overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 11:40

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week 

Terugblik op een jaar corona

27 feb. 2021

Op 27 februari 2020 werd in Brabant de eerste coronabesmetting vastgesteld in Nederland. Sindsdien beheerst de coronacrisis ons leven.

Lees meer »

 

Cadeau voor inwoners van Stevensbeek en Overloon!

27 feb. 2021

In maart 2016 heeft burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer besloten om een uitbreiding van maximaal 50 alleenstaande minderjarige vreemdelingen inzake de noodopvang van vluchtelingen binnen het Land van Cuijk toe te staan.

Lees meer »

 

Indianen tipi vlechten

27 feb. 2021

Indianen in Amerika leefden in stammen en woonden in een soort tent : TIPI  Een Tipi wordt van bizonvacht gemaakt en is voor de indianen die vaak verhuizen en niet op dezelfde plek blijven wonen. 

Lees meer »

 

Traumaheli voor medische noodzaak naar AZC

26 feb. 2021

Overloon - op vrijdagmiddag Rond de klok van half twee zijn de hulpdiensten uitgerukt naar het azc in Overloon. Er is volgens de politie sprake van een medische noodzaak, waarvoor een traumahelikopter is geland.

Lees meer »

 

Voetbaldagen 2021

26 feb. 2021

Beste sportvrienden,Even wat nieuws omtrent de Regio Voetbaldagen Overloon 2021, want jullie zitten vast en zeker te wachten op nieuws...

Lees meer »

 

Politie zoekt eigenaren van fietsen; twee fietsendieven opgepakt

26 feb. 2021

Op vrijdag 26 februari, rond 15.40 uur, werd door een getuige gemeld dat zij twee mogelijke fietsendieven bezig zag bij het station in Vierlingsbeek.De twee mannen zijn aangehouden als verdachte van diefstal.

Lees meer »

 

Afsluitingen snelweg A73

26 feb. 2021

Om vorstschade aan het asfalt te herstellen voert Rijkswaterstaat reparaties uit aan de snelweg A73. De A73 is daardoor afgesloten tussen oprit (9) Venray en knooppunt Rijkevoort in de richting van Nijmegen van zaterdag 27 februari 21.00 uur tot maandag 1 maart 2021 5.00 uur.

Lees meer »

 

Illegaal feestje beëindigd in Oploo

25 feb. 2021

Handhavers van de gemeente Sint Anthonis hebben afgelopen zaterdagavond een feest in het buitengebied van Oploo beëindigd. Een tiental jongeren was in een schuur bij een woning een feestje aan het bouwen. 

Lees meer »

 

Snoei en vlechtwerk van frans-gele wilde

24 feb. 2021

De Frans-gele wilgen van de tunnel en tipi in het Stevensbeeks speeltuintje zijn met mooi lenteweer flink teruggesnoeid met behulp van twee vluchtelingen Seife uit Ethiopie en Ali uit Iran.

Lees meer »

 

Sushi rollen bij Boompjes

23 feb. 2021

Wie wordt bekroond met een Bib Gourmand in de MICHELIN Gids Nederland 2021? U verneemt het op dinsdag 9 maart. In aanloop naar die aankondiging zochten we Boompjes in Overloon op, dat vorig jaar werd onderscheiden met een Bib Gourmand.

Lees meer »

 

Methode van onderzoek: ervaringen met AZC

23 feb. 2021

In 2022 eindigt de huidige termijn dat het AZC in Overloon gevestigd is. Deze termijn kan door de gemeenteraad verlengd of beëindigd worden. De gemeente Boxmeer laat I&O Research een onderzoek uitvoeren naar de ervaringen met de opvang van asielzoekers, om daaruit lessen te kunnen trekken voor de komende periode. 

Lees meer »

 

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

23 feb. 2021

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

Lees meer »

 

Middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs gaan weer open

23 feb. 2021

Vanaf maandag 1 maart gaan de middelbare scholen en mbo-instellingen voor alle leerlingen weer open. Alle leerlingen en studenten gaan minimaal 1 dag per week fysiek naar school. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Hiermee wordt meer perspectief geboden aan jongeren, omdat fysiek onderwijs bijdraagt aan het welzijn en beter is voor de leerprestaties.

Lees meer »

 

Avondklok heeft andere wettelijke verankering

22 feb. 2021

De Tweede Kamer en de Eerste Kamer hebben vorige week ingestemd met de Tijdelijke wet beperking vertoeven in de openlucht covid-19 (Tijdelijke wet). Hiermee wordt de wettelijke bevoegdheid om het vertoeven in de openlucht te beperken, nu ook vastgelegd in de Wet publieke gezondheid (Wpg).

Lees meer »

 

Warmterecord voor 21 februari gebroken en de warmste plek ligt in Brabant

21 feb. 2021

Nog nooit was het in Brabant zo warm op 21 februari. In Eindhoven was de maximumtemperatuur 18,5 graden in Eindhoven. Dat werd daarmee de warmste plek in Nederland. De andere meetstations gaven 18,4 graden (Woensdrecht), 18,1 graden (Gilze-Rijen) en 17,5 graden (Volkel) 17 graden (Overloon ) aan

Lees meer »

 

Gewapende burgerwacht in Overloon, een goed plan?

21 feb. 2021

OVERLOON - Een burgerwacht – al dan niet bewapend – als oplossing voor de overlast door minderjarige vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum? Die suggestie deed Ton Keizers op Facebook. De inwoner van Overloon is de overlast van het nabijgelegen azc zat.

Lees meer »


«   »