weekoverzicht

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 18:56

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Vijf jaar Plien

29 mei 2022

Op 1 juni is het op de kop af vijf jaar geleden dat Peter en Pauline Brouwer het roer compleet omgooiden en hun winkel ‘Plien Modelbouw’ openden aan het Museumpark in Overloon.

Lees meer »

 

Gratis bijenmengsel

29 mei 2022

De Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar, de helft van alle soorten is bedreigd. En dat terwijl bijen heel belangrijk zijn voor onze natuur en de voedselvoorziening. Om de bedreigde wilde bijensoorten en andere bestuivers een handje te helpen, kun je vanaf deze week bij de balies van het gemeentehuis in Cuijk, Boxmeer en in de bibliotheken in onze gemeente gratis een zakje meerjarig bijenmengsel meenemen. Met meer bloemen help je onze bijen!

Lees meer »

 

Twee petten, dat is er toch één te veel voor dorpsraadvoorzitter en museumdirecteur Erik van den Dungen

28 mei 2022

OVERLOON  - Hij is voorzitter van de dorpsraad van Overloon en directeur van Oorlogsmuseum Overloon. Dat wringt. Binnenkort gaat een van die petten af.

Lees meer »

 

Magical World of Circus

27 mei 2022

The Magical World of Circus geeft voorstellingen op woensdag 8 juni aan de Stevensbeekseweg In Overloon. Een internationale moderne circus show met jongleurs, acrobaten, comedy en nog véél meer. Ontdek de magische wereld van het circus nu bij u in de stad! De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden

Lees meer »

 

DeStoppers – Theater over stoppen met roken

26 mei 2022

In een gratis theatershow vol humor worden rokers, mee-rokers en niet-rokers meegenomen in de rollercoaster die roken heet. Woensdag 22 juni 20.00 - 21.15 uur De Pit Overloon

Lees meer »

 

Rookmelder verplicht per 1 juli

26 mei 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Lees meer »

 

Workshop

26 mei 2022

WILGENWERK  MET  NATUUR-MILIEU-EDUCATIE  IN ZEVENAAR Elk jaar gaat de vereniging NME in Zevenaar vele knotwilgen snoeien met leerlingen van o.a. basisscholen.  

Lees meer »

 

Brabander krijgt alsnog erkenning voor inzet bij Amerikaanse divisie tijdens WO2

25 mei 2022

Zondag 29 mei a.s. ontvangt Oorlogsmuseum Overloon bijzonder bezoek. Vier Amerikaanse oorlogsveteranen bezoeken het museum voor een signeersessie en een meet & greet met publiek. Onder hen is ook Deurnenaar John Althuizen (97 jaar).(foto Oorlogsmuseum) en toont John Althuizen in Amerikaans uniform.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

25 mei 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Schijt aan de Grens biedt open podium in Overloon

24 mei 2022

Dit jaar heeft Schijt aan de Grens in Overloon de primeur van een open podium. Onder het motto ‘theater van de grenzeloze uitdaging’ biedt het podium beginnende artiesten laagdrempelig de kans om voor publiek op te treden.

Lees meer »

 

Eerste 1000 kaarten voor Militracks alweer verkocht: ‘Mensen zijn nog enthousiast van vorig weekend’

24 mei 2022

OVERLOON - Het duurt nog een jaar, maar de eerste 1000 kaarten voor het evenement Militracks in Overloon zijn al verkocht.

Lees meer »

 

BS Pater Eymard Insectenhotels

24 mei 2022

Basisschool P. Eymard in Stevensbeek organiseerde voor de leerlingen van groep 3, 4, 5, 6, een workshop Insectenhotel maken.

Lees meer »

 

Controle in woning na vermoedelijk blikseminslag

23 mei 2022

De brandweer werd omstreeks 20:10 uur gealarmeerd voor een brand in de Woning aan de bossenhoekweg De elektriciteit van de woning is uitgeslagen, vermoedelijk als gevolg van een blikseminslag.

Lees meer »

 

SSS’18 verliest van Horst en ziet Wilhelmina’08 winnen bij Chevremont!

23 mei 2022

In een aanvankelijk gelijk opgaande wedstrijd verloor SSS’18 na een 0-1 stand bij rust na het missen van een strafschop door Frits lucassen in de 47e minuut uiteindelijk met 1-4. 

Lees meer »