overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 13:31

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Basisscholen en kinderopvang gaan niet eerder open

17 jan. 2021

De basisscholen en de kinderopvanglocaties blijven dicht tot 8 februari, behalve voor de noodopvang.Volgens het Outbreak Management Team (OMT) lijken kinderen in dezelfde mate ontvankelijk en besmettelijk voor het virus als bij de ‘oude’ variant.

Lees meer »

 

Dieren genieten nog even van de sneeuw in ZooParc

17 jan. 2021

Overloon, 17 januari 2021 - De dieren in ZooParc Overloon werden vanmorgen wakker in een wit landschap. Voordat de dooi inzette konden onder andere de rode panda's, wallaby's en kangoeroes nog even van de sneeuw genieten.

Lees meer »

 

eerste sneeuwval in overloon

17 jan. 2021

Liefhebbers van sneeuw keken zaterdag reikhalzend uit naar de voorspelde sneeuwval maar waar op andere plaatsen in het land tot vijf centimeter sneeuw viel, bleef het in Overloon bij slechts een dun laagje.

Lees meer »

 

Uitkomen Jeugdprins en Jeugdprinses 2021

17 jan. 2021

Wie wert d'r dit jaor Prins, Prinses en Nar? Vreejdag 22 jannewarie um 19.00u 't uutkòmme van de Lónse jeugdcarnaval. Live via Facebook.

Lees meer »

25 jaar burgemeesterschap Karel van Soest

16 jan. 2021

Burgemeester Karel van Soest is op 16 januari maar liefst 25 jaar burgemeester! Zijn burgemeesterschap begon in 1996 bij de gemeente Heel. 

Lees meer »

 

Toch een carnavalsoptocht in het Land van Cuijk

16 jan. 2021

De miniatuuroptocht van Cuijk vindt plaats op zondag 14 februari 2021 (Valentijnsdag). Deze miniatuuroptocht zal beginnen om 14:00 uur. Deze miniatuuroptocht heet Optochtje op Omroep Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Schilderijtje maken van zaden

16 jan. 2021

Wil je een speciaal mooi natuurschilderij op je kamer ? Je kunt het zelf maken van allerlei soorten zaden Begin met een plankje of klein plaatje hout Teken op het hout een bloem of diertje bijvoorbeeld.

Lees meer »

 

De Janshoeve bouwt aan de toekomst

15 jan. 2021

arkensbedrijf De Janshoeve in Overloon breidt het bedrijf uit met 3.000 vleesvarkensplaatsen. Bedrijfsleider Erik Denissen en accountmanager Henri de Vries van ForFarmers vertellen hoe ze dit hebben aangepakt en welke keuzes er hierbij zijn gemaakt. Varkenshouders met ondernemerskracht!

Lees meer »

 

Maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje van de SWOGB neemt afscheid van Mia Bloemen

15 jan. 2021

Eind van het jaar is Mia Bloemen gestopt als coördinator Tafeltje Dekje voor Overloon, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees, Vortum-Mullem en Groeningen. 

Lees meer »

 

Mijlpaal bereikt voor overloon nieuws bestaat 10 jaar!

15 jan. 2021

overloon nieuws bestaat vandaag Op 14 januari 2021 10 jaar.Wat begon in 2011 is uitgegroeid tot een belangrijke bron van informatie voor inwoners van overloon En omgeving Omgeving

Lees meer »

 

Resultaten enquête kernendemocratie gemeente Land van Cuijk bekend

15 jan. 2021

BOXMEER / CUIJK / SINT ANTHONIS / MILL EN SINT HUBERT – Inwoners willen graag meedenken en meedoen in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Woningbouw, verkeer en voorzieningen zijn hierbij belangrijke thema’s. Dit blijkt uit de resultaten van de enquête die in november en december online stond en die door ruim 2.000 inwoners werd ingevuld. Deze enquête maakt onderdeel uit van het participatietraject waarbij inwoners op verschillende manieren worden betrokken bij het bouwen aan de nieuwe gemeente.

Lees meer »

 

Geen brug te ver voor de Genie van de landmacht

14 jan. 2021

Overloon – Op 18 januari hijsen de Genisten van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL), onderdeel van de Koninklijke Landmacht, een brug van zijn plek op het terrein van het Oorlogsmuseum te Overloon. De daaropvolgende dagen wordt de brug op het terrein van het museum gerenoveerd en teruggeplaatst, zodat deze weer aan de veiligheidseisen voldoet.

Lees meer »

 

blijde kindergezichtjes van vluchtelingen

13 jan. 2021

Het nieuwe jaar 2021 starten we met blijde kindergezichtjes van vluchtelingen uit het AZC Overloon.Mevr. Joyce uit Alkmaar stuurt soms mooie sierraden en leuke tasjes etc. om de kinderen blij te maken Door positieve publiciteit op sociale media en in kranten ervaar ik toenemende warme aandacht voor vluchtelingen, vaak in de vorm van materiele giften.

Lees meer »

 

Genomineerd voor de Dr Peelen Stimuleringsprijs; Luuk Weerts

13 jan. 2021

Luuk Weerts, 29 jaar is geboren en getogen in Overloon. Hij is op zijn 17e begonnen in het Oorlogsmuseum Overloon en we kunnen hem dus gerust tot de inboedel rekenen. Luuk is genomineerd voor zijn betekenis bij onder andere Museum in het donker en zijn vlogs.

Lees meer »

 

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

12 jan. 2021

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. 

Lees meer »

 

Geen events voor Oorlogsmuseum Overloon tot tenminste 1 juli

12 jan. 2021

Het Overloons museum is momenteel dicht. Wat een topjaar had moeten worden door o.a. het 75-jarig jubileum van s werelds oudste oorlogsmuseum over de Tweede Wereldoorlog begint nu in een lockdown. Zowel het evenement Militracks op 15 & 16 mei als het 75-jarig bestaan op 25 mei, moet wegens het rondwarende coronavirus worden verplaatst. Tezamen met andere festiviteiten worden deze twee belangrijke events verschoven naar het najaar.

Lees meer »

 

Inzameling schoon snoeihout

11 jan. 2021

Schoon snoeihout is zeer geschikt voor het opwekken van duurzame energie. Daarom zamelen we in het buitengebied van het Land van Cuijk en Boekel bij u schoon snoeihout in. Dit gebeurt tussen 22 februari en 22 maart 2021. U moet zich hiervoor aanmelden voor 8 februari 2021.

Lees meer »

 

kantoorverzamelgebouw eigenloon geopend

10 jan. 2021

Vanaf 2 januari 2021 is hetkantoorverzamelgebouw eigenloon geopend geopend op afspraak! Iedereen hartstikke bedankt die een steentje heeft bijgedragen! Super eindresultaat, top werk! De openingsvideo volgt als iedereen gesetteld is. 

Lees meer »

 


«   »