weekoverzicht

Gepubliceerd op 8 oktober 2023 om 19:18

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

De dames 1 SSS'18 behaalt zege met 2-1 tegen Leveroy

8 okt. 2023 18:46

De dames 1 van SSS'18 heeft een spannende overwinning behaald tegen Leveroy met een eindstand van 2-1.

Lees meer »

 

intocht Sinterklaas 2023

8 okt. 2023 11:31

De dagen worden korter, het weer begint te veranderen dus het is weer tijd voor het leukste kinderfeest van het jaar!! Het jaarlijkse intocht van Sinterklaas! Ook dit jaar zal Sinterklaas met zijn Pieten naar Overloon komen, en wel op zondag 19 november. We kijken er enorm naar uit om hen met z'n allen te verwelkomen.

Lees meer »

 

Militaire oefening

8 okt. 2023

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen diverse verplaatsingen met voertuigen en te voet zullen beoefenen. Men zal hierbij voornamelijk kiezen voor kleine/ rustige weten en daarbij het doorgaan verkeer niet hinderen.

Lees meer »

 

Met deze vergoeding maak je meer natuur op jouw grond in het buitengebied

8 okt. 2023

Heb jij grond in het buitengebied? En ligt deze grond buiten je erf? Dan kun je in aanmerking komen voor een aantrekkelijke vergoeding voor aanleg en beheer van natuur zoals bomen, bosschages, hagen, poelen en bloemrijke randen.

Lees meer »

 

FEN middag

7 okt. 2023 17:48

zondagmiddag 29 oktober GRATIS toegang voor iedereen tijdens de jaarlijkse "FEN"middag van de Freunde Echo. U bent van harte welkom. Aanvang 13.00 uur in gemeenschapshuis de pit Overloon.

Lees meer »

 

Bram Verhofstad in De Alleskunner VIPS

7 okt. 2023 12:15

De Alleskunner VIPS seizoen 4 is vanaf zaterdag 2 september 2023 weer wekelijks om 20.30 uur bij SBS6 te kijken. Een uurtje later zie je de aflevering bij Kijk.nl. Maar wie zijn eigenlijk de 65 bekende deelnemers aan De Alleskunner VIPS seizoen 4 (najaar 2023). Als er zelfs twee keer per jaar een VIPS-seizoen wordt gemaakt, dan zijn dat natuurlijk niet alleen maar heel bekende namen. Een overzicht van de deelnemers aan Alleskunner VIPS seizoen 4 2023.

Lees meer »

 

Het zelfgemaakte stoofvlees van Museumzicht is populair

7 okt. 2023 11:40

Een bijzonder jubileum in de horeca. De familie Beukema heeft vijftig jaar een restaurant in Overloon. Het traditionele stoofvlees met uien en champignons is een hardloper.

Lees meer »

 

oplevering kindcentrum

6 okt. 2023 18:42

Op vrijdag 6 oktober was er een belangrijke gebeurtenis gepland: de bouwkundige oplevering van nieuwbouw kindcentrum. Dit betekent dat de bouwwerkzaamheden van het nieuwe schoolgebouw zijn afgerond en het gebouw klaar is om in gebruik te worden genomen. Hoewel er na deze dag nog wat afrondende werkzaamheden zullen plaatsvinden, kunnen zowel SKOV als Spring vanaf 6 oktober zelfstandig aan de slag in de nieuwbouw.

Lees meer »

 

Kruizen voor Oekraïne

6 okt. 2023 16:11

In het Oorlogsmuseum in Overloon start op 12 oktober een bijzondere tentoonstelling, die zijn oorsprong vindt in de oorlog in Oekraïne. Kunstsmid Serhii Polubotko, uit Oekraïne, ontving in 2022 van een buitenlandse collega een smeedwerk kruis, met de tekst: voor vrede in Oekraïne.

Lees meer »

 

Gratis compost

6 okt. 2023

inwoners van de gemeente Land van Cuijk kunnen 4 zaterdagen op een rij, startend op 7 oktober 2023, gratis compost ophalen op alle mini-milieustraten. Dit kunt u ook ophalen bij de milieu- en groenstraat in Haps. Het ophalen van compost is alleen voor particulieren en max 1 m3 per keer. Wilt u compost ophalen zorg dan zelf voor verpakkingsmateriaal, een schep en vervoer. 

Lees meer »

 

Stikstof geen belemmering voor heropening vliegbasis De Peel

6 okt. 2023

Op 27 september 2023 heeft de staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat gesproken met Brabantse en Limburgse bestuurders over de reactivering van De Peel. Ook de resultaten van het stikstofonderzoek kwamen aan de orde. Stikstof blijkt geen belemmering voor heropening van De Peel, al moet het onderzoek nog wel worden geactualiseerd.

Lees meer »

 

Mogelijk meer Oekraïense vluchtelingen in voormalig azc

5 okt. 2023 13:29

In het voormalige asielzoekerscentrum in Overloon komen waarschijnlijk meer oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne te wonen.

Lees meer »

 

Omleiding lijn 82 Venray-Overloon

5 okt. 2023 12:24

4 t/m 16 oktober einde dienst vervallen haltes Broekweg, Laagheideweg, Kapelletje, de Vers, Bossenhoekweg

Lees meer »

 

Good Vibes

5 okt. 2023 11:38

Zang & theatergroep Oker uit Overloon en Popkoor New Sound uit Pelt (België) Wanneer vriendschap tussen twee koren centraal staat…

Lees meer »

 

Jeugd met boswachter op stap

5 okt. 2023 08:06

Op 18 oktober organiseert IVN De Maasvallei een speurtocht naar sporen samen met boswachter Peter Philipsen.

Lees meer »

 

De Schare wint scholenstrijd tegen elektronisch afval

5 okt. 2023

Afgelopen vier weken hebben leerlingen van tien basisscholen uit de gemeente Land van Cuijk een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race.

Lees meer »

 

presentatie water en Chinese Cultuur

4 okt. 2023

Basisschool Westwijzer in Helmond wil haar leerlingen met actuele projecten en culturele lessen laten kennismaken,bijvoorbeeld over Water en de Chinese Cultuur Dit betekent dat externe cultuurmakers op school de leerlingen bepaalde kennis mogen bijbrengen,

Lees meer »

 

Begroting 2024: een financieel gezond Land van Cuijk

4 okt. 2023

De gemeente Land van Cuijk heeft de begroting voor 2024 aangeboden aan de gemeenteraad. De afgelopen twee jaar stonden in het teken van het opbouwen van de nieuwe gemeentelijke organisatie en het (her)ijken van beleid uit de vijf voormalige gemeenten.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

3 okt. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Samen verliefd op oude brommers, al tien jaar

2 okt. 2023 20:16

Ze hebben prachtige namen, de Nederlandse brommerclubs, waarvan er best wel wat zijn. Wat te denken van de 2-takt Snoevers, een club uit Rijssen; of The White Eagles, Puch- en Tomos-liefhebbers uit Ommen en omstreken. Het zijn vaak oude clubs, die hun hart verpand hebben aan oude brommers.

Lees meer »

 

Voor het eerst Chileense flamingo's uit het ei gekomen in ZooParc Overloon

2 okt. 2023 19:21

Voor het eerst in de geschiedenis van ZooParc Overloon zijn er twee Chileense flamingo's uit het ei gekomen. Het eerste kuiken is nu drie weken oud en het tweede kuiken is nu ruim anderhalve week oud.

Lees meer »

 

Mooie opbrengst statiegeldactie PLUS Verbeeten voor Pinkmama

2 okt. 2023

Onlangs kon je bij PLUS Verbeeten je statiegeldbonnetje(s) doneren aan Pinkmama. Dit heeft het mooie bedrag van €648,50 opgeleverd! 

Lees meer »