overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 19:58

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

RTL biedt MKB gratis reclamezendtijd

31 mei 2020

Nederland gaat weer open! Stapje voor stapje en met de juiste maatregelen openen ook onze kleinere ondernemers weer hun deuren voor het publiek. RTL beseffen dat de ondernemers elk duwtje in de rug kunnen gebruiken om weer op gang te komen.Vanuit die gedachte bied RTL ondernemend Nederland vanaf vandaag, 11 mei, gratis reclamezendtijd aan via het initiatief ‘Nederland gaat weer open’.

Lees meer »

 

Hoera we gaan weer open!

31 mei 2020

Maandag 1 juni om twaalf uur 's middags mogen de terrassen in Overloon na dik twee maanden weer open.Waar kun je terecht om op veilige afstand op de terrassen te kunnen genieten?

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum Overloon vanaf 1 juni weer open!

30 mei 2020

Opgelucht en verheugd meldt Erik van den Dungen, directeur van Oorlogsmuseum in Overloon, dat het museum na een periode van elf weken weer haar deuren mag openen.Op Tweede Pinksterdag zijn de eerste bezoekers weer van harte welkom om het grootste en oudste oorlogsmuseum van West-Europa te bezoeken.

Lees meer »

 

bezoekers zien kameeltje geboren worden in ZooParc Overloon

29 mei 2020

Overloon, 29 mei 2020 – Bezoekers van ZooParc werden in de openingsweek getrakteerd op een bijzondere gebeurtenis: de geboorte van een kameeltje. Het diertje kwam ter wereld terwijl bezoekers van de dierentuin in Overloon stonden stonden te kijken. Het gaat goed moet het veulentje: moeder Mosi zorgt goed voor haar pasgeboren zoontje. 

Lees meer »

 

Onder de Vlag van Verbondenheid het kunstproject: Het coronavirus raakt ons allemaal

29 mei 2020

Afgelopen zondag 24 mei namen Carin en Joost Jenniskens uit overloon in Boekel een pauze en werden zij hier gevraagd voor een interview door Zeus Hoenderop over  hun  ervaring in deze corona crisis.

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum opent haar deuren na corona

29 mei 2020

Overloon - Na een noodgedwongen sluiting van tweeënhalve maand vanwege het coronavirus gaat Het Oorlogsmuseum Overloon op 1 juni  weer open.

Lees meer »

 

De dirigent houdt ze aan het werk

28 mei 2020

Het zijn ook zware tijden voor de cultuurmensen en organisatoren in de regio.Wat doen zij tijdens de coronacrisis? Deel acht van een serie, met dirigent Geert Mooren.foto Geert Mooren tijdens een kerstconcert in 2018.

Lees meer »

 

actuele routekaart coronamaatregelen

28 mei 2020

De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment.

Lees meer »

 

speeltuin Gewoon Buiten is een zeszwaaischommel rijker

27 mei 2020

Overloon-De afgelopen periode heeft de speeltuin €7120 van het VSB-fonds gekregen voor de aanschaf van een zeszwaaischommel , op dinsdag 26 mei is deze nieuwe aanwinst gemonteerd en geplaatst en is hij ook al volop gebruikt. We zijn weer een aanwinst rijker.

Lees meer »

 

Tijdelijke terrasuitbreiding verzoek indienen

26 mei 2020

Een bestaand horecaterras kan onder voorwaarden tijdelijk uitbreiden in verband met het coronavirus. Hiervoor doet u een 'Verzoek tijdelijke terrasuitbreiding'.De gemeente beoordeelt dan of dit veilig kan.

Lees meer »

 

SSS’18 haalt trainer Van Oijen terug naar Land van Cuijk

25 mei 2020

OVERLOON - Jan van Oijen keert terug in het Land van Cuijk. De trainer uit Blerick gaat komend seizoen aan de slag bij SSS’18. Bij de voetbalclub uit Overloon krijgt hij de vrouwen onder zijn hoede.

Lees meer »

regionieuws

Coronavirus: nieuwe noodverordening per 1 juni

30 mei 2020

Maandag 1 juni om 12.00 uur zetten we een stap in de versoepeling van de coronamaatregelen. Dat betekent dat op Tweede Pinksterdag vanaf het middaguur onder meer restaurants, cafés, culturele instellingen en bioscopen weer open mogen onder strikte voorwaarden. Iedereen dient zich nog steeds aan de basisregels te houden: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen.ook gaan de terrassen weer open. Is het te druk? Ga dan een andere keer. En vergeet niet te reserveren.

Lees meer »

 

Financiële positie gemeente Boxmeer evenwichtig en gezond

28 mei 2020

Jaarlijks behandelt de gemeenteraad voor het zomerreces een drietal financiële documenten uit de planning & controlcyclus. Deze behandeling vindt plaats in de raadsvergadering van 2 juli aanstaande. Geconcludeerd kan worden dat de financiële positie van de gemeente Boxmeer evenwichtig en gezond is. De diverse financiële ratio’s laten de laatste jaren een stabiele positieve ontwikkeling zien in tegenstelling tot een landelijk dalende trend. De gemeente Boxmeer presenteert al jaren een reëel sluitende begroting en de jaarrekeningen laten een positief resultaat zien.

Lees meer »

 

FIOD neemt 8 miljoen illegale sigaretten in beslag

27 mei 2020

Na een controle van de Douane heeft de FIOD op maandag 25 mei op een bedrijventerrein in Venray acht miljoen illegale sigaretten in beslag genomen

Lees meer »

 

VERBINDING”, de eerste virtuele tentoonstelling van het Venrays Museum

27 mei 2020

Tussen 5 juni en 23 augustus kan eenieder waar ook ter wereld deze tentoonstelling op de pc, tablet of smartphone bewonderen. 

Lees meer »

 

Mannen uit Arnhem en Brummen aangehouden voor heling van shovel en aanhangwagen

25 mei 2020

Sint Anthonis - Op zondagochtend 24 mei 2020 kregen de collega’s van Politie Gemert-Bakel en Laarbeek een melding van een verdachte situatie met een aangetroffen shovel in De Rips. Door onderzoek werd al snel duidelijk dat de shovel van diefstal afkomstig was.

Lees meer »

 


«   »