weekoverzicht

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 19:48

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Twee fietsers komen ten val

17 mrt. 2024 19:22

Op een zondagmiddag rond 17:00 uur vond er een ongelukkig incident plaats op de Merseloseweg in Overloon.

Lees meer »

 

Cheque van AV Olympus voor Recovery Run

17 mrt. 2024

Op 16 maart nam Monique Thorn, Recovery Run trainster bij AV Sporting Boxmeer, namens Stichting Recovery Run een cheque van € 250,- van AV Olympus in ontvangst. De cheque werd uitgereikt tijdens de prijsuitreiking van de halve marathon van Sint Anthonis. Stichting Recovery Run ondersteunt mensen met kanker met bewegen en is een initiatief van topatlete Miranda Boonstra.

Lees meer »

 

Jong geleerd is oud gedaan

17 mrt. 2024

Kindergarten "Kita Lebensbaum" in Bedburg Hau organiseerde voor de jonge leerlingen een vlechtochtend waarbij de moeders hulp boden.Heel geïnteresseerd keken ze naar de prachtige natuurplaat van de wilg waarover veel te vertellen is.

Lees meer »

 

Mama, waar komt de melk vandaan?

16 mrt. 2024 08:57

Wat doe je 2de Paasdag als je niet van de woonboulevard, kunst, of braderieën houdt? Nou, wat te denken van een dagje beleving op het melkveebedrijf van de familie Alders aan de Rieterdreef 3 in Overloon. Deze melkveehouderij zet op 2de Paasdag (1 april) tussen 11:00 en 17:00 uur haar deuren wagenwijd open.

Lees meer »

 

Ontsnapte kalkoen veilig terug dankzij lokale betrokkenheid en waardevolle tips

15 mrt. 2024 16:26

Op donderdag 14 maart kwam er eindelijk een gelukkig einde aan het avontuur van de ontsnapte kalkoen in Overloon. Met de waardevolle tips van Overloon Nieuws kon de kalkoen veilig terugkeren naar zijn hok. 

Lees meer »

 

2e Paasdag Molendag Land van Cuijk en omstreken

15 mrt. 2024

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat de vereniging Molenvrienden Land van Cuijk e.o. werd opgericht. De molens met hun molenaars uit de gemeenten Land van Cuijk, Heumen, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen zijn bij deze vereniging aangesloten. In totaal zijn er in dit gebied 18 windmolens en 3 watermolens in werking.

Lees meer »

 

IVN jeugd helpt Bosgroep Overloon

14 mrt. 2024 19:45

IVN De Maasvallei organiseerde samen met de Bosgroep Overloon een werkmiddag in de heide voor de jeugdleden.We kregen eerst uitleg wat de Bosgroep zoal doet en welke bijzondere bomen er groeien. Een stekelige conifeer is hier de jeneverbes die op het hoge stuifzand groeit en soms zaailingen voortbrengen die dan extra aandacht krijgen want deze conifeer is zeldzaam.

Lees meer »

 

ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters

14 mrt. 2024 19:15

In ZooParc Overloon is binnenkort een nieuwe diersoort te zien: de nevelpanter. Het expeditiegebied Jangalee wordt hiermee verder uitgebreid. De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen en eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf.

Lees meer »

 

Boeren Strijden Tegen Nat Voorjaar: Drassige Akkers Vormen Grote Uitdaging

13 mrt. 2024

Dit natte voorjaar vormt een grote uitdaging voor boeren die hun drassige akkers niet op kunnen. Het bemesten van het land, een cruciale stap in de voorbereiding op het groeiseizoen, wordt bemoeilijkt door de verzadigde grond. De machines van loonbedrijven die ingepland zijn, ondervinden moeilijkheden bij het navigeren door de drassige akkers, wat resulteert in schade aan het land.foto dient als voorbeeld

Lees meer »

 

Kom je ook naar de Lammetjesdag van Peelkudde Schaapsdrift?

13 mrt. 2024

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024 van 10.00 tot 17.00 uur organiseren wij de 5e editie van de Lammetjesdagen voor jong en oud, het eerste lustrum. de lammetjes staan in de spotlights, maar er zijn ook vele andere leuke activiteiten die bij de Beleef een leuk gezinsuitje op de boerderij in Ysselsteyn. De vorige edities van de Lammetjesdagen waren absoluut een groot succes. Niet alleen boerderij passen...

Lees meer »

 

Expeditie Bricks keert terug naar ZooParc Overloon: nu nog groter!

12 mrt. 2024 19:20

De levensgrote Bricks voorwerpen keren terug naar ZooParc Overloon. De editie is extra groot: met ruim zestig dieren gemaakt van bouwsteentjes.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

12 mrt. 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Educatieve Creatieve Natuuractiviteiten tijdens NK Maasheggen vlechten

12 mrt. 2024

Beste vrijwilligers, Dankzij jullie enthousiaste medewerking is de 10e maart in Oeffelt een onvergetelijke dag geworden voor de honderden kinderen en hun (groot)ouders.

Lees meer »

 

kinderdisco

11 mrt. 2024 20:30

Nog even en de lente en pasen staan voor de deur. Dat willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij op zaterdag 30 maart behalve de              kinderdisco ook een paasevenement voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Lees meer »

 

Het Overloonsbiljartkampioenschap

11 mrt. 2024 20:02

Je hebt nog tot en met 17 maart de mogelijkheid om je op te geven voor dit oergezellige toernooi, waar jong en oud, biljarter of geen biljarter aan mee doet.

Lees meer »

 

PLUS Verbeeten doneert samen met klanten 4125 euro aan Voedselbank

11 mrt. 2024 19:43

Overloon-Vierlingsbeek, 8 maart 2024 – Onlangs eindigde de spaarcampagne voor een gratis boodschappenpakket. De afgelopen maanden konden klanten van PLUS sparen voor een pakket met een winkelwaarde van maar liefst 55 euro.

Lees meer »

 

Avanti’31 kent weinig problemen tegen SSS’18

11 mrt. 2024 19:17

Avanti’31 boekte zondagmiddag een ruime 5-0 overwinning tegen SSS’18 uit Overloon. Door deze overwinning klimt Avanti’31 naar de vierde plaats in de competitie. De doelpunten kwamen op naam van Ties van Heertum, Luc vd Hurk en Jim Tuunter voor de rust en opnieuw Ties van Heertum en Roel Kappen in de tweede helft.

Lees meer »