overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 25 december 2022 om 13:08

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Voortaan kaarsjes bij alle oorlogsgraven in Land van Cuijk op kerstavond

25 dec. 2022

OVERLOON - Niet alleen de graven op het oorlogskerkhof Overloon War Cemetery zijn op kerstavond met kaarsen in het licht gezet. Dat gebeurde ook op andere plaatsen in het Land van Cuijk waar geallieerde slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog begraven liggen.

Lees meer »

 

Cross Country MSV nu nog groter

25 dec. 2022

Overloon- Afgelopen jaar was de eerste keer dat we een serieuze Cross Country baan hebben uitgezet. We hebben daar met zijn allen veel van opgestoken. 

Lees meer »

 

SSS’18 verlengt met vrouwentrainers Van Oijen, Donkers en Swinkels

25 dec. 2022

Trainer Jan van Oijen heeft zijn contract met één jaar verlengd en zal ook in het seizoen 2023- 2024 actief zijn bij de vrouwenploeg van SSS’18. Jan gaat na de zomer beginnen aan zijn vierde seizoen op Sportpark de Raaij als hoofdtrainer.

Lees meer »

 

Lichtjes op oorlogsgraven 2022

24 dec. 2022

Winter, de donkerste tijd van het jaar, een tijd om te genieten van samen zijn met familie en vrienden. Een tijd waarin we vele fijne en warme gedachten delen met onze dierbaren.

Lees meer »

 

Nieuwe Nachtmis met Mike Weerts hiphop en worstenbrood, halal en vegetarisch

23 dec. 2022

EINDHOVEN - Met de Nieuwe Nachtmis in de Paterskerk op kerstavond wil acteur Mike Weerts een moment van bezinning creëren, los van religie. Er komen 450 kerkgangers. Wat herinnert Weerts zich van de ‘echte’ nachtmis vroeger?

Lees meer »

 

Gevechtsvliegtuigen beoefenen Basic Fighter Maneuvres

23 dec. 2022

Van maandag 2 t/m vrijdag 20 januari 2023 beoefenen gevechtsvliegtuigen van Vliegbasis Volkel de Basic Fighter Maneuvres (BFM). Hierbij vechten twee of meerdere gevechtsvliegtuigen tegelijkertijd met elkaar. Dat gebeurt hoog in de lucht in gecontroleerd militair oefengebied.

Lees meer »

 

cursus vlechten met wilgentenen

23 dec. 2022

De 10 cursisten voor het  "Ambachtelijk vlechten van een Mand" hebben deze cursus afgesloten na 4 zaterdag middagen de Veld in  Gemert

Lees meer »

 

dubbelconcert Paul Vens & Herman Verheijen en Els Denessen

22 dec. 2022

Op zondag 29 Januari 2023 presenteren Paul Vens & Herman Verheijen een Liederen en Klankschalenconcert in ’t Helder in Overloon. Tijdens dit concert zal ook Els Denissen voor u optreden met prachtige Keltische ballades en harpspel. Ook zal zij enkele eigen nummers te gehore brengen.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

22 dec. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Houtoogst

21 dec. 2022

De gemeente Land van Cuijk is trotse eigenaar van circa 1.329 hectare bos. Veel van deze bossen zijn in het begin van de vorige eeuw aangeplant om ons te voorzien in onze houtbehoefte.

Lees meer »

 

Loods op slot na vondst hennepkwekerij/-stekkerij

21 dec. 2022

Land van Cuijk, 21 december 2022 - De burgemeester van het Land van Cuijk heeft besloten een loods aan de Everdineweerd in Katwijk voor een periode van zes maanden te sluiten.

Lees meer »

 

Een standbeeld, een borstbeeld of iets met een kroon voor de man die Overloon mooier maakte

20 dec. 2022

OVERLOON - In Overloon wordt gewerkt aan een eerbetoon voor de in maart van dit jaar op 65-jarige leeftijd overleden Kees van der Kroon, die veel voor het dorp heeft betekend. In welke vorm het eerbetoon tot uiting komt, staat nog niet voor 100 procent vast.

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum serveert tulpenbollen en Crisis Cupcakes tijdens de kerstvakantie

19 dec. 2022

Tijdens de kerstvakantie is er weer genoeg te beleven in Oorlogsmuseum Overloon. Zo kan er een kijkje worden genomen in de Centurion tank. Ook zijn er live displays in het museum, waar re-enactors uitleg geven over o.a. een aantal vliegtuigen uit de collectie. Op diverse dagen kan er live gekeken en geluisterd worden naar het nagespeelde verhaal van tankchauffeur Bob Dare die tijdens de Slag bij Overloon spannende uren beleefde. Maar er is meer…

Lees meer »

 

SSS staat na overwinning op Olympia in de halve finale

19 dec. 2022

De voetbalsters van SSS’18 staan in de halve finale van de districtsbeker. De koploper van de tweede klasse G schakelde zondag in de kwartfinale buurclub Olympia’18 uit: 4-1.

Lees meer »


«   »