Weekoverzicht

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 10:20
overloon

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

Natuurfeest in de Maasheggen

7 aug. 2021

IVN  ORGANISEERT   NATUURFEEST IN UNESCO  MAASHEGGEN  IVN  ORGANISEERT  OP VELE PLAATSEN IN NEDERLAND EEN GROOTS  “FETE DE LA NATURE”  IN ONZE REGIO “LAND VAN CUIJK” WORDT DIT NATUURFEEST GEHOUDEN OP 4 SEPTEMBER IN HET  UNESCO MAASHEGGENGEBIED 

Lees meer »

 

Creatief bij Verdeliet

6 aug. 2021

Keita uit Letland kwam weer naar Verdeliet om haar vakantie gezellig door te brengen met leuke creatieve natuuractiviteiten. 

Lees meer »

 

Museum boert goed, botenverhuur ligt stil: ‘Als de weersvoorspellingen niet goed zijn, wordt er niet gereserveerd’

5 aug. 2021

Het is buitengewoon goed weer voor ons", zegt Erik van den Dungen van Oorlogsmuseum Overloon. De botenverhuurders zien liever een zonnetje. 

Lees meer »

 

Zitdansen dansen vanuit je stoel

5 aug. 2021

Vanuit een stoel worden allerlei dansbewegingen gemaakt met de benen, voeten en armen en ook materialen worden gebruikt zoals hoeden. Maar alles gaat op muziek en de deelnemers krijgen d.m.v. ritme bewegingsoefeningen.

Lees meer »

 

Lónse Kermis

5 aug. 2021

Van vrijdag 13 tot en met woensdag 18 augustus gaan we de kei gezellige Lónse kermis vieren. Op het moment van inleveren van dit artikel, is het nog niet helemaal duidelijk hoe het er precies uit zal zien. Maar de horeca heeft een programma, de kermisattracties komen en de bakker bakt kermisgebakjes. Vieren jullie mee?

Lees meer »

 

duif op de doopkapel geplaatst

4 aug. 2021

Op Woensdagmiddag 4 augustus is de duif op de doopkapel geplaatst  die op zondag, 4 juli tijdens heilige mis de duif door de pastoor Van der Sluis gezegend. Het monument dat door de kunstenaar Clemens Weijmans is gemaakt.

Lees meer »

 

Online Informatieavond over de opleiding tot Luisterkindwerker 

4 aug. 2021

Wil jij graag meer weten over de opleiding tot Luisterkindwerker? Geef je dan nu op voor de Online Informatie-avond op 6 september 2021.

Lees meer »

 

Duizenden fietsers over fietsbrug Oorlogsmuseum Overloon

4 aug. 2021

De eerste fietsbrug ter wereld die letterlijk door een museum loopt, mocht in juli 2021 rekenen op meer dan 5000 bezoekers! Op 26 maart 2020 zou deze unieke brug in Oorlogsmuseum Overloon feestelijk geopend worden. Door de coronapandemie heeft deze officiële opening helaas niet plaats mogen vinden, maar is de brug stilzwijgend in gebruik genomen.

Lees meer »

 

Auto belandt in tuin na aanrijding

4 aug. 2021

Een personenauto is woensdagmorgen rond kwart over tien in Overloon in een tuin tot stilstand gekomen. Na een botsing met een busje. De botsing gebeurde op de kruising van de Rondweg met de Stevensbeekseweg.

Lees meer »

 

GGD schaalt vaccinatielocaties af

3 aug. 2021

Het aantal coronavaccinatieprikken dat per week in Venray. En Boxmeer  worden gezet, neemt af. Veel mensen hebben de tweede prik inmiddels gehad en daarom schaalt de GGD de vaccinatielocaties af.

Lees meer »

 

Met Emile, Loes en Govert op zoek naar helden in het Land van Cuijk

2 aug. 2021

OVERLOON - Alles draait om helden tijdens de drie Sokkeltochten in Overloon, Mill en Grave. Een nieuwe toeristische activiteit deze zomer, met een beeldje van jezelf op een sokkel als je de code weet te kraken.

Lees meer »