weekoverzicht

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 18:44

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl  en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving

Foto's Bonte Avond 'klik hier'

 

SSS’18 nog dieper in de rode cijfers

28 jan. 2024 18:18

SSS’18 heeft ook van Rhode verloren. De 5-0 nederlaag op eigen veld van zondagmiddag was voor de voetballers uit Overloon de elfde nederlaag in elf wedstrijden.

Lees meer »

 

O(n)s Feest

27 jan. 2024 10:16

In de eerste aflevering zie je de officiële aftrap van het carnavalsseizoen: de 11e van de 11e in Overloon én Roermond.

Lees meer »

 

Kieke of blieke

27 jan. 2024 08:45

‘Kieke of blieke’ is het thema van cultureel festival Schijt aan de Grens 2024. Het gaat over kijken in de ruimste zin van het woord, kijken over de grenzen van Noord-Limburg en Oost-Brabant. Het thema met het bijbehorende beeld is gekozen uit bijdragen van vrijwilligers van het festival. De vijfde editie van Schijt aan de Grens vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, op de vertrouwde locaties in Overloon en Venray.

Lees meer »

 

Gezondschap van start in zes supermarkten

27 jan. 2024

Vanaf 19 februari starten we in zes supermarkten in de gemeente met Gezondschap: een gezond ‘schap’ in de supermarkt, ingericht door een diëtiste. Gedurende zes weken is er in verschillende supermarkten in het Land van Cuijk een speciaal schap ingericht met gezonde producten uit de Schijf van Vijf.

Lees meer »

 

Plannen Ruimte voor defensie

27 jan. 2024

Het Ministerie van Defensie zoekt ruimte in Nederland, bijvoorbeeld om te oefenen en vliegen. Vliegbasis De Peel en vliegbasis Volkel zijn ook in beeld als locatie. Om de plannen uit te voeren, doorloopt Defensie een lange procedure.

Lees meer »

 

Uitnodiging bewonersavond wateroverlast Overloon

26 jan. 2024 19:10

Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst op donderdag 7 maart om mogelijke verbeteringen van knelpunten bij hevige regenval (piekbuien)  in Overloon te bespreken.

Lees meer »

 

Winteractiviteiten in Wereldtuin Verdeliet

26 jan. 2024

Verdeliet is gesloten van half december tot medio februari, maar voor de eigen leden/vrijwilligers staat de deur bij Verdeliet in Cuijk enkele keren per week open voor een kop koffie en een praatje.

Lees meer »

 

Jongeren maken meer kans op een woning

25 jan. 2024

Gemeente Land van Cuijk, woningcorporaties Mooiland en Wonen Vierlingsbeek, stichting huurdersplatform Land van Cuijk en huurderspanel Vierlingsbeek, ondertekenden op 25 januari de prestatieafspraken voor komend jaar.

Lees meer »

 

Carnavalsdisco

24 jan. 2024 19:30

Op 3 februari is het tijd om je mooiste, leukste of gekste kostuum uit de kast te trekken en naar de Raaijhal te komen voor de Carnavalsdisco!

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

23 jan. 2024

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Stroomstoring

22 jan. 2024 18:34

Op dit moment is er een stroomstoring in Overloon, postcode 5825AV. [Vierlingsbeekseweg] De storing is spontaan opgetreden en er is momenteel een onderzoek gaande om de oorzaak te achterhalen. De storing is gemeld om 17:16 uur en er wordt momenteel aan gewerkt om het probleem op te lossen.

Lees meer »

 

Politie haalt spookvoertuig van de weg

22 jan. 2024 11:48

Op maandag 22 januari werd een 40-jarige automobilist door de Verkeerspolitie Oost-Brabant tot stilstand gebracht toen hij in Overloon reed in een buitenlands spookvoertuig.

Lees meer »

 

Huibuuk van ’t Jaor Wilmie Bongers

22 jan. 2024 11:21

Heeje, ien ’t jaor des Hiere 2024, ’t suvventigste Carnevalsjaor der Huibuuke, ’t regieringsjaor van Prins Rick d’n Urste en Prinses Karlijn,is beslote te benoeme tot Huibuuk van ’t Jaor

Lees meer »