weekoverzicht

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 17:07

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl  en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Verzamelaar Toon wil poppen en deegmolens kwijt: 'Alles heeft een verhaal'

18 feb. 2024 14:36

Met een verrassende vitaliteit gooit Toon Hendriks uit Overloon zijn de deur naar de schuur van zijn boerderij open. Rekken vol met kleding, een hele kast vol met poppen, weegschalen, deegmolens en zelfs het complete meubilair van de plaatselijke pastorie staan in de schuur, overal waar je kijkt staan spullen. 

Lees meer »

 

Een ontmoeting met Toon en Netty Hendriks: Een bijzondere verzameling in Brabants Buske

18 feb. 2024 13:24

In het Brabant Overloon wonen Toon en Netty Hendriks, een echtpaar met een fascinerend verhaal en schat aan bijzondere verzamelen. Toon, een aimabele man met een passie voor geschiedenis en verzamelen, heeft door de jaren heen een schat aan unieke items verzameld in zijn schuur.

Lees meer »

 

Elftallen samenstellen steeds lastiger, voetbalclubs denken aan samenwerken

17 feb. 2024 19:45

Om jeugdvoetballers plezier in voetbal te laten houden, denken de voetbalverenigingen SSS’18 uit Overloon, Excellent uit Oploo en Westerbeekse Boys uit Westerbeek erover in de toekomst te gaan samenwerken. Mogelijk dat ook voetbalvereniging Holthees-Smakt zich hierbij aansluit.

Lees meer »

 

Hoogtepunten van Carnaval 2024

17 feb. 2024 07:49

Nagenieten: kijk hier alle hoogtepunten van carnaval terug

Lees meer »

 

leegverkoop Loonse Hei

16 feb. 2024 19:03

Toon en Netty hebben een overvloed aan spullen die ze niet langer willen bewaren. Daarom hebben ze besloten om deze spullen voor 'n klein- middel bedrag aan te bieden, zodat anderen ervan kunnen genieten.

Lees meer »

 

Kroegetocht gildehuis

16 feb. 2024 17:21

De tweede editie van De Kroegetocht, georganiseerd door Carnavalsvereniging De Huibuuke, was een groot succes! Met een nieuwe locatie in het gildehuis van de Sint Theobaldusgilde was het een gezellige en onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers. De sfeer zat er goed in, en de feestelijke stemming zorgde voor een geweldige avond vol plezier en vermaak.

Lees meer »

 

Speeltuin Gewoon Buiten vraagt om hulp

16 feb. 2024 10:19

Helaas heeft de Speeltuin Gewoon Buiten afgelopen maanden moeten constateren dat de rolstoeldraaimolen kapot was. Dit was een zeer vervelende situatie, aangezien de draaimolen een eyecatcher is waarin kinderen met en zonder beperking heerlijk samen kunnen spelen. Gelukkig kunnen zij melden dat de draaimolen inmiddels gerepareerd is en binnenkort weer terug zal zijn.

Lees meer »

 

Groepsvakantiehuis Hazenbroek ontvangt opnieuw Gouden Zoover Award

16 feb. 2024 09:24

Groepsvakantiehuis Hazenbroek in Overloon heeft opnieuw prestigieuze Gouden Zoover Award ontvangen, ditmaal dankzij de lovende beoordelingen van 2023. Met een indrukwekkende score van 9.7, is Hazenbroek een populaire keuze onder vakantiegangers die op zoek zijn naar een uitzonderlijke vakantie-ervaring.

Lees meer »

 

kinderdisco

15 feb. 2024 19:45

Het is weer bijna zover - de maandelijkse kinderdisco staat voor de deur! Op zaterdag 24 februari gaan we weer los van 18.30 tot 21.00 in de Raaijhal Overloon Sportzaal en Sportcafé. Deze avond is speciaal bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar, dus neem al je vrienden en vriendinnen mee voor een avond vol plezier en dans.

Lees meer »

 

Hulp gezocht! Word vrijwilliger en help mee om zwerfafval op te ruimen in het Land Cuijk en Boekel!

15 feb. 2024

Zwerfafval is voor veel mensen een grote ergernis. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is schadelijk voor dieren en het milieu. Gelukkig zijn er in het Land van Cuijk en Boekel veel vrijwilligers die helpen met het opruimen van zwerfafval.

Lees meer »

 

 

Lezing Een Shotje Leefstijl door huisarts Jacqui van Kemenade

14 feb. 2024 19:00

Jacqui van Kemenade is huisarts en schrijver van de boeken Leefstijl op Recept en Een Shotje Leefstijl. Ze was in 2017 en 2018 te zien in het tv-programma Gezond Verstand. Van Kemenade: ‘Als huisarts zijn we soms aan het dweilen met de kraan open. We geven onze ‘patiënten’ medicatie tegen bijvoorbeeld hoge bloeddruk en suikerziekte maar van diezelfde medicijnen neemt hun gewicht toe’. Meer dan 50% van Nederland kampt met overgewicht. Hoe komt dit? Komt ieder pondje door het mondje of is er een andere verklaring?

Lees meer »

 

Gezondschap van start in gemeente Land van Cuijk

14 feb. 2024

Maandag 19 februari is het zover, dan gaat het Gezondschap in gemeente Land van Cuijk van start!

Lees meer »

 

'Van Hier nor Daor' zorgt voor ultieme carnavalssfeer

13 feb. 2024 18:39

OVERLOON | Een vast onderdeel van het carnavalsprogramma van Carnavalsvereniging De Huibuuke uit Overloon is het buitenspektakel ‘Van Hier nor Daor’. Zorgde voor een uiterst goede carnavalssfeer. Diverse onderdelen waarbij het op snelheid, handigheid, wendbaarheid en inventiviteit aankomt.

Lees meer »

 

Nooit meer een optocht: familie Gerrits stopt ermee na ruim 50 jaar

13 feb. 2024 17:40

‘Die van Gerrits’ deed zondag voor het laatst mee aan de carnavalsoptocht in Overloon. Na ruim vijftig jaar houdt de groep het na vier generaties voor gezien.

Lees meer »