overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 11 juli 2021 om 10:16

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Kermissen in Overloon en Vierlingsbeek gaan, met slagje om de arm, door in augustus

11 jul. 2021

OVERLOON - Voorzichtig optimisme bij kermisexploitant Jacky van der Salm. Hij gaat er vanuit dat de kermis in Vierlingsbeek (zaterdag 7 tot en met dinsdag 10 augustus) en de Lónse kermis (kermis in Overloon, zaterdag 14 tot en met woensdag 18 augustus) kunnen doorgaan. 

Lees meer »

 

 wandelen voor liefde en vrijheid

11 jul. 2021

Zondagmiddag maakte een groep tegenstanders van de maatregelen tegen het coronavirus een wandeling door Overloon

Lees meer »

 

Steun en toeverlaat voor vluchtelingen in AZC Overloon

10 jul. 2021

Ingezonden brief  JAC DE COCK - PENSIONADO Jac de Cock (geruite blouse) tussen bewoners van het asielzoekerscentrum in Overloon. FOTO ED VAN ALEM Je moet Nederlander willen worden. Daar help ik je bij en dan praat je niet over geld

Lees meer »

 

Gemeenteraad verlengt bestuursovereenkomst met COA niet

9 jul. 2021

De gemeenteraad van Boxmeer stemt unaniem niet in met verlenging van de bestuursovereenkomst voor het asielzoekerscentrum in Overloon. Dat betekent dat het azc uiterlijk in mei 2022 gaat sluiten. 

Lees meer »

 

Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

9 jul. 2021

Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen mensen feesten en uitgaan. 

Lees meer »

 

Nieuwe bouwprojecten in de gemeente Boxmeer

9 jul. 2021

Er staat qua bouwen veel op stapel in de gemeente Boxmeer. Zo zijn er tijdens de raadsvergadering op 8 juli besluiten genomen die woningbouw in Oeffelt, Rijkevoort en Boxmeer mogelijk maken.

Lees meer »

 

Zonnepark van zeventig voetbalvelden groot komt langs A73: ‘Je kunt er schapen onder laten lopen’

9 jul. 2021

OVERLOON/VIERLINGSBEEK - Aan beide kanten van de snelweg A73 tussen Vierlingsbeek en Overloon komt een groot zonnepark van in totaal wel zeventig voetbalvelden groot. Het park levert vanaf 2023 stroom.

Lees meer »

 

asielzoekerscentrum in Overloon gaat dicht

8 jul. 2021

De smeekbede van de inwoners van Overloon en Stevensbeek is gehoord. De gemeenteraad van Boxmeer besloot donderdagavond om het contract met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) niet te verlengen. Het asielzoekerscentrum in Overloon gaat dus dicht. Per 20 mei 2022

Lees meer »

 

Inwoners van Overloon zijn helemaal klaar met azc: 'Genoeg is genoeg'

8 jul. 2021

De gemeenteraad van Boxmeer beslist donderdagavond over het lot van het asielzoekerscentrum in Overloon. Blijft het azc open, of moeten de ruim 500 bewoners vertrekken? Het contract met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) loopt af. 

Lees meer »

 

Zommer-carnaval

7 jul. 2021

Jaja ein-de-lijk!! We kunnen weer los tijdens: Zommer-carnaval! 2021

Lees meer »

 

ZooParc Overloon viert opening Madidi met komst tamandua's en kaaimannen

7 jul. 2021

Overloon, 7 juli 2021 – In ZooParc Overloon is het nieuwe Zuid-Amerika-gebied Madidi geopend. Het nieuwe expeditiedeel is meteen in gebruik genomen door twee tamandua's, boommiereneters, die deze week in het park hun intrek hebben genomen.

Lees meer »

 

Principeakkoord over tarieven jeugdbescherming en jeugdreclassering in Brabant

7 jul. 2021

Deze week hebben de gezamenlijke jeugdzorgregio’s en Gecertificeerde Instellingen in Noord-Brabant een principeakkoord bereikt over de tarieven voor jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Lees meer »

 

Groot onderhoud asfaltwegen

6 jul. 2021

Overloon - In de periode van 8 en 9 juli gaat de gemeente Boxmeer groot onderhoud plegen aan een aantal doorgaande (asfalt)wegen.

Lees meer »

 

Olympia’18 traint al snel weer, SSS’18 heeft vier oefenduels in twee weken

6 jul. 2021

BOXMEER - Olympia’18 start al op dinsdag 3 augustus de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De tweedeklasser uit Boxmeer is daarmee de eerste amateurclub uit het Land van Cuijk die de training na de zomerstop hervat.

Lees meer »

 

‘Een derde van het voedsel belandt in de prullenbak’

5 jul. 2021

OVERLOON | ‘In Nederland gooien consumenten jaarlijks zo’n 800 miljoen kilo eetbaar voedsel weg. Dat zijn 100.000 vrachtwagens vol.’ Dat was een van de vele interessante uitspraken van Martien Bos, initiatiefnemer Smaakcentrum Cuijk op het allereerste partnerevent van Land van Cuijk Boert Bewust.

Lees meer »

 


«   »