weekoverzicht

Gepubliceerd op 1 mei 2022 om 16:17

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

SSS’18 neemt meer afstand van Wilhelmina’08

1 mei 2022

Het was vandaag een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft gaven beide ploegen nauwelijks blijk  geïnteresseerd te zijn om de wedstrijd te willen winnen. Maar natuurlijk was dat wel het geval.

Lees meer »

 

Kranten in bos in brand gestoken

30 apr. 2022

Overloon- In de buurt van de raaijweg is zaterdagochtend Rond de klok van 11:30 uur een Brandje ontstaan in een bosperceel.Door snel optreden van de brandweer kon verdere uitbreiding van het vuur worden voorkomen. Vermoedelijk is het vuur aangestoken, 

Lees meer »

 

aanleg fietspad begonnen

30 apr. 2022

De unieke fietsbrug door het Oorlogsmuseum in Overloon is een succes. Dat blijkt uit metingen die zijn verricht in de periode mei – augustus 2021. Ondanks de beperkte opening van het museum door de Covid-19 maatregelen, is het economisch effect goed zichtbaar. In vergelijking met 2020 is er meer fietsverkeer tussen het museum en het centrum van Overloon

Lees meer »

 

Lambert Welling en Verdeliet

29 apr. 2022

ELK MENS, OOK LAMBERT WELLING HEEFT TALENTEN

Lees meer »

 

Kom dit jaar genieten in het mooie Openluchttheater

28 apr. 2022

Ook deze zomer is er weer van alles te beleven in het openluchttheater van Overloon. Mocht het zo hard regenen, dat dit mooie plafond te hard gaat lekken, dan wijkt men uit naar gemeenschapshuis “De Pit” in het centrum van het dorp

Lees meer »

 

Oorlogsgraven krijgen gezicht in Overloon. ‘Een 100 procent resultaat gaat niet lukken’

28 apr. 2022

OVERLOON - De witte stenen op het oorlogskerkhof in Overloon zeggen eigenlijk al genoeg. Oorlog is nergens goed voor. Die boodschap moet met het plaatsen van metalen bordjes met de portretfoto's van de gesneuvelde soldaten extra kracht krijgen. 

Lees meer »

 

Beheersing eikenprocessierups

28 apr. 2022

Eind april, begin mei start de gemeente Land van Cuijk met de bestrijding van de eikenprocessierups.

Lees meer »

 

Koningsdag

27 apr. 2022

We hebben het twee jaar aan ons voorbij moeten laten gaan, maar vandaag mag het weer: eindelijk kunnen we weer uitbundig, en met elkaar, Koningsdag vieren.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

27 apr. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Omgevingsonderzoek heropening De Peel online

26 apr. 2022

Van 24 november tot 24 december 2021 heeft Anne Berendrecht, stagiair bij de Koninklijke Luchtmacht vanuit de Universiteit van Amsterdam, een onderzoek uitgevoerd onder de omwonenden van De Peel. Deelnemers aan het onderzoek heeft zij geworven via dorpsraden en de omringende gemeenten van De Peel. Ook in de burenmailing van 8 december is er aandacht geweest voor deelname aan het onderzoek.

Lees meer »

 

Na drie jaar eindelijk weer Militracks

26 apr. 2022

Op 14 en 15 mei vindt bij Oorlogsmuseum Overloon voor de elfde keer Militracks plaats. Dat is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Twee dagen lang zijn er ongeveer honderd historische Duitse voertuigen te zien. Na drie jaar van verplaatsen en annuleren door corona kan het populaire evenement nu eindelijk weer plaatsvinden.

Lees meer »

 

Lintjes voor 36 inwoners gemeente Land van Cuijk

26 apr. 2022

Land van Cuijk,  25 april 2022 – 36 inwoners van de gemeente Land van Cuijk krijgen tijdens lintjesregen 2022 een Koninklijke onderscheiding. Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar zal  – in naam van Zijne Majesteit de Koning – de onderscheidingen in de Schouwburg in Cuijk uitreiken. 

Lees meer »

 

Nijmegenaar (41) bekent betrokkenheid bij drugslab Overloon

26 apr. 2022

OVERLOON - Een 41-jarige Nijmegenaar bekent dat hij vorig jaar betrokken was bij een drugslaboratorium in Overloon.

Lees meer »

 

SSS’18 verliest geflatteerd van de toekomstige kampioen Venray

25 apr. 2022

Het was zaterdagavond een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft hoefde SSS’18 niet onder te doen voor Venray. Beide ploegen probeerden een voorsprong te forceren. Van de kant van Venray schoot Bram Vievermans de bal over en Niek Versteegen verprutste twee kansen. SSS’18 schoot een goede kans via Rik Groot net voorlangs. Kortom kansen over en weer, maar gescoord werd er niet. Met vertrouwen werd uitgekeken naar de tweede helft.

Lees meer »

 

Dodenherdenking in Land van Cuijk

25 apr. 2022

De herdenkingen kunnen weer doorgaan met publiek. Op 4 mei is het in Land van Cuijk dan ook op diverse locaties in de gemeente stil om 20.00 uur ’s avonds.

Lees meer »