer »

 

Windvanger

12 feb. 2021

Tijdens het waaien en stormen  buiten in de natuur hoor je veel geluiden van de wind, in de takken, in spleten van bomen etc.Jij kunt thuis ook mooie geluiden laten maken door de wind.

Lees meer »

 

Vrachtwagen schiet door vangrail op A73 bij Overloon

11 feb. 2021

OVERLOON | Op de A73 tussen Overloon en Holthees is een vrachtwagen door de vangrail geschoten.

Lees meer »

 

Politie zet camerabeelden fietsendiefstal online

10 feb. 2021

Overloon - Op 11 december 2020 werd er een elektrische fiets weggenomen vanaf het 14-Oktoberplein.

Lees meer »

 

Schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer

10 feb. 2021

Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken.

Lees meer »

 

Toegenomen drukte in het buitengebied

9 feb. 2021

Het is begrijpelijk dat veel mensen in deze periode de natuur opzoeken. Dit heeft als gevolg dat de drukte in het buitengebied is toegenomen. Omdat de Gemeente Boxmeer laatste tijd regelmatig meldingen en klachten ontvangen heeft de Gemeente Boxmeer een aantal aandachtspunten op een rij, zodat we rekening met elkaar kunnen houden:

Lees meer »

 

inzameling oudpapier van de Sint Theobaldusgilde gaat gewoon door

9 feb. 2021

A.s. zaterdag 13 februari is weer de maandelijkse papieraktie.van de Sint Theobaldusgilde De weersvoorspellingen zijn niet optimaal, maar een papieraktie overslaan levert ons ook problemen op.Dus a.s. zaterdag (13 februari )gaat de papieraktie gewoon door.

Lees meer »

 

Restauratie en herbestemming van molen De Vooruitgang

9 feb. 2021

Molen De Vooruitgang in Oeffelt krijgt naast een rijke historie nu ook een nieuwe toekomst. Met behulp van een subsidie van de provincie Noord-Brabant ondergaat de molen een restauratie en herbestemming ter waarde van ruim €485.000.

Lees meer »

 


«   »