weekoverzicht

Gepubliceerd op 5 mei 2024 om 16:46

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

bevrijdingsrit Santa Fe

5 mei 2024 14:57

Op 5 mei kwam een indrukwekkende verzameling van ongeveer 11 gerestaureerde legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog samen op het Museumplein in Overloon. De leden van de vereniging Santa Fe, liefhebbers en verzamelaars van deze historische voertuigen, organiseerden een bevrijdingsrit.

Lees meer »

 

Dodenherdenking verplaatst naar binnen vanwege slecht weer

5 mei 2024 10:11

Wij herdenken op 4 mei deze avond de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog - vervolgden, burgers en militairen. Dit is een moment om stil te staan bij onze vrijheid, die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, maar die voor velen onbereikbaar is geweest.

Lees meer »

 

Herdenking op weg naar 80 jaar Bevrijding

4 mei 2024 22:39

Wij herdenken op 4 mei deze avond de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog - vervolgden, burgers en militairen. Dit is een moment om stil te staan bij onze vrijheid, die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, maar die voor velen onbereikbaar is geweest.

Lees meer »

 

"War Graves Week" op Overloon War Cemetery

4 mei 2024 15:38

Er worden gratis rondleidingen gegeven op Overloon War Cemetery aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon op zaterdag 11 mei om 12.30 uur, woensdag 15 mei om 19.00 uur Aanmelden is niet nodig.

Lees meer »

 

Benefiet concert Alpe D’HuZes

4 mei 2024 08:37

Op 20 mei (2e pinksterdag) aanstaande spelen Metropeelorkest  samen met het Sint Theobaldusgilde Overloon bij het Benefiet Concert Alpe D'huzes in de Pit in Overloon. Dit benefietconcert is georganiseerd door Alp D'huzes team Will(eke) be Srong, waarbij er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Aanvang 14:00u.

Lees meer »

 

€ 7.050 voor de Overloonse jeugd!

3 mei 2024 15:00

Het succes blijft zich opstapelen en daar zijn we ontzettend trots op!

Lees meer »

 

Onthulling gedenksteen voor gevallen drukkers

3 mei 2024 14:21

In het Oorlogsmuseum in Overloon is donderdag  2 mei een gedenksteen voor gevallen drukkers officieel onthuld. Het is een initiatief van de KVGO, de bond van grafische ondernemers. Christ van de Munckhof heeft de steen onthuld meer op Bron: http://www.peelenmaasvenray.nl

Lees meer »

 

Inspiratiedag Fotoclub NEPOS

3 mei 2024

Vind je het leuk om foto’s te maken? En wil je graag samen met anderen daarmee bezig zijn? Op 26 mei 2024 hebben we weer een inspiratiedag van Fotoclub Nepos Boxmeer. Je bent welkom op deze dag en neem je fototoestel mee! (foto: fotograaf Rien Rats)

Lees meer »

 

Vliegbewegingen boven de Peel Green Strike

2 mei 2024

Van dinsdag 14 t/m donderdag 16 mei wordt er in de ochtend en middag gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun.

Lees meer »

 

Koninklijke onderscheiding aanvragen?

2 mei 2024

Met de Lintjesregen zijn ook dit jaar in Land van Cuijk weer veel mensen in het zonnetje gezet. In Nederland is een Koninklijke onderscheiding de hoogste blijk van waardering voor inzet voor de medemens en voor de samenleving.

Lees meer »

 

Militaire oefening

2 mei 2024

De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen mogelijk met voertuigen en ook te voet opdrachten uitvoeren. Deze activiteiten zullen naar alle waarschijnlijkheid bij dag en nacht plaatsvinden van 6 t/m 13 mei 2024

Lees meer »

 

Nieuw wijnevenement tussen de dieren voor goede doel in ZooParc Overloon

1 mei 2024 19:36

ZooParc biedt wijnliefhebbers op 6 juli een heel bijzondere kans: namelijk een speciale tasting met uitzicht op de dieren.

Lees meer »

 

The Jukebox

1 mei 2024

Namens Vliegbasis Volkel mogen wij u uitnodigen voor de burendag op 25 mei. U bent als buur van de basis van harte welkom vanaf 19.00 uur.

Lees meer »

 

Zang & theatergroep Oker presenteert Gaiia!

1 mei 2024 18:40

Zoals wij al eerder hebben gemeld is Zang & theatergroep Oker bezig met een nieuw avondvullend programma dat in januari 2025 zal worden uitgevoerd. Vandaag kunnen wij de naam bekend maken van deze nieuwe show.

Lees meer »

April 2024

 

Samenspeeldag

30 apr 2024 19:09

Op donderdag 9 mei organiseren wij weer een samenspeeldag. We hebben een leuk programma samensgesteld en we rekenen op vele bezoekers. Kom jij ook spelen? Alle activiteiten zijn gratis en we hebben ook een aantal leuke interessante kraamjes en wat er verder nog meer is, is een verrassing en breng de zon mee.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

30 apr 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »