overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 16:18

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Twaalf kermissen gaan vanwege corona niet door

26 apr. 2020

BOXMEER - Het kermisseizoen valt volledig in het water. Door het coronavirus en de strijd om verdere verspreiding daarvan te voorkomen gaan de komende maanden in de regio twaalf kermissen niet door.

Lees meer »

 

Klokkenstoel

26 apr. 2020

Overloon-Het klokje bij het voormalige verzorgingshuis aan de Engelseweg heeft een rijke historie.Omdat dit pand in de verkoop staat zou het jammer zijn als dit klokje verloren gaat voor de Overloonse gemeenschap.

Lees meer »

 

samen Woningsdag vieren met Koningsdag Thuis

26 apr. 2020

Het is maandag 27 april 2020 Koningsdag in Nederland. Het grootste oranje feest vieren we dit jaar vanuit onze eigen woonkamer.hier een aantal leuke tips voor jou verzameld om voor een echt Koningsdaggevoel te zorgen.

Lees meer »

 

moederdag ontbijt

24 apr. 2020

Jij hebt natuurlijk de allerliefste, maar wij zetten graag alle moeders in het zonnetje.Wilt u dat moeders geniet van een heerlijk moederdag ontbijt? Wij verzorgen deze graag voor u!

Lees meer »

 

Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen?

24 apr. 2020

Als gevolg van de door de regering afgekondigde maatregelen vanwege het Coronavirus gaan veel evenementen, initiatieven en activiteiten niet op de geplande data door. Treft dit ook jouw activiteit en had je hiervoor een bijdrage toegezegd gekregen van het Cultuurfonds? Neem dan per e-mail contact op met je adviseur of contactpersoon om de financiële gevolgen te bespreken. We denken graag met je mee en zullen per situatie op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing! 

Lees meer »

 

Willeke Boom  Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

24 apr. 2020

Op vrijdag 24 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats in aangepaste vorm.Vanwege het coronavirus was er dit keer geen feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Boxmeer.

Lees meer »

 

Angst, machteloosheid maar ook mooie verhalen: Overloon kent het azc op vele manieren

24 apr. 2020

OVERLOON/ STEVENSBEEK - Vier bewoners van het asielzoekerscentrum zijn veroordeeld voor diefstallen in en om Overloon. Na een paar jaar zou het dorp ‘nu wel klaar zijn’ met het azc. Hoe zit dat?

Lees meer »

 

Partycentrum Bos in Overloon lanceert het eerste thuis mysterie spel!

24 apr. 2020

Overloon-Het spel zal plaatsvinden op 25 april om 20:00, online op de facebookpagine van Partycentrum Bos zal de livestream te vinden te zijn. Voor de deelnemers is het mogelijk een extra borrelplank of bierpakket bij het spel te bestellen.

Lees meer »

 

Stop de Eenzaamheid

23 apr. 2020

De berichtgeving in de media gaat, terecht, over de coronacrisis en de uitdagingen waar iedere Nederlander mee geconfronteerd wordt.Het gaat over ondernemers die het zwaar hebben, gezinnen die werk en school moeten combineren, de zorg die onmenselijk hard werkt en de eenzaamheid onder vele ouderen en zorgafhankelijke mensen. En het is de eenzaamheid die ons als mens raakt.

Lees meer »

 

Toch nog een beetje Koningsdag

23 apr. 2020

Zoals iedereen weet gaat de geplande koningsdagviering dit jaar helaas niet door. We waren al ver gevorderd met het regelen van leuke activiteiten voor de jeugd. Volgend jaar zal het weer een mooi oranje feest worden

Lees meer »

 

containerbrand

23 apr. 2020

Overloon – De brandweer is donderdagmiddag om 12:39 gealarmeerd voor een containerbrand bij Bowit petproducts aan de Oude Molen in Overloon.

Lees meer »

 

Lachkwartiertje: zo blijft thuiswerken leuk!

22 apr. 2020

De Overloonse lachcoach en 'Slappe Lach Expert' Jan Gommans biedt in deze dagen van corona een online Lachkwartiertje aan, speciaal bedoeld voor de vele thuiswerkers.

Lees meer »

 

Eieren en aardappelen gestolen: asielzoekers krijgen cel en mogelijk meldplicht

22 apr. 2020

OVERLOON - Vier bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Overloon hangt een meldplicht boven het hoofd. In ieder geval worden ze voortaan dagelijks bevraagd en gecontroleerd.

Lees meer »

 

Maatregelen corona verlengd meer ruimte voor kinderen en jongeren

21 apr. 2020

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren -worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

Lees meer »

 

Extra alertheid natuurbranden

21 apr. 2020

Het is namelijk droog in de natuur en dat betekent dat het risico op natuurbranden hoog is. De brandweer is daarom extra alert op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die gelden, is het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een ommetje maken of de hond uitlaten mag. Gaat u hierbij de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken. 

Lees meer »

 

Schijt aan de Grens helpt mee, draag jij ook een steentje bij?

21 apr. 2020

Schijt aan de Grens wil niet alleen creativiteit, kunst en cultuur tijdens de festivals tonen maar juist nu in de coronaperiode ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden worden en helpen daar waar nodig is.

Lees meer »

 

Traktaties voor de dieren: ZooParc Overloon bestaat vandaag twintig jaar

21 apr. 2020

Het is exact twintig jaar geleden dat ZooParc Overloon de deuren opende. Het park viert dit vandaag met de dieren, die iets extra lekkers krijgen. De overige feestelijkheden worden in verband met corona uitgesteld. “Maar het is zeker geen afstel”, aldus general manager Roel Huibers.  

Lees meer »

 

Koningsdag wordt Woningsdag

20 apr. 2020

Thuis én samen. Koningsdag 2020 krijgt een totaal andere vorm. De KBOV: ‘Samen het Wilhelmus zingen; kinderen schrijven een brief aan de koning; muzikanten treden op voor ouderen; een digitale kleedjesmarkt en een nationale toost. Een compleet programma’

Lees meer »

 

5 manieren om ouderen te helpen in de regio Boxmeer in tijden van corona

20 apr. 2020

Ouderen worden in Nederland het zwaarst getroffen door het coronavirus. Vanwege de huidige maatregelen krijgen ouderen nauwelijks of geen bezoek en komen zij amper nog buiten. We willen namelijk niet dat ouderen worden besmet met het virus. Maar dit heeft wel een enorme impact. Door het bezoek aan opa en oma te beperken dreigt ook vereenzaming.

Lees meer »

 

OVID-19 geconstateerd op twee nertsenbedrijven

26 apr. 2020

Op twee nertsenbedrijven in Gemert-Bakel en Laarbeek zijn besmettingen van COVID-19 bij verschillende nertsen geconstateerd. De nertsen vertoonden diverse ziekteverschijnselen waaronder ademhalingsproblemen.

Lees meer »

 

Water Natuurlijk Aa en Maas luidt noodklok

24 apr. 2020

UDEN –  Water Natuurlijk Aa en Maas luidt nu al de noodklok wat betreft de droogte in Oost-Brabant. Op de hogere zandgronden is de waterwinst van deze winter al weer grotendeels verdampt.

Lees meer »


«   »