overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 10:09

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Fietser met hoofdwond naar het ziekenhuis

1 nov. 2020

Overloon-Op het fietspad op de stevensbeekseweg in Overloon heeft zondagmorgen rond 10:45 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Lees meer »

herfstfoto’s gemaakt in het bos van Overloon

31 okt. 2020

De herfst is een prachtig seizoen om toffe plaatjes te schieten. Van paddenstoelen tot oranje, gele en rode kleuren in de natuur. Speciaal voor jou heb ik een verzameling van mooie herfstfoto’s gemaakt. klik hier op voor de foto's

Dood van Silke (21) was vernietigende mokerslag: ‘Zij hing zo aan het leven. Het is zo onrechtvaardig dat zij juist moest gaan’

31 okt. 2020

Soms is de dood een bevrijding of een verlossing, maar andere keren is de dood onvoorstelbaar wreed en duister. De dood van Silke van Berkel was zo’n vernietigende mokerslag. Haar ouders proberen dapper weer op te krabbelen.

Lees meer »

 

Syrische jongen (10) gelukkig met paarden

30 okt. 2020

Overloon-Een echtpaar met 3 kinderen is uit het oorlogsgebied in Syrië moeten vluchten De vlucht ging via verschillende landen waar ze regelmatig voor maandenlang in de gevangenis belandden

Lees meer »

 

gezocht voetbalschoenen

29 okt. 2020

Afgelopen week hebben we een dagje met 2 van onze Foundation Move Up voetbal Teams doorgebracht. We hebben enorm veel lol gehad maar ook zag ik dingen die me stil maakte…

Lees meer »

 

politie zoekt eigenaar van fietsen en step

29 okt. 2020

De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar van deze fietsen en step

Lees meer »

 

Appie uit Overloon hing al honderden vogelhuisjes op in de natuur: ‘Ik kan er zo'n 15 per uur maken’

28 okt. 2020

OVERLOON - Wie door de bossen rond Overloon wandelt, heeft ze ongetwijfeld gezien, de vogelhuisjes van Appie Bloemen (64). Hij hing er zo’n 300 in het bos rond het voetbalveld en het Oorlogsmuseum en er hangen er 60 bij het ZooParc. De vogelwijken van Bloemen zijn geliefd bij de bewoners.

Lees meer »

 

Maak van je mondkapje geen zwerfkapje

27 okt. 2020

Het is jou ook vast opgevallen: gebruikte mondkapjes belanden steeds vaker op straat. Met de mondkapjesplicht in aantocht, zal het aantal ‘zwerfkapjes’ alleen maar groeien. Om dit zwerfafvalprobleem aan te pakken, lanceert Nederland Schoon met Plastic Soup Foundation de campagne #mondkapjegeenzwerfkapje.

Lees meer »

 

Driehonderd extra asielzoekers naar Overloon: ‘Maar die met een strafblad wil ik hier niet hebben’

27 okt. 2020

OVERLOON - Het azc in Overloon wordt uitgebreid van 500 tot maximaal 800 asielzoekers. Om dat aantal te kunnen herbergen zullen er mobiele woonunits op het terrein worden geplaatst.

Lees meer »

 

STEVENSBEEK KERKHOF SCHOON VOOR ALLERZIELEN

27 okt. 2020

Om 1 november Allerzielen te vieren wordt jaarlijks het vele blad op het kerkhof geruimd.Zo'n 12 vrijwilligers, waaronder 2 vluchtelingen uit AZC te Overloon, 

Lees meer »

 

Bladruimen gaat weer van start

26 okt. 2020

Na een mooie zomer kondigt de herfst zich aan. Er kan weer overlast ontstaan door afgevallen blad.

Lees meer »

 

Speeltuin Gewoon Buiten maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds

26 okt. 2020

Speeltuin Gewoon Buiten Overloon (Noord-Brabant) maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om het toegankelijkheidsaspect te realiseren in Noord-Brabant. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft € 10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Lees meer »

 

Harry Beckers - Evacuatie van Overloon

25 okt. 2020

Overloon-In deze kleine docu vertelt Harry over zijn ervaring tijdens de evacuatie van Overloon. Vanaf het begin dat ze moesten vluchten uit hun huis tot een half jaar later wanneer ze eindelijk weer naar thuis mochten terugkeren.

Lees meer »

 


«   »