weekoverzicht

Gepubliceerd op 9 juli 2023 om 15:24

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

zomerconcert

9 jul. 2023 11:41

Overloon-Het geslaagde zomerconcert van Oker in samenwerking met Fanfare Vriendenkring, op zaterdag 8 juli trok veel publiek. De enthousiaste toeschouwers genoten van een avond vol muziek en entertainment.

Lees meer »

 

Plan de campagne

9 jul. 2023

Deze zomer brengt Ricciotti een ode aan het prachtige Nederlandse platteland! De laatste jaren rukt de verstedelijking steeds meer op en heeft het platteland in toenemende mate te maken met de gevolgen hiervan: het sluiten van lokale muziekscholen, bibliotheken, buurtwinkels en openbaar vervoer dat steeds meer wegvalt.

Lees meer »

 

elfde van de elfde pleinfeest 2023

8 jul. 2023 14:59

Overloon Op 11 november 2023 zal het elfde van de elfde pleinfeest in Overloon plaatsvinden om het carnavalsseizoen op spectaculaire wijze te openen. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de carnavalsvereniging De Huibuuke Vör de kerk op ’t plein en belooft een feest te worden voor iedereen.

Lees meer »

 

ouderen genieten in Zorgkwartier

8 jul. 2023 13:01

Zorgkwartier Venray organiseerde een creatieve ochtend voor ouderen met het onderwerp: "Manden vlechten"Reactie: "Dat willen wij doen want dat gaat over vroeger”

Lees meer »

 

Mooie opbrengst statiegeld-actie voor Speeltuin Gewoon Buiten

8 jul. 2023 12:01

Afgelopen tijd kregen bezoekers van PLUS Verbeeten Vierlingsbeek de mogelijkheid om hun statiegeldbonnetje(s) te doneren aan Speeltuin Gewoon Buiten in Overloon. En wat een fantastisch resultaat hebben we behaald! In totaal heeft deze inzamelactie maar liefst €360,05 opgeleverd.

Lees meer »

 

Asfalteringswerkzaamheden Vierlingsbeekseweg

8 jul. 2023 11:27

De Vierlingsbeekseweg in Overloon zal worden onderworpen aan asfalteringswerkzaamheden. Deze werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de infra beheerder van de gemeente Land van Cuijk. Het doel van deze werkzaamheden is om de kwaliteit en veiligheid van de weg te verbeteren.

Lees meer »

 

officiële opening Kloostertuin

7 jul. 2023 19:38

Op vrijdag 7 juli was het zover, de officiële opening van het nieuwbouwproject (Kloostertuin). Dit project heeft een voormalig verzorgingshuis omgetoverd tot een prachtige woonlocatie met 14 grondgebonden, levensloopbestendige huurwoningen. Het is een project waar wij als Kroon Beheer B.V. trots op zijn.

Lees meer »

 

Workshop palletschilderen

7 jul. 2023 08:52

Bent u op zoek naar een gezellige en creatieve vakantie-invulling? Misschien is deze workshop palletschilderen iets voor u.

Lees meer »

 

Zo rijd je op de A73, zo lig je met zijn vijven in de sloot

7 jul. 2023

Mazzel was dat er niemand van de vijf mensen in de auto gewond raakte. Pech was dat een bestuurster op de A73 de macht over het stuur verloor en de sloot inreed. Bij Vierlingsbeek nota bene.

Lees meer »

 

waterbeestjes in een Maasheggen

7 jul. 2023

IVN De Maasvallei organiseerde een middag bij de poelen in de Maasheggen bij Beugen

Lees meer

 

De nieuwe gemeentegids is uit!

6 jul. 2023 20:19

Vanaf vrijdag 7 juli is de nieuwe gemeentegids af te halen op diverse plekken in de gemeente. De gids wordt uit het oogpunt van duurzaamheid niet meer huis-aan-huis verspreid.

Lees meer »

 

Tarotcursus door Hans Kunneman

6 jul. 2023 18:28

In een serie van acht workshops leer je hoe je zelfstandig met Tarot aan de slag kunt ongeacht je niveau. De cursus start op dinsdag 12 september in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon.

Lees meer »

 

Populair teambuilding concept komt naar Nederland

6 jul. 2023

VELP (NB) – Vanaf eind augustus kunnen mensen in de regio van het Land van Cuijk, specifiek in Velp Noord-Brabant, onbezorgd de boer op met koe-llega's en vrienden. FarmFun, de specialist in teamuitjes op de boerenbuiten, opent zijn achtste belevenisboerderij en de eerste in Nederland. Aan het hoofd van deze locatie staat de familie van Thiel, met Chief Executive Farmers Marijn en Pascal, en hun partners Esther en Lieke. "Binnenkort verwelkomen we bedrijven, verenigingen en vrienden die het kuddegevoel willen versterken bij ons op de boerderij!"

Lees meer »

 

Gemeente Land van Cuijk en ABB Bouwgroep B.V. bundelen krachten

6 jul. 2023

ABB Bouwgroep B.V. en de gemeente Land van Cuijk hebben op woensdag 5 juli een belangrijke mijlpaal bereikt door het ondertekenen van een intentieovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van de woonwijk Maasbroeksche Blokken aan de noordkant van Boxmeer.(foto ondertekenmoment door wethouder Bouke de Bruin en Jan Dekker, Directeur van ABB Bouwgroep B.V.)

Lees meer »

 

OM eist hogere celstraf voor poging doodslag in azc:‘Er is als een wilde op hem ingestoken’

5 jul. 2023 19:07

Een 28-jarige Marokkaan stak op 1 juni 2021 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon met een mes in de benen en in het hoofd.

Lees meer »

 

35ste Oogstdag in Westerbeek door ‘De Twisse Dorsers’

5 jul. 2023

Op zondag 16 juli wordt door de Twisse Dorsers de 31ste Westerbeekse oogstdag georganiseerd.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

4 jul. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees meer »

 

Gemeente en scholen waarschuwen voor gewelddadige TikTok-challenge

4 jul. 2023

LAND VAN CUIJK | Scholen in het Land van Cuijk maken zich zorgen over de zogenaamde ‘ABC Vecht Challenge’. Via het onder tieners populaire social media-platform TikTok worden de jongeren, vaak tussen de 11 en 15 jaar oud, opgeroepen om video’s te plaatsen van mishandelingen van leeftijdgenoten.

Lees meer »

 

Angelique viert verjaardag met Workshop vlechten

3 jul. 2023

Angelique is jarig en bedacht een activiteit om samen met haar vriendinnen creatief bezig te zijn.

Lees meer »