overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 11 juni 2023 om 18:41

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

SSS’18 worstelt met Excellent maar komt tijdig boven en boekt plek in finale

11 jun. 2023 18:50

OVERLOON | SSS’18 heeft de finale van de nacompetitie bereikt door buurman Excellent te verslaan. De derby werd in de slotfase definitief beslist door de Overloonse tweedeklasser: 4-2. 

Lees meer »

 

Dieren in ZooParc Overloon krijgen verkoeling tijdens warme dagen

11 jun. 2023 12:07

Tijdens deze warme dagen wordt er voor voldoende verkoeling gezorgd voor de dieren in ZooParc Overloon. De Zuid-Amerikaanse tapirs, neusberen, slingerapen en doodshoofdapen genieten van een lekker verfrissend fruithapje.  

Lees meer »

 

Bermbrand A73 snel onder controle

10 jun. 2023 19:14

De brandweer werd Zaterdagmiddag rond 17.15 uur. Met spoed opgeroepen voor een brand op de A73 op de grens van Brabant en Limburg, ter hoogte van Overloon.

Lees meer »

 

Stan Venhuizen kan SSS niet redden in afscheidsjaar: geen nacompetitie door gescheurde kruisband

10 jun. 2023 12:48

Stan Venhuizen moet lijdzaam toezien hoe SSS’18 het vege lijf probeert te redden in de play-offs. De voetballer van de Overloonse tweedeklasser staat aan de kant met een zware knieblessure.

Lees meer »

 

Politie is op zoek naar een vermist persoon omgeving van Overloon

9 jun. 2023 22:46

De vermiste man is terecht! Een alerte fietsster zag de man vanmorgen lopen Op de Hoek Kuluutsheuvel & Heikantweg en belde de politie. De politie is direct ter plaatse gegaan en heeft de vermiste man aangetroffen. Hij maakt het naar omstandigheden goed, laat de politie weten.de de vermiste man is gecheckt door de ambulance.

Lees meer »

 

Speurhond oefent in Zooparc met opsporen van bedreigd dwergnijlpaard

9 jun. 2023 17:06

In ZooParc Overloon vond vrijdag een heel bijzondere oefening plaats: een speciaal getrainde hond, Boyd, had de taak om de dwergnijlpaarden die in de Brabantse dierentuin leven op te sporen. Dit is een van de laatste oefeningen voordat hij later deze maand op het vliegtuig naar Ivoorkust stapt om in dit land naar deze uiterst bedreigde en zeer moeilijk vindbare diersoort te zoeken.

Lees meer »

 

Chinese jongedame gezocht

9 jun. 2023

Voor een basisschool in Grave mag ik een interactieve presentatie geven over mijn opgedane ervaringen van de cultuur en natuur in China

Lees meer »

 

Seniorenwandeling door de Overloonse Duintjes

8 jun. 2023 19:47

Op donderdag 22 juni 2023 organiseert IVN De Maasvallei samen met KBO Overloon een wandeling door de Overloonse Duintjes.

Lees meer »

 

Beheersing eikenprocessierups

8 jun. 2023

Eind april, begin mei begint gemeente Land van Cuijk met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. De bestrijding vindt plaats door de bomen te bespuiten met een biologisch preparaat waardoor de jonge rupsjes sterven. Dit doen we om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

7 jun. 2023

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees meer »

 

Voorstee, de groenste ontmoetingsplaats van Helmond

6 jun. 2023

"Voorstee" organiseerde een seizoen opening voor haar leden en geïnteresseerden met gratis kinderactiviteiten.

Lees meer »

 

Militaire oefening

6 jun. 2023

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen met pantserwielvoertuigen verplaatsen van Noord-, naar Zuid-Nederland en tussendoor diverse opdrachten uitvoeren zoals varen en verplaatsen te voet. Men zal hierbij het doorgaand (vaar)verkeer niet hinderen.

Lees meer »

 

Marlon Kicken in Openluchttheater Overloon

5 jun. 2023 19:51

Marlon Kicken is op 24 juni 20:00 uur te zien én te horen in het Openluchttheater Overloon met zijn succesvolle voorstelling “Draadloos”. De voorstelling begint om 20:00 uur.

Lees meer »

 

Man (20) uit overloon rijdt onder onder invloed van XTC en THC door Veghel en wordt aangehouden

5 jun. 2023 19:14

VEGHEL | De politie heeft maandagochtend een 20-jarige man uit Overloon aangehouden in Veghel. Wegens een opvallende rijstijl werd de man gecontroleerd.

Lees meer »


«   »