weekoverzicht

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 10:36

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Waarderingspenning voor Jo de Jonge

7 jul 2024 09:35

Jo de Jonge (60) uit Overloon heeft zaterdagavond de Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Michiel Uitdehaag.

Lees meer »

 

Kindcentrum ’t Loont bedankt gemeenschap voor prachtige avontuurlijke leertuin

3 jul 2024 17:14

Beste inwoners van Overloon,

Lees meer »

 

Koningsschieten

3 jul 2024 16:37

Op Theobalduszondag 7 juli is weer de jaarlijks koningschieten van de St. Theobaldusgilde.Hier zal koning Herman Kroef zijn titel weer mogen verdedigen.

Lees meer »

 

Beginnen met Hardlopen – Diplomaloop

2 jul 2024 13:56

Lopen is leuk! Lopen is een hele normale activiteit voor het lichaam en is gezond! Bij AV Sporting leren we je echt naar een doel toe te werken en wel om 5 km aaneengesloten te rennen.

Lees meer »

 

7.500 euro voor ieder dorp en voor iedere wijk

2 jul 2024

Goede leefbaarheid ideeën van inwoners kunnen in aanmerking komen voor een financiële steun. Hier is voor ieder dorp en voor iedere wijk (het gebied van de wijkraad) elk jaar 7.500 euro beschikbaar.

Lees meer »

 

Militaire oefening

2 jul 2024

De oefening wordt van15 t/m 19 juli 2024 gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Daarbij wordt de brug over de Maas voor de Nijmeegse 4-daagse gerealiseerd. Hierbij zullen een 30-tal vrachtwagens en een 2-tal boten benodigd zijn

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

2 jul 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Dorpsraad Overloon waarschuwt voor nepagenten in Overloon

1 jul 2024 22:07

Let op vandaag 1 juli 2024 zijn o.a. op de Vierlingsbeeks weg te Overloon nepagenten actief geweest.Personen die zich uitgeven voor politie maar dit niet werkelijk zijn.

Lees meer »

 

Niet zo maar een dierentuin: ZooParc Overloon focust op behoud bedreigde soorten

1 jul 2024 09:38

ZooParc Overloon is misschien niet de grootste dierentuin van Nederland, maar heeft wel een belangrijke functie. De focus ligt op de in het wild bedreigde diersoorten. ,,We willen niet alleen zorgen voor vermaak.”

Lees meer »

 

Nederland versterkt luchtverdediging

1 jul 2024

Defensie versterkte vandaag haar luchtverdediging met een extra luchtverdedigingsbatterij, een vierde maar nog te vullen PATRIOT-vuureenheid en een testcentrum voor middelen tegen drones.

Lees meer »

 

Gemeente Land van Cuijk helpt inwoners verduurzamen

1 jul 2024

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar huis te verduurzamen. Maar verduurzamen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker als daar financieel geen ruimte voor is. Daarom helpt de gemeente inwoners voor wie dit moeilijk te organiseren is.

Lees meer »

 

File op A73 na crash met meerdere auto's: één persoon mee met politie

1 jul 2024

Meerdere auto's zijn maandagochtend betrokken geweest bij een aanrijding op de A73 bij Vierlingsbeek.

Lees meer »