overloon nieuws

 weekoverzicht

Gepubliceerd op 8 mei 2022 om 10:35

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Inzamelen gescheiden afval voor scholen en bedrijven

8 mei 2022

Het goed scheiden van afval is belangrijk om afval te kunnen recyclen. Gemeente Land van Cuijk ondersteunt daarom het initiatief dat scholen en bedrijven zich kunnen opgeven.

Lees meer »

 

Bezoek grienden

8 mei 2022

BEZOEK AAN VLECHT-VRIENDEN, MET BIJZONDER  MOOIE GRIENDEN

Lees meer »

 

De neushoorn is los, wie wil mag meerijden in deze unieke tank

7 mei 2022

OVERLOON - Hij overleefde de Tweede Wereldoorlog, ook al was het in brokstukken. Hij werd gerestaureerd maar viel ten prooi aan vlammen. Maar de Nashorn is onverwoestbaar. De tank rijdt weer. In Overloon.  En wie wil, kan zelf meemaken hoe dat is. foto Oorlogsmuseum 

Lees meer »

 

De Lónse 4-Daagse

6 mei 2022

Overloon/Samen met je klasgenootjes en vrienden 4 avonden wandelen (5 t/m 8 juli) en plezier maken. Jaarlijks vind de Lónse 4-daagse plaats.

Lees meer »

 

Dertigers van SSS gaan door: Wout Janssen (37) staat voor twintigste seizoen

6 mei 2022

OVERLOON - Dertigers met drive. Immense liefhebbers bovendien. Koen van Bree, Wout Janssen en Frits Lucassen willen van stoppen nog niets weten. Het trio voetbalt ook volgend seizoen bij SSS’18.

Lees meer »

 

Nog eens 120 Oekraïners krijgen snel opvang in Land van Cuijk

6 mei 2022

CUIJK/OVERLOON -  Wethouder Willy Hendriks van Land van Cuijk verwacht dat snel tijdelijke huisvesting gezocht moet worden voor nog eens 120 Oekraïners. 

Lees meer »

 

Vuur van de Vrijheid aangekomen

5 mei 2022

Wageningen/Overloon Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid.

Lees meer »

 

Gezichten bij de oorlogsgraven

5 mei 2022

Er is al veel belangstelling voor de militairen op Overloon War Cemetery! De gehele dag zijn vele adoptanten en andere geïnteresseerden langsgekomen om de portretfoto's te aanschouwen en aandacht te geven aan de 281 gesneuvelde militairen.

Lees meer »

 

dodenherdenking Vrijheid in verbondenheid

4 mei 2022

OverloonWij herdenken op deze avond de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog. Vervolgden, burgers en militairen. Een moment om stil te staan bij onze vrijheid die we vanzelfsprekend vinden, maar die voor veel mensen onbereikbaar is.

Lees meer »

 

'Tussen Kunst en Kitsch' komt vanuit Oorlogsmuseum

3 mei 2022

Op woensdag 4 mei 2022 vanuit Oorlogsmuseum Overloon krijgt Karl Stimm een waardevolle lanspunt uit de bronstijd aan tafel, taxeert Willem Jan Hoogsteder een koperen schilderij met Maria en Jezus schilderij en Joseph Estié een blauw-witte Chinese pronkschotel. 

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

3 mei 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Dronken veroorzaker (23) zwaar ongeval Overloon snapt zelf ook niet waarom hij achter het stuur stapte

2 mei 2022

OVERLOON - Een 23-jarige beschonken automobilist uit Overloon sloeg op 4 juli 2020 met de Mini Cooper van zijn vader over de kop, na een botsing tegen een boom en een Peugeot. 

Lees meer »


«   »